Convorbire cu un muritor ,2

AJ Gabriel; ai intrat intr-un platan ca sa eviti un ciclist care aparuse in fata ta incercand sa depaseasca doua camioane mari .Soferii lor sant chiar in urma ta si-si asteapta ...
;Ectoplasma Donahue se intoarce si descopera in spatele lui 2 decedati nerabdatori .
Sufletul :AH!
AJ Gabriel : Trebuie sa recunosc ca ai avut si tu odata un reflex bun . 10 puncte ,dar ai fii putut sa obtii mai mult daca pe langa ciclist ,ai fii crutat si platanul .
;Sufletul indignat : Ceeeeeeeeeeeeeeee?
AJ Mihail :Bineinteles .Era doar un platan tanar care nu voia decat sa continue sa creasca si sa umbreasca drumul ,iar tu l-ai rupt in doua ! Data viitoare sa faci in asa fel incat sa eviti si camioanele si bicicleta si platanul si sa intri in sant .Poate ca astfel masina ta ar fii luat foc si ai fii pierit carbonizat .Aici e bine apreciata moartea datorata focului .
 Sufletul: Pentru ca e un mod atroce de a pieri?
ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Cu cat moartea e mai dureroasa, cu atat se apropie de martiriu. Moartea prin foc ti-ar fi adus o suta de puncte!
SUFLETUL: Ce-ati vrut sa spuneti cu ,,data viitoare"?
ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL (cu multa rabdare): Dupa cum ti-am spus de la inceputul cantaririi, e nevoie de sase sute de puncte pentru a sfarsi cu ciclul reincarnarilor. Or, tu-ti inchei aceasta existenta cu un total de minus doua sute treizeci de puncte. Nu e grozav deloc.
ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Mai ales daca tinem seama de faptul ca domnul este totusi la cea de-a 193-a reincarnare a sa sub forma omeneasca. Nu putem decat sa te trimitem inapoi In alt corp. Straduieste-te ca la examenul urmator sa obtii rezultate mai bune decat acesta.
SUFLETUL (uluit): Un alt corp?
ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Un alt corp, o alta existenta. O viata pe care ti-o vei alege.
SUFLETUL (din ce in ce mai naucit): Adica poti sa-ti alegi singur viata?
'ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Bineinteles. In viata obtii totdcauna ce-ai ales.
ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Si pe urma, noi ne aflam aici in serviciul sufletelor. Suntem aici pentru a va ajuta sa deveniti mai buni. Pentru binele vostru, ca sa va corectati, va oferim sansa reincarnarii.
ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: tti vom da ocazia sa repari toate greselile vietilor tale precedente. Alege-ti singur atuurile si handicapurile cu care vei porni in noua ta existenta. Sa vedem ce avem in stoc la minus doua sute treizeci de puncte.
Cci trei arhangheli au chemat doi serafimi care zburasera tot timpul deasupra lor. Acestia le aduc imediat niste sforicele cu bule-imagini bogate in informatii.
ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Avem aici lista la zi a viitorilor parinti care fac dragoste chiar in acest moment.
SUFLETUL:' Voi putea sa-mi aleg parintii?
ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: De cate ori trebuie sa-ti repetam ca poti sa-ti alegi viata? Dar ai grija sa nu te inseli! Deci, preferi niste parinti severi sau mai curand ingaduitori?
SUFLETUL (perplex): Hm... Care e diferenta?
Un serafim proiecteaza o imagine telepatica. Un domn gras si o doamna grasa stau in pielea goala intr-un pat, in cautarea unei pozitii in care nici unul dintre ei sa nu-si sufoce partenerul cu greutatea lui. Dupa ce-au incercat zadarnic el deasupra si ea dedesubt, apoi invers, cei doi au reusit sa se imbine intr-o parte, ca niste lingurite.

Suna telefonul, dar femeia ii face semn barbatului sa nu raspunda. eI e rosu si lac de sudoare. Gafaie zgomotos. Femeia se stramba il si nisuceste parul.
ArhaNGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Domnul si doamna
Jlhorgne, un cuplu simpatic. Politicosi, prevenitori, iubiton. Un sin-
ii defect: profesiunea lor. Au un restaurant unde nu vin prea multi
. Seara te vor obliga sa mananci tot ce a mai ramas. Specialitatea
 iahnie de fasole cu afumaturi si profiterol cu ciocolata. Vei deveni
foarte  repede obez ca ei. Ce zici, te intereseaza?
SufLETUL (contempland cu dezgust cuplul si eforturile lor): Evident ca nu.
ArHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Toti parintii prezinta i avantaje si dezavantaje. Cu nota pe care ai obtinut-o, nu-ti poti permite  sa faci mofturi.
A11a imagine telepatica.
ArHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Familia Pollet. Tatal
are o tutungerie , fumeaza mult si bea prea mult. Nevasta lui e analfa-
beta  ii e supusa ca un caine. Domnul Pollet se intoarce deseori seara
beat  si bate pe toata lumea, inclusiv sotia si copiii. Pot sa te asigur
ca in  preajma lui ploua cu lovituri de curea.
Tocmai in acel moment, numitul Pollet a apucat fesele nevestei lui  si le  zgarie pana la sange. Departe de a se plange, ea scoate un mieunat de incantare.
SufLETUL: Dar astia sunt sado-masochisti! Am oroare de asa Oh  Urmatorii, va rog!
ArHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL (dubitativ): Cu punctele tale...
ArHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Sotii de Sumach. , distinsi. Tineri, sportivi, mereu pe faza, niste parinti gen  Au multi prieteni, frecventeaza localurile, calatoresc prin lume.
sufletul  contempla doi tineri frumosi facand dragoste sub cuverturi.
SUfLETUL (foarte interesat):'In sflrsit, imi propuneti altceva decat niste monstri!
arhANGhELUL-JUDECATOR GABRIEL: Nu e chiar atat de simplu. Cu gandul numai la fericirea lor, te vor lasa sa faci tot ce vei dori, dar sunt atat de dinamici incat langa ei vei avea totdeauna un aer  timorat.
ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Mai intai vei fi gelos  apoi ii vei uri. Ei sunt atat de indragostiti unul de celalalt incat iti VOr acorda prea putina afectiune. Vei fi un copil posomorat si foarte repede dczgustat. Ei, chiar si la saizeci de ani, vor parea tot tineri. Tu chiar de la doisprezece ani' vei arata ca un batranel. Ideea ca-ti detesti propriii parinti fiind greu de acceptat, foarte repede o sa urasti pe  toata lumea.
SUFLETUL: Bine, am inteles. Ce mai aveti?
ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Noi avem datoria sa-ti aratam si partea buna si partea rea a lucrurilor, chiar daca alegerea ta devine mai dificila.
ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Sa-i vedem pe sotii Gomelin. Un cuplu in varsta, cei doi cred ca nu vor mai putea avea copii. Datorita noilor tehnici de fecundare in vitro, aceasta doamna aflata la menopauza va putea sa nasca. Vei ajunge in aceasta familie ca un cadou nesperat. Te vor rasfata peste masura. Ii vei iubi si chiar ii vei adora.
SUFLETUL (din ce in ce mai circumspect): De data asta unde e capcana? Or sa ma faca obez indopandu-ma cu bomboane? Ma vor bate la fiecare nota proasta pentru ca vor dori sa se laude cu rezultatele mele scolare?
ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Nu, sunt batrani, e adevarat, dar foarte blanzi.
SUFLETUL: Atunci pentru mine e perfect.
ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Crezi? Ii vei iubi atat de mult incat nu vei fi capabil sa iesi din coconul familial. Vei ramane totdeauna acasa, inchis in tine, inapt sa te deschizi catre ceilalti. O vei admira atat de mult pe mama ta, incat in ochii tai nici o alta femeie nu se va putea compara cu ea. Nici un barbat nu ti se va parea in stare sa-1 egaleze pe tatal tau, care e atat de intelept, de intelegator.
ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Sunt in varsta si vor muri curand, lasandu-te orfan. Te vei trezi ca un pui de pasare cazut din cuib mai inainte de a fi invatat sa zboare. Si vei trai permanent cu regretul disparitiei lor.
SUFLETUL (dezolat): Ce altceva mai aveti?
Un cuplu facea dragoste cu pasiune pe mocheta unui salon luxos.
ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Sotii Chirouble. Se iubesc ei acum cu foc, dar peste cateva zile vor divorta.
ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Parmti despartiti. Vei fi incredintat mamei tale. Ea are un amant care te va'detesta. te vor inchide intr-un dulap ca sa faca dragoste mai linistiti. Te va bate de fiecare data cand vei plange, pentru ca se va teme sa n-o paraseasca amantul din cauza ta. Tatal tau te va lua uneori in week-end, dar si el se va interesa mai mult de amantele lui decat de tine.
SUFLETUL: Din ce in ce mai bine...
ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Ba nu, acesti parinti prezinta unele avantaje. In tine va creste o ura atat de mare incat vei vrea sa te razbuni pe viata. Vei detesta toate femeile pentru ca te vor face sa te gandesti la mama ta. Aceasta indiferenta te va face irezistibil si vei deveni un mare seducator. Ii vei uri si pe barbati din cauza tatalui tau si, in consecinta, vei fi insetat de putere pentru a-i domina
cu o astfel de copilarie nefericita devii un sef de intreprindere- sau un om de stat autoritar.
ArhANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Si pe deasupra, vei fii nevoit sa-ti povestesti copilaria cumplita pentru ca toti sa te compatimeasca si sa-ti ierte rautatile.
ArhANGHELUL-JUdECATOR RAFAEL: Si daca ai sa-ti scrii autobiografia, ea se va vinde ca painea calda, iar producatorii se vor inghesui  pe drepturile cinematografice. Oamenii se topesc dupa povestile
.....cu  copilarii nefericite.
ECToplasma Donahue a ezitat o clipa. La prima vedere cuplul acela, parea ca se distreaza atat de bine pe mocheta, parea incantator. 
SufFLETUL: N-am chef sa fiu Cosette sau Gavroche. Altceva.
 arhANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Imi pare rau, e tot ce putem sa-ti propunem. Grasanii cu restaurantul, betivanii cu debitul,
dinamicii, batranii ramoliti si divortatii agresivi. Alege repede,
■ Si dupa aceea va trebui sa-ti alegi handicapurile de sanatate. SUFLETUL: Bine, dar imi cereti sa aleg intre ciuma si holera!
arhANGHELUL-JUDECAT6R RAFAEL: Trebuia sa te gandesti  si  la asta inainte. Daca te-ai fi purtat bine cu parintii, cu nevasta,cOpiii, ai fi obtinut un rezultat mai bun si cu siguranta ca ti-as fi oferit  niste propuneri mai convenabile. Mortul  dinaintea ta nu a avut decat Minus douazeci de puncte si am putat sa-i oferim o familie agreabila , ncgustori de vinuri. Niste oameni incantatori care-i vor da o educatie in. excelenta si fara indoiala sansa de a deveni destul de intelept .
ArhANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Mai exista posibilitatea sa renasti intr-o tara din lumea a treia. N-ai sa mananci niciodata pe saturate , dar vei fi inconjurat cu caldura.
SufLETUL: Daca tot e sa sufar, mai bine sa nu schimb tara.
ArhANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Atunci, fara sa vreau sa te  influentez, te-as sfatui pentru divortatii agresivi. Cu cat vei suferi mai mult in aceasta existenta, cu atat vei avea sansa sa dobandesti mai multe puncte pentru viata urmatoare. Trebuie sa vezi in perspectiva. O existenta trece repede.
Serafimii proiecteaza in jur imaginile cu toate cuplurile propuse. 

continuarea data viitoare

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012