Pictorul Arsene Boca

Mereu am pictat ,sant preot dar si pictor si frescele sant pasiunea mea ,sfinti ,imparati ,oameni obisnuiti ,toti imi sant la fel de dragi si pun pasiune in desenarea lor pe perete, sa iasa ca intr-o poveste spusa cu talc. .Culorile aurii  si lumina haloului lor, pe care o fac mereu si mereu cu slah-metal ,aurul pictorilor ,niciodata nu ma plictiseste ,privirea lor  e cea mai importanta misiune dintre toate ,sa redau privirea ,adancimea sau superficialitatea ,tristetea sau bucuria .puritatea sau ipocrizia personajelor mele e cea mai mare provocare .Culorile pe care le folosesc in amestec cu huma peretelui miros a benzina dar totodata si a mucegai ,sub fiecare strat si substrat de culoare e alt miros si fiecare culoare miroase altfel de exemplu ,violetul chiar miroase a flori de gentianas ,galbenul e identic cu mirosul de liliac .
       In linistea bisericii de fapt se aud toate zgomotele mediului inconjurator ,de fapt aici am ajuns sa aud si cum se topeste zapada si cum creste iarba ; peretii ii simt dupa moliciune ,sant pereti de caramida care sant calzi ,desi sant reci si pereti de piatra pe care ii simt vii si-mi vorbesc ,desi sant impietriti ,fara suflare si grai . 
   In timpul pauzelor, cand imi mananc din straita codrul de paine si-mi beau ulceaua de vin, am de multe ori senzatia ca ma contopesc cu tot ,cu perete ,cu culori ,cu forme ,chipuri si eu ma transform in fresca si intru in ea ii dau sufletul meu si energia mea si o fac nemuritoare . 
    Pictatul frescelor din biserici e o parte importanta din viata mea si cred ca si in lumea de apoi tot biserici voi picta pentru ca ma simt minunat facand asest lucru .

Comentarii

Darael a spus…
Nu mai picteaza nimic. Si-a dat seama ca sufletul lui este o biserica desavarsita, ridicata perfect de Dadatorul-de-Viata.... ce sa adaugi la ceva desavarsit ?

Aaaaa... acum rade auzind ce spun eu aici. "Asa, asa, spune tot "din casa" :D" imi sopteste privind peste umar...
DOAR NOI a spus…
Un om firav şi iubitor de frumos, Am citit cărţi scrise de el, am văzut fotografi cu el şi am înţeles că frumosul este un dar divin.
do re mi a spus…
@Darael
asa e ,ai dreptate ,povestea e din perioada cand mai avea mici inceritudini dar el era deosebit de frumos si atunci si biseica pamanteana pe care a pictat-o la Draganescu sta marturie a splendorii din sufletul lui nemuritor ce a trecut pe la noi prin tara in haina trecatoare numita Arsene Boca .
do re mi a spus…
@DoarEu
Eu stiu ca avea o forta colosala ,psihica ,fizica ,spirituala si mai ales avea puterea de a iubi oamenii ,de a-i ajuta ,indruma ,de a le vedea traseul vietii parcurs pana a ajunge la el si de a le vedea si viitorul foarte clar si pentru asta in mod special era cautat pentru a le descifra necunoscutul viitor ,uitand ca noi toti ne putem rearanja viitorul prin liber arbitru dar el stia cum vor evolua respectivii oameni ,ce holograma vor alege dintre multele disponibile ,stia -asta era harul lui venit din dimensiuni superioare celei terestre si accesibile dupa multa truda .
Da ,frumosul, e un dar divin dar la fel de bine poate sa fie si o reflectare a cea ce e in tine ,daca ai facut curat in interiorul tau si e frumos nu ai cum sa vezi in exterior decat frumos ,materia e reflectarea sufletului nu invers .altfel poate sa fie frumos in exterior oricat de mult daca in om e urat ,murdar si nearmonios asta va vedea .

iti multumesc mult pentru comentarii fiinta draga .

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012