Delfini ,sincronicitati ,Pestii din Magister -Indrumar spre noi insine

Am citit Magister,  Calea catre sine,de Ana Lexa prin ianuarie ,am iubit cartea asta si o iubesc si acum cu o infinita gratitudine pentru darurile pe care mi le-a dat ,i-am scris autoarei felicitarile mele si i-am transmis dragostea mea eterna ,stabilisem sa ne intalnim la un moment dat ,sa vina pe la mine la munte ,momentan nu s-a concretizat intalnirea dar sper ca in viitor sa fie posibila .Mi se pare cea mai buna carte romanesca legata de spiritualitate ,evolutia constiintei pe care am citit-o pana acum ,e neasemuita, de o splendoare de filigram ,va multumesc doamna Ana Lexa pentru minunatele daruri pe care mi le-ati dat odata cu aceasta carte ,va iubesc si va asigur ca veti avea mereu un loc sacru in inima mea.
De ce o trec tot in categoria delfini ,sincronicitati ? pentru ca absolut din intamplare dimineata am deschis-o si pentru ca sincer cautam un pasaj de sfarsit in care se vorbeste de tacere ,pentru ca da, eram trista si tacuta si ingandurata de moartea lui Dinica. Sufletul meu, de fapt, avea altceva sa-mi spuna si am descis-o din intamplare tot la ... pesti ,clar ca sunt urmarita de ape si pesti si sigur ceva vor sa-mi spuna toate aceste sincronicitati ,iata ce am recitit [uitasem aceste pagini ,mi se pare ca au trecut din ianuarie pana acum eoni de timp ]:

'' Cu cei ce se aratau interesati ,discutam despre conceptele esentiale existentei .Lor le povesteam despre calea spre Dumnezeu .Unii se aratau pregatiti sa inceapa aceasta cale ,altii o incepusera deja ...Cu totii ma rugau sa le deslusesc mai bine pasii pe care ii aveau de strabatut .
     Stiam ca ,pentru a se incumeta sa isi schimbe conditia ori pentru a continua acest drum cu fermitate ,aveau nevoie de mult curaj .Imi doream sa le insuflu darzenia necesara ,cu credinta ca tot mai multi urmau sa ajunga la finalul caii .Petreceam timp fiindu-le alaturi ,impartasindu-le din experienta mea .Le aratam cum ea ma condusese la cea mai inalta stare de constientizare ,sinele meu .
Ascultandu-ma ,cautarile lor dobandeau un sens ,insuflandu-le indrazneala de a-si urma ,fiecare propria cale .
 '' Iata ,santeti multi cei care vreti sa aflati de modalitatea de a-l gasi pe Dumnezeu .Cunosc gandurile ce staruie in mintile voastre .Aud intrebarile puse si simt framantarile care va impovareaza sufletele .Pentru a va povesti despre cunoastere ,despre alegeri ,despre cale ,ma voi folosi de elementele cunoscute prea bine .
   Va puteti numi cu totii pescari ;nu in sensul strict de a va castiga traiul din pestele marilor si al oceanelor ;ci pentru ca va straduiti sa scotociti in fiorul vostru interior spre a va aminti cine santeti ... Deoarece simtiti ,uneori ,dorinta navalnica de a extrage din sufletul vostru acele bogatii care numai lui ii sant proprii ... Prin urmare ,am sa va vorbesc despre semnificatia pestelui si a pescarului .
Pestele reprezinta insasi esenta fiintei umane .Este simbolul sufletului omenesc .Caci pestele inseamna viata ,iar sufletul tot viata .El este singurul care va poate aduce belsugul ,care va poate face sa cunoasteti fericirea ,care va poate asterne in inimi linistea zilei de maine .Desi a fost creat sa traiasca nevazut in adancurile apelor ,pestele exista .Stiti cu totii de existenta lui acolo pentru ca respira ,se hraneste ,inoata ... In mod asemanator ,sufletul sta ascuns in fiinta launtrica .Faptul ca nu il vedeti nu ii neaga nicidecum existenta .
       Ce semnifica marea ? Marea intruchipeaza materialul ,putand fii asemuita ratiunii .Amestecandu-se cu apa marii ,pestele nu are cum sa nu primeasca ceva de la acesta ... La fel ,sufletul este nevoit sa convietuiasca o vreme alaturi de partea materiala a fiintei umane formata din ganduri ,sentimente ,dorinte ,alcatuind astfel lumea omului interior .
 Aidoma sufletului ,pestele stie ca lumina primita acolo in adancul undelor marii nu este decat o raza stramba ,filtrata ,a luminii solare .Stralucirea razei ce ajunge pana la el paleste din ce in ce ,datorita piedicilor puse in drum ...Caci '' apa '' ratiunii voastre nu mai este de mult limpede .O murdaresc toate principiile aruncate acolo de altii ,toate prejudecatile crescute in ea asa cum cresc ierburile urat mirositoare ale marii ,toate fricile al caror numar il ajunge pe cel al firelor de nisip permanent tulburate de valurile inconsecventei voastre ,toate sentimentele si poftele urzicatoare la pipait precum corpul gelatinos al meduzelor ... Ceea ce-si doreste pestele este sa cunoasca lumina pura .Nazuieste sa urce la suprafata si sa se scalde in oceanul stralucitor din care s-a desprns .Mai mult decat orice ,el tinde sa ajunga la sursa vietii .
          Iar aici intervine pescarul ... anume voi insiva .Clipa de clipa ,primiti o provocare la efort si alegere .In fiecare zi a vietii voastre sunteti manati de nevoia interioara  ,de propriiile suflete ,sa va indepliniti rolul : sa iesiti cu barca in larg si sa va aruncati plasele pentru a scoate pesti din adanc .Voi ,cu liberul vostru arbitru ,hotarati ce veti face mai departe... de cine va veti lasa condusi .Va va conduce mintea ori sufletul ? Veti alege marea ? Veti alege pestele ?
   Raspunsul va apartine in totalitate .Eu va spun doar ca marea este nemiscare ,pe cata vreme pestele reprezinta miscare ,Marea inseamna moarte ; pestele ,viata ...
   Alegand mintea ,ea va va conduce spre o cale atat de des intalnita ,atat de usoara ,incat o cunoasteti cu totii ; pescarul isi va arunca plasa nu pentru a raspunde chemarii sale interioare ,ci pentru ca dorintele-i materiale au inabusit cu totul chemarea pestelui .Navodul imbraca aici diverse forme .In unele cazuri ,el semnifica foamea si necesitatile trupesti .In altele ,nevoia de a detine .Aceasta nevoie il face pe pescar sa se creada sarac si sa fie intr-o continua cautare de a vinde .Sunt cazuri in care navodul apare in chip de atasament .Atunci pescarul se avanta in larg doar pentru ca este indragostit de mare .Prea legat de meandrele propriei sale minti ,nu mai poate vedea nimic altceva .Mai exista cazuri in care navodul intruchipeaza complexe .Ansamblul de tendinte inconstiente ale omului ,formate inca din copilarie ,nu piere ; acesta se pastreaza in subconstient .Atunci cand pescarul nu reuseste sa-si recunoasca si sa-si infrunte propriile complexe ,intregul comportament ii va fii condus de catre acesta ... Toti pescarii de pana acum vor intrebuinta plasa de franghie pentru a insfaca pestele si a-l ucide .De ce ? Pentru ca sant convinsi ca doar astfel se vor indestula ,doar astfel vor deveni bogati ,doar astfel isi vor ostoi setea de a supune ,doar astfel isi vor alunga plictiseala ,doar astfel vor fi aceia care vor conduce ... omorandu-si sufletele .
        Cea de -a doua cale vi se va deschide inainte atunci cand atingeti sufletul .Ce simbolizeaza ,in acest caz navodul ? El nu mai este un instrument de moarte ,ci o etapa spre dobandirea vietii .Plasa cu multe noduri reprezinta aici cercetarea lumii interioare ,scormonirea fiintei in cautarea Adevarului .Subordonandu-va propria ratiune ,propriile afecte si dorinte sufletului ,va veti lasa calauziti doar de catre acesta .Sufletul va va face sa intelegeti ca realitatea deformata de ganduri ,nevoi ori sentimente nu este nicidecum obiectiva ,ca ceea ce ati trait pana la momentul alegerii nu s-a chemat cu adevarat viata .Totodata ,el va va ajuta sa nu va mai temeti .Va veti uita fricile pentru totdeauna ,manati de propria aspiratie .Va veti urma calea in cautarea luminii .
     Numai ca ,pentru a cufunda navodul si a avea succes ,pescarul trebuie sa aiba vreme buna .Cu totii stiti ce inseamna acesta ,vantul trebuie sa-si domoleasca suflarea si sa nu rastoarne barca ,marea trebuie sa fie la randu-i linistita .Pestele nu va iesi la suprafata decat atunci cand intelepciunea voastra a potolit vantul gandurilor ,cand iubirea pe care o simtiti a calmat marea sentimentelor .Abia in clipa aceea ,el isi va incepe calea .Si se va folosi de navod ca de un vehicol care-l va conduce spre implinirea nazuintelor sale .Desi  calea pe care porneste este anevoioasa ,pestele alege intotdeauna libertatea .El lasa in urma tovarasii ce nu-l pot urma pentru ca nu -l inteleg ,hrana gustoasa de acolo din adancuri ,frumusetea valurilor ,sarea apelor marii ,bucuria inotului ,tot ceea ce i-a devenit o a doua natura ... Se leapada de fiecare dintre acestea ,insetat de absolut .
  Extragerea navodului nu va constitui finalul .Pestele nu se va incurca printre ochiurile plasei pescarului si nici nu sfarsi agatat in ele .Aceasta nu se va intampla ,deoarece pescarul a incetat sa-i doreasca moartea ;mintea lui s-a transformat ,a devenit constiinta .
 Pestele si pescarul nu vor mai confunda ,acum ideile sau imitatiile ce raspandesc orbitoare scanteieri cu izvorul insusi .Mai mult ,navodul ii va ajuta sa devina unul .Acest unu se va debarasa de plasa asa cum s-a debarast de toate celelalte ,bucuros de a se contopi cu adevarata lumina .
 Prin eliberarea sufletului de balastul mintii ,va veti reintoarce la esenta ''
 

 Mai presus de toate ,le vorbeam oamenilor despre oameni .
Cuvintele mele curgeau spre ei sub forma unui curent nevazut de energie care ii incalzea pe dinauntru ,intarindu-i ,ajutandu-i  ca intelegerea sa le fie deplina ,provocandu-i totodata la efort si schimbare .
'' Omul este totalitatea faptelor ce izvorasc din virtutile sale .
 El a fost creat de Dumnezeu si inzestrat cu atribute de o rara fruusete precum : constiinta ,iubire ,vointa .
              Fiecare dintre voi trebuie sa caute sa ajunga demn de fi numit astfel .Incercati ,prin urmare ,sa obtineti intelepcinea propriei minti ,iubirea propriei inimi ,libertatea propriei vointe ,prin eforturi si perseverenta .Dovediti-va capabili sa intelegeti perfectiunea Unului ,sa iubiti aceasta perfectiune si sa o realizati inauntrul vostru .''


Este o toamna tarzie .

Comentarii

cristian a spus…
The most intelligent, advanced, oldest life form on this planet is the whales. Next are the dolphins, then humans. We think that we are the most advanced, but the whales and dolphins are far, far beyond us. We think we are the most advanced because we can create external things. That, however, is an impact of the Lucifer rebellion brought from Mars. The most advanced life forms do not create externally. They create everything they need internally.

The whales have been on this planet, conscious and alive for 500 million years. They hold the memory of the planet. This is what the movie Star Trek IV was all about. Without the whales we would have no memory, we would be lost.

The dolphins have been around here for at least 35 million years. They even came out and walked on land for a while and decided against it. Dolphins' flippers have hands inside them, human hands. These creatures are amazingly aligned with humans. They are mammals, not fish, and both sides of their brains function at 100 percent. When they sleep, they turn off half of their. brain. We have only half of our brain working at any time; the other half is shut down. Of the half that is on, only about 5 to 10 percent is used. So from the dolphins' perspective, we are not only asleep, we are also unconscious.

When we mindlessly slaughter whales and dolphins here for their flesh, we don't win. They automatically incarnate in their simultaneous bodies in the star system of Sirius. They are our colleagues and have great sympathy for our plight. There are three grids for human consciousness around the planet. The first one is forty-two plus two; the one we are in now is forty-four plus two; and, as of February 4, 1989, there is also the third grid, which is the Christ-consciousness grid of forty- six plus two. Without that grid, no planet can go into Christ- consciousness.

This then is what Thoth, Ra, and Araaragot were preparing. They were beginning to do geomancy on the surface of the Earth to create the Christ-consciousness grid synthetically, which would, in turn, give us the vehicle to move into the next higher level of consciousness.

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012