Convorbire cu un muritor ,3

AKIIANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Si eu cred ca asta ar alcgere buna. Ti-ar permite sa progresezi. Va fi' greu la inceput, dar la varsta dulta iti va aduce unele compensatii

. SUFLETUL (adresandu-se lui Gabriel): Dumneata ce spui? ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Eu as alege mai .degraba familia Pollet, cu betivanul violent. Sunt convins ca nu trebuie sa alegi o copilarie foarte nenorocita. Dupa aceea lucrurile nu pot decat sa se amelioreze. Va veni ziua placuta in care tatal tau nu va indrazni sa te mai loveasca pentru ca vei fi devenit mai puternic decat el, si ziua inca si mai placuta cand vei scapa de tirania lor, parasind casa si trantind usa in urma ta...

SUFLETUL:Dar mi-ati reprosat ca mi-am neglijat parintii in existenta trecuta!

ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Fiecare viata e diferita. Nu exista o regula absoluta. E normal sa mcerci sa te sustragi infiuentei unor parinti rai. Chiar daca ii vei ierta mai tarziu, ceea ce-ti va aduce cateva puncte foarte utile!

Ectoplasma Charles Donahue s-a gandit indelung, examinand cu atentie proiectiile fiecarui cuplu.

SUFLETUL (suspinand): Bine, sa fie divortatii agresivi.

ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Imi mentin parerea ca este o alegere buna. In noua luni, daca vrei, vei fi reincarnat in familia Chirouble.

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Sa trecem acum la problemele de sanatate. Si pe acestea le vei putea alege. Cu punctele pe care le ai, trebuie sa alegi doua din urmatoarea lista: reumatism paralizant, ulcer la stomac, vesnice dureri de dinti, nevralgie faciala cronica, crize de nervi permanente, miopie apropiata de cecitate, surzenie, strabism divergent, strabism convergent, rasuflare urat mirositoare, psoriazis, constipatie, boala lui Alzheimer, paralizia picio-rului stang, balbait, bronsita cronica, astm.

SUFLETUL: Aaaa...'

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Grabeste-te, altfel hotarasc eu in locul tau. Asteapta multa lume!

SUFLETUL: Atunci, la intamplare, ulcer si astm.

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL (notand): Nu e rau deloc. Domnul e cunoscator.

SUFLETUL: In viata mea precedents am suferit de bronsita cronica si de dureri de dinti. Era insuportabil. Mai bine sa schimb.

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Inca o mica formalitate. Vrei sa renasti barbat sau femeie?

SUFLETUL: Care e diferenta?

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Ca barbat trebuie sa-ti indeplinesti obligatiunile militare si durata de viata e in medie de optzeci de am. Ca femeie vei naste in dureri si vei trai in jur de nouazeci de ani.

SUFLETUL: O clipa! Daca renasc femeie, n-as mai putea sa devin marele sef harismatic si seducatorul pe care mi 1-ati promis.

ARHANGHELUL'-JUDECATOR MIHAIL: iata o prejudecata de barbat! Te inseli, viitoral apartine tiranilor-femei. ,,Tiranelor." E destul sa se inverseze rolurile. Toti barbatii vor fi la picioarele tale si nimic nu te va putea impiedica sa-ti exerciti puterile de dominare. De altfel, moravurile evolueaza mereu. Vedem din ce in ce mai des femei la conducerea natiunilor sau a societatilor.

SUFLETUL: Probabil ca o nastere doare rau de tot?

ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Iti recomand anestestezia bazinului. Si pe urma, stii, orgasmul sexual feminin este de noua ori mai puternic decit orgasmul masculin. Numai femeile cunosc adevarata placere.

SUFLETUL: Cu siguranta ca sunteti mult mai bine informati in privinta asta decat mine.

ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: De ce crezi ca se nasc mai multe fete decat baieti? Oamenii se informeaza inainte de a alege.

SUFLETUL: Atunci sunt de acord cu sexul feminin. ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Sa vorbim acum despre misiunea ta globala. Cu siguranta ca nu-ti amintesti, dar sufletul tau a aparat in urma cu sapte sute de mii de ani avand ca sarcina sa indeplineasca o opera care sa revolutioneze complet arta picturii. Si ce vad pe fisa ta? Doar cateva mazgaliruri abia promitatoare pe marg'inea caietelor tale de scolar. N-ai profitat de nici una din vietile tale anterioare pentru a-ti indeplini misiunea.

ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL (dezamagit): Iata de ce omenirea a ramas de caruta in multe domenii... E destul ca cineva sa nu-si indeplineasca destinul pe pamant pentru ca un intreg domeniu artistic sau stiintific sa nu se mai dezvolte!

SUFLETUL: Cu toata munca pe care trebuia s-o fac acolo jos, n-am avut niciodata un minut liber pentru distractii.

ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL(consternat): Iti bati joe de noi? Constat ca in existentele tale precedente ai fost vanator de mamuti, conducator de sareta, sambelan intr-un castel, explorator in Africa, pescuitor de perle, actor de cinema si, in tot timpul asta, n-ai reusit sa faci rost nici macar de o singura saptamana ca sa pictezi un tablou?

SUFLETUL: Mi-e teama ca nu m-am gandit niciodata la asta. ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Acum va trebui sa te gandesti. Intreaga omenire asteapta aportul tau in pictura. Din cauza leneviei tale, pictura este si acum in cautarea unui al doilea suflu. Sute de pictori si de graficieni'te asteapta pentru a se exprima mai bine si a-si imbogati mesajul. Unii mor fara sa fi pictat nimic.

SUFLETUL: Zau ca-mi pare rau. Ma voi stradui ca de data asta sa fac cum o sa pot mai bine. Totusi pictura e o meserie cu care mori de foame. Deseori trebuie sa astepti cincizeci de ani ca sa fii in sfarsit recunoscut.


ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL (ironic): Si, ma rog, domnul e grabit, pierde cumva trenul? Vei dispune de nouzzeci de ani pentru a reflecta si a cumpara pensule, nu-ti ajunge?

SUFLETUL: Si pe urma, ca femeie, imi va fi si mai greu sa ma impun...

ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Greutatile iti vor creste meritele. Daca opera va fi atat de tulburatoare pe cat ne asteptam, daca iti realizezi capodopera, promit sa-ti acord sapte sute de puncte la urmatoarea trecere. Asta iti va permite bile negre de o suta de puncte! Destul ca sa duci o mica viata de destrabalat intre doua tablouri.

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Daca domnul e grabit, ii putem aranja figura lui Mozart.

ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Buna idee, figura lui Mozart!

SUFLETUL (interesat): Ce e asta figura lui Mozart?

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Iti realizezi foarte repede capodopera, esti pe jumatate recunoscut, castigi exact cat sa supravietuiesti si sa continui sa compui mult si minunat, si pe urma, hopa! Mori tanar. La treizeci si cinci de ani, ca Wolfgang Amadeus Mozart. Daca vrei, putem sa mergem pana la treizeci si noua de ani.

SUFLETUL (interesat): E tcntant. Accept cu draga inima. Multumesc.

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Asteapta, inca n-am terminat. Ne-a mai ramas sa-ti alegcm moartea.

SUFLETUL: Moartea mea! Pai sunt mort!

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Vorbesc dc viitoarea ta rnoarte. Trebuie sa hotaram totiil dinainte.

SUFLETUL: Vreti sa spuneti ca ultima data am optat in mod stu­pid pentru platan?

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Ei, da! Acum ce vrei? Un alt accident de masina, o overdose de cocaina, sa fii asasinat de unul din fanii tai sau de adoratorii tai respinsi? Dispunem de toate mortile posibile: abuz al politiei, ghiveciul cu flori care cade din mtamplare de pe balcon, inecul, sinuciderea. Cu cat moartea e mai dureroasa, cu atat punctele sunt mai multe. Datorita celor cinci sute de puncte castigate, multi dintre catharii aruncati in flacari au putut sa sfarseasca astfel cu ciclul reincarnarilor. Pe vremea aceea era la moda sacnficarea prin foc. Dar acum sunt altele mai moderne. Dobandesti trei sute de puncte daca ai pierit condamnat nevinovat pe scaunul elec­tric sau victima a unui cancer generalizat.

SUFLETUL: Atata paguba pentru punctele suplimentare. As dori sa mor repede, fara sa-mi dau seama si in patul meu. Sa ma culc viu si sa ma trezesc mort.

ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Imi pare rau, ectoplasma Donahue, dar cu nota pe care ai primit-o, nu-ti putem oferi un deces atat de placut. Trecerea de la viata la nefiinta nu poate sa-ti fie decat violenta. De altfel, asta va conferi operei tale o aura suplimentara. Gandeste-te la Van Gogh! Iata un om care a stiut sa picteze -bine, sa sufere mult si sa moara in mod dureros. In consecinta, si-a meritat cele sase sute de puncte si a putut sa incheie ciclul reincarnarilor. A devenit un spirit pur. Ia-1 drept exemplu.

SUFLETUL (plangaret): Dar nu vreau sa sufar !

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Oricum, nu traim pe pamant ca sa ne amuzam. Pe langa asta, cu parintii pe care ti i-ai ales inceputurile tale in viata n-au sa fie deloc roze!

SUFLETUL: E insuportabil! Bine, aleg sinuciderea. Dar o sinucidere rapida si fara dureri.

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Arunca-te pe fereastra.

SUFLETUL: Imposibil. Totdeauna am avut rau de inaltime.

ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Taie-ti venele in Cada cu apa calduta. Dar ai grija sa tai adanc, altfel scapi, si asa n-o sa niearga. Sa ai grija sa-ti ascuti bine briciul.

Ectoplasma Donahue se stramba dezgustata.

SUFLETUL: Bine, ramanem la sinuciderea cu briciul...

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL (citind nodurile sforicelei): Deci, recapitulez. Am cazut de acord ca vei renaste femeie, cu un ulcer la stomac si cu crize de astm. Parintii tai divortati te bat mar. te grabesti sa pictezi afurisitul acela de tablou. Mori in cada cu venele taiate. In rest esti liber sa improvizezi. Urmatorul!

ARHANGHELUL-JUDECATOR RAFAEL: Nu inca. Mai e de inlocmit fisa semnalmentelor.

SUFLETUL: Asta ce mai e?

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Nu te nelinisti. Trebuie sa-ti stabilim cateva calitati. Dar aici n-ai voie sa spui nimic, noi hotaram totul.

ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Enumar:

Forta fizica: nivel inferior mediei.

Frumusete: superioara mediei.

Intensitate a privirii: superioara mediei.

Sonoritate a vocii: nivel mediu.

Harisma: nivel foarte ridicat.

Abilitate la jocurile de spirit: nivel inferior.

Aptitudine pentru minciuna: nivel superior.

Aptitudini tehnice: nivel inferior.

SUFLETUL: Ce mseamna asta?

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Ca doamnei ii va fi greu sa-si obtina permisul de conducere sau ca va fi incapabila sa-si repare singura masina de spalat. Asta e tot.

SUFLETUL: Si? Din moment ce voi fi frumoasa si inteligenta, voi gasi totdeauna pe cineva sa-mi rezolve problemele.

ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Continui:

Inteligenta: medie.

Capacitate de seductie: nivel superior.

Rezistenta: nivel inferior.

Incapatanare: nivel superior.

Aptitudini culinare: nivel inferior.

Iritabilitate generala: nivel superior.

SUFLETUL: Voi fi irascibila?

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Da, destul.

ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL (agasat ca e mereu intrerupt):

Aptitudine de a canta la un instrument muzical: nivel inferior.

Aptitudine de a trage cu revolverul: nivel superior.

Dispozitie pentru activitatile sportive: nivel inferior.

Dorinta de a avea copii: medie.

SUFLETUL: Ah, grozav liber-arbitru! Ce-o sa-mi mai anuntati? Ca voi fi dotata pentru dezlegarea de cuvinte incrucisate ? Pentru o reincarnare aleasa sunt totusi prea multe elemente predeterminate si independente de vointa mea. Protestez.

ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Vezi, ai si devenit colerica! Hai sa ispravim:

Aptitudine pentru incaierare: nivel superior.

Smiorcaieli: nivel superior.

Gust pentru aventura: nivel inferior.

Haide, urmatorul!

SUFLETUL: !nca olntrebare. O sa-mi amintesc de toate astea?

ARHANGHELUL-JUDECATOR MIHAIL: Bineinteles ca nu. Nu-ti vei aminti de nimic, nici macar de trecerea ta pe aici. Ar fi prea simplu!

ARHANGHELUL-JUDECATOR GABRIEL: Totusi, din cand in cand, ti se va parea ca ai niste presentimente, niste intuitii. Asta e tot ce-ti va ramane din aceasta convorbire. De tine depinde sa ai incredere in intuitiile tale. Dar, destul cu vorba. Grabeste-te sa cobori mai inainte ca parintii tai sa fi terminat de facut dragoste, altfel o sa pierzi trenul. Haide, fugi!

Urmatorul client!

235 - MITOLOGIE CRESTINA

,,Vom fi fratii ingerilor. Cand vom fi condusi la Curtea Cereasca, vom fi fermecati de splendorile corurilor ingeresti. Si ce bucurie sa fraternizezi cu aceste miriade de Spirite preafericite o intreaga Eternitate! Ingerii sunt niste spirite exceptional pe langa care artistii si geniile noastre nu sunt decat niste pigmei."

Canonicul G. Panneton

Extras din studiul Moartea, aceasta necunoscuta, de Francisc Razorbak


Sfarsit

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012