Energia ce te acompaniaza prin viata !

Fiecare conştiinţă umană conţine deopotrivă lumină şi umbră, calităţi şi defecte, părţi luminoase şi părţi întune­cate, dar la unii devine mai puternică lumina, la alţii capătă putere întunericul! Capacitatea de a alege şi a decide în ce direcţie predomină majoritatea alegerilor şi a deciziilor
noastre este “înnăscută”, aşa cum apreciază David Hawkins, care mai spune că omul vine pe lume însoţit de un cîmp energetic, în limita căruia se desfăşoară alegerile vieţii. Acest cîmp de energie ce ne acompaniază încă de la naştere este şi un cîmp al conştiinţei, în interiorul căruia sînt – deja – prezente provocările, problemele şi dificultăţile cărora trebuie să le facem faţă, ca şi energiile ce ne sprijină. Astfel, putem înţelege de unde provine capacitatea unor oameni de a gîndi pozitiv şi puterea de a vedea semnificaţiile optimiste ale unor situaţii de viaţă mai puţin plăcute, precum şi incapacitatea altora de a găsi semnificaţii fericite chiar în momen­tele fericite. Un cîmp energetic ce ne acompaniază la nivel subtil ne ajută să vedem lumina şi unde-i întune­ric, iar un alt cîmp subtil pare a ne cuprinde mintea şi trăirile într-o realitate întunecată. Toţi oamenii au trăit momente de derută interioară, de dezordine mentală, de haos ori de suferinţă la o petrecere cel puţin o dată în viaţă, aşa cum majoritatea au putut vedea revărsări de bucurie ori o stare de bine în situaţii percepute de majoritatea ca dificile şi nefericite. În oricare dintre aceste ipostaze ne aflăm, în orice moment şi-ar face apariţia, ele devin un indiciu automat şi imediat al influenţei unui cîmp energetic subtil, în care sîntem atraşi atunci. Dacă venim pe lume acompaniaţi de un cîmp energetic în care predomină negativitatea, problemele, ura sau nefericirea, nu este acelaşi lucru cu situaţia în care o energie mai optimistă şi mai binevoitoare ne însoţeşte printre aceleaşi provocări ale vieţii. Cînd un om nu poate vedea puţin mai roz înseamnă că chiar nu poate! Dar, cel ce vede roz trebuie să ştie că celălalt “nu poate” pentru ca alegerile şi decizile sale personale să rămînă în zona luminoasă a energiei. A înţelege cît şi ce poate un altul sau noi înşine, a accepta faptul că există limite cunoscute, dar şi necunoscute, care provin din nivelul conştiinţei noastre, din gene, din mediu etc. devine “o alegere” care are alte consecinţe decît alegerea de a ataca, a nu accepta existenţa naturală a acestor limite la sine şi la alţii. Din punct de vedere spiritual, orice alegere are consecinţe şi, nu de puţine ori, aceia dintre oameni care sînt însoţiţi de un cîmp energetic mai înalt, mai puternic, mai conştient cad pradă unor alegeri bazate pe neînţelegere, pe forţă, pe violenţă şi agresivitate. Consecinţa acestor alegeri antrenează cîmpuri energetice mai întunecate, care cuprind mintea încetul cu încetul şi-o atrag în ele. Cu alte cuvinte, energia noastră devine mai intens luminoasă cu fiecare act de bunătate, de bucurie, de înţelegere, înţelepciune, bună credinţă şi dragoste (ridicînd, în acelaşi timp, energia celui ce a venit pe lume cu o mai slabă capacitate de a vedea şi binele ei) şi riscă să coboare în tărîmurile energiilor întunecate prin alegeri ale căror consecinţe le resimţim în minte, în trăire, dar şi-n experienţele de viaţă!

Comentarii

Anonim a spus…
Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012