Lacasul sufletului-ispitirea

Ce este ispitirea?
Ispitirea este modul plin de compasiune al Universului de a-ti permite sa treci prin ceea ce ar fi o dinamica daunatoare a karmei negative daca i-ai permite acesteia sa se manifeste fizic. Este energia prin care sufletului tau ii este oferita ocazia generoasa de a incerca o lectie de viata intr-o situatie pe care o poti rezolva intre granitele propriei tale lumi energetice, nu dilatand-o in campul energetic mai mare al altor suflete. Ispitirea este o repetitie pentru o experienta karmica a negativitatii.
Intreaga dinamica a ispitirii este un mod plin de compasiune prin care iti observi potentialele deficiente si te cureti inainte de a afecta si vietile celorlalti. Este ca o momeala cu ajutorul careia ti se indeparteaza cu mila negativitatea, daca o poti observa inainte de a crea karma. Prin reactia ta la aceasta momeala, te cureti, devenind constient si nefiind nevoie sa treci prin experienta respectiva. Te cureti fara a crea karma si fara a interactiona cu alte suflete. Ispitirea este un lucru deosebit. Este magnetul care iti atrage constiinta spre ceea ce ar
putea crea o karma negativa daca ti s-ar permite sa ramai inconstient.
Cu alte cuvinte, ispitirea este o forma a gandului menita sa atraga negativitatea posibila din sistemul energetic uman fara a-i rani pe ceilalti. Sufletul intelege acest lucru. Lasat de unul singur, acesta ar opera doar in cadrul sistemului energetic uman, fara a se revarsa in afara si fara a contamina constientul colectiv.
Ispitirile nu sunt capcane. Fiecare ispitire este o ocazie prin care sufletul poate invata fara a crea karma, poate evolua direct, prin alegeri constiente. Dinamica ispitirii este energia a ceea ce poate fi privit ca dinamica a punerii la incercare a experientei umane, ca principiu luciferic. Acesta slujeste scopului asistarii evolutiei puterii.
Lucifer inseamna ,,purtator de Lumina". Ispitirea, principiul luciferic, este dinamica prin care fiecarui suflet ii este oferita cu bunavointa ocazia de a-si pune la mcercare acele parti din sine insusi care se opun Luminii. Energia luciferica este reprezentata in povestea Gradinii Edenului printr-un sarpe, printr-o alta prezenta decat cea umana, care ar putea tenta, insa nu ar putea domina fiinta umana. Energia luciferica ispiteste acel nivel al fiintei umane care este muritor, pentasenzorial, insa sarpele nu poate distruge sufletul. Poate doar sa ameninte acea parte din tine care devine prea atasata de materialitate. Sarpele apartine Pamantului. Cand esti prea aproape de Pamant, cand te surprinzi slavind zeii Pamantului si faci din Pamant dumnezeul si stapanul tau, atunci esti muscat de sarpe. Energia aducatoare de Lumina, energia luciferica ce 1-a ispitit pe Iisus din Nazaret, care a devenit Hristos, si care l-a ispitit pe Siddhartha Gautama, care a devenit Buddha, este aceeasi energie care te ispiteste si pe tine. II ispiteste pe contabil sa fure, pe student sa copieze, pe sotie sa comita adulter, pe fiinta umana sa urmareasca puterea exterioara. Ea opune Lumina sufletului tau nemuritor luminii materiale a personalitatii tale. Asaza inaintea ta calea verticals si pe cea orizontala. Care este natura transformarii? Natura transformarii este calea plina de compasiune a ispitirii.
Tentatia este modul binevoitor de a prezenta fiecarui suflet puterea. Cand esti sedus sau amenintat de imprejurari exterioare, pierzi putere. Acestea capata putere asupra ta. Cu fiecare alegere pe care o faci pentru a te pune de acord cu energia sufletului tau, dobandesti putere. Astfel se castiga puterea autentica. Se construiete pas cu pas, alegere cu alegere. Aceasta nu poate fi mediata si nu poate fi rezultatul rugaciunii. Trebuie castigata. Cand alegi sa manifesti manie, de exemplu, creezi un tipar de energie in jurul caruia se vor forma experientele tale. Acest tipar energetic vascoate la suprafata mania din interiorul tau pentm a o putea apoi elibera. Cand alegi sa pui la indoiala un aspect negativ al sinelui tau, acesta se formeaza in fundal. Toate incep sa serveasca acestui scop. Visele iti arata dinamica arhetipala a furiei tale. Te gasesti incontinuu in situatii care vor genera furie in interiorul tau. Viata ta pare distorsionata in jurul maniei, deoarece acesta este aspectul sinelui tau pe care ai decis sa-1 infrunti, iar Universul a raspuns la alegerea ta prin compasiune.
Cand invoci in mod constient evolutia si intelepciunea, invoci si acele parti din tine care nu sunt intregi, in asa fel incat sa ajunga in fundalul vietii tale. Cu fiecare rabufhire de manie, invidie sau frica, ti se da ocazia sa le infrunti sau sa li te supui. De fiecare data cand le infrunti, acestea pierd putere, iar tu o castigi. De fiecare data cand esti tentat sa te enervezi, sa invidiezi, sa te temi si infrunti acel sentiment, dobandesti putere. Nu ar exista nicio acumulare a puterii in sinea ta daca alegerile pe care le faci nu ar necesita disciplina si intentie.
Daca hotarasti ca nu poti infrange o ispita, ceea ce faci de fapt este sa iti acorzi permisiunea de a fi iresponsabil. Dorintele si impulsurile carora simti ca nu le poti rezista, deoarece iti lipseste puterea de a le depasi, sunt dependentele tale. Dependentele sunt dorintele acelor laturi ale personalitatii tale care sunt foarte puternice si opun o rezistenta foarte mare la energia sufletului tau. Sunt acele aspecte ale personalitatii, ale incarnarii sufletului tau, care au cea mai mare nevoie de vindecare. Acestea sunt cele mai man discrepante din fiinta ta in parte.
Dependenta poate fi de mancare, de droguri, de furie sau de sex. Este posibil sa ai mai multe dependente. In fiecare caz in parte nu te poti elibera de dependenta pana cand nu mtelegi dinamica ce sta la baza acesteia. La radacina fiecarei dependente se afla perceptia puterii ca fiind exterioara, ca reprezentand capacitatea de a controla si de a se folosi de mediu sau de ceilalti. In spatele fiecarei dependente se afla o problema legata de putere.
Calatoria catre suflet incepe odata cu intelegerea faptului ca suntem determinati automat, ca specie, sa acceptam puterea. Fiecare fiinta umana sufera cauzele si efectele alegerilor pe care le face, ale dorintelor de a umple locurile goale si lipsite de putere din interiorul sau. Aceasta dinamica poate fi descrisa din perspectiva unei omeniri nesigure, insa acesta este doar un aspect evident. Mecanismul care functioneaza aici este calatoria catre puterea adevarata.
Din aceasta cauza fiecare fiinta umana se lupta atat de mult cu puterea: lipsa acesteia, dobandirea ei, ce este ea de fapt, cum se poate obtine. La baza fiecarei crize emotionale, spirituale, fizice si psihologice se afla problema puterii. In functie de lentila pe care o folosesti ca sa interpretezi criza, fie te vei apropia de sufletul tau, fie te vei apropia de Pamant.
Drumul catre reintregire presupune o privire onesta, deschisa si plina de curaj in interiorul tau, in dinamica ce se ascunde in spatele sentimentelor, al perceptiilor, al valorilor si al modului in care reactionezi. Este o calatorie prin sistemele tale de aparare si dincolo de acestea, pentru a putea simti constient natura personalitatii tale, pentru a infrunta ceea ce aceasta a produs in viata ta, pentru a putea alege sa schimbi aceste efecte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012