Luna Noua in Varsator: 13 februarie 2010

Luna Noua in Varsator: 13 februarie 2010 Vezi harta

Analiza astrologica de Barbara Hand Clowhttp://www.handclow 2012.com/ astroflash. htm
Este Luna Noua in Varsator, perioada finala pentru crearea propriei voastre realitati, pe durata ciclului anual de 13 luni noi. Se spune ca Varsatorii sunt independenti, creativi, schimbatori si unici, lucru care este adevarat, in mod frecvent. Totusi, provocarea pentru orice Varsator este aceea de a fi impamantat si de a avea o inima deschisa, intrucat planeta guvernanta a Varsatorului, Uranus, ii face sa fie supra-energizati, abstracti si mentali. Pe durata acestei Luni Noi, fiecare dintre noi suntem in mod deosebit provocati sa accesam aceasta parte creativa si transformatoare din noi insine, deoarece conjunctia Chiron/Neptun (din 16 februarie) este in conjunctie cu Luna Noua. Ar fi intelept de amintit faptul ca o descoperire de sine intensa va poate scoate in afara corpului, fapt ce va separa de puterea inimii voastre. Aceasta este provocarea anuala pe care o aduce Varsatorul pentru fiecare, insa, in acest an, Luna Noua in Varsator ofera un salt cuantic in ce priveste potentialul creativ. Aceasta Luna Noua ofera programul creativ central, nu doar software-ul caracteristic Varsatorului.

Pe masura ce acest potential patrunde in lumea noastra, campul colectiv trece printr-o schimbare de structurare profunda, pe durata celei de-a doua cuadraturi din 31 ianuarie, dintre Saturn, in pozitia de sus, cu Pluton, ce a avut loc imediat dupa Luna Plina in Leu in conjunctie cu Marte. Temele de baza devin clare in prezent– bugetul federal urias, de 3,8 trilioane de dolari americani; esecul razboiului si eforturilor privind securitatea; prabusirea iminenta a industriei constructiilor civile la nivel global; stresul din industria constructoare de masini din Japonia; si esecul probabil de a dobandi servicii multilaterale de ingrijire a sanatatii in Statele Unite. Pe masura ce Saturn retrograd, in cuadratura cu Pluton, forjeaza lumea, majoritatea americanilor inteleg ca visul american despre clasa mijlocie s-a spulberat. Siguranta financiara a fost strangulata de paturile pustilor, asfixiata de prescrierea de medicamente scumpe si distrusa de obligatiile ipotecare excesive. Aceste aspecte dure dintre Saturn si Pluton sunt, chiar in acest moment, cheia; Saturn formeaza si structureaza realitatea, in timp ce Pluton distruge lucrurile care nu mai sunt de folos, urmand ciclurile de schimbare evolutiva a economiilor si sistemelor sociale

Economia mondiala a iesit din recesie in 1982-1983, pe cand Saturn se afla in conjunctie cu Pluton, si a prins viteza in timpul marelui avant economic din anii ‘80 si ‘90. Aceasta  expansiune s-a oprit in momentul in care Saturn a intrat in opozitie cu Pluton, in 2001/2002, si a scazut tot mai mult in momentul in care Statele Unite au convins multe tari sa investeasca in razboaie neintrerupte. Acum, cu aceasta cuadratura de mai sus, ce are loc dupa aproape zece ani de frici globale, adevaruri neplacute ies la suprafata: politicieni milionari, care nu comunica cu masele de oameni, au irosit bogatiile Statelor Unite, fapt ce-ar putea declansa falimentul mondial. Propunerile pentru bugetul american, fara nici o sansa de a fi cheltuit, arata ca nu e loc pentru nici o initiativa interna, chiar daca razboaiele ar fi abandonate in acest moment. In mod ironic – referitor la activarea propriului vostru potential central creativ – acest dezastru economic si politic spune ca va trebui sa faceti doar acest lucru! Oamenii au din ce in ce mai putin timp de pierdut, asa ca multi se vor elibera si vor descoperi de ce anume sunt capabili cu adevarat. Voi va creati lumea - nu bancile, politicienii sau armata.

Luna Noua, la 25 de grade in Varsator, este in conjunctie apropiata (mai putin de 1 grad) cu conjunctia dintre Chiron/Neptun, care va fi directa pe 16 februarie. Prin urmare, samanta sau tema acestei luni este revelatia deplina a lui Chiron in conjunctie cu Neptun. In analizele mele din 2009, m-am concentrat constant pe aceasta "Tripla Conjunctie" - Jupiter/Chiron/ Neptun, la 25/26  de grade in Varsator – deoarece a fost tema astrologica centrala. Conjunctia acestor trei planete, in aliniere apropiata pe mai toata durata anului trecut, a inspirat o criza uriasa, spirituala si de vindecare in multe aspecte din viata noastra, iar acest lucru ne-a schimbat in mod fundamental. Chiron guverneaza complexele celor mai profunde rani din corpul/mintea noastra, Neptun guverneaza accesul la planurile spirituale prin sufletul nostru si, apoi, Jupiter a adus activarea acestui complex al spiritului ranit si a extins aceasta criza, de la nivelul de specie spre nivelul universal.

Luand in considerare ceea ce gandesc in prezent pleiadienii despre Pamant, ei sunt ingroziti de modul in care va distrugeti corpurile in explozii si ajungeti sa traiti in corpuri dezmembrate. Intre timp – urbanisti bine platiti creeaza si mai multe zone pentru oamenii handicapati care au corpuri ranite. Nu fiti naivi in ce priveste distragerea atentiei, creata prin aceste programe bizare, ce-ar putea face ca specia voastra sa inceteze sa pretuiasca integritatea fizica fireasca. Potentialul vostru de a deveni o specie pasnica si iubitoare a crescut pe durata acestei Triple Conjunctii. ‘Ghiontul’ lui Jupiter a deschis caile multidimensionale, care ofera noi solutii omenirii; un exemplu bun il constituie extraordinatul film Avatar care are o tema centrala emotionanta, a unui paraplegic ce-si redobandeste picioarele. Tragedia din Haiti a fost cea mai puternica manifestare a Triplei Conjunctii: Chiron, in calitate de indurerare profunda, cu Neptun ce exprima fervoarea religioasa si  ardenta a poporului haitian, iar Jupiter reprezentand extinderea conditiei lor la intreaga lume. La trei zile dupa Luna Noua, conjunctia directa Chiron/Neptun va va da posibilitatea sa va identificati propria cale spre o vindecare majora – ce poate fi o cheie pentru a descuia usile care duc spre accesul total la plenitudinea spirituala.

In aceste zile, lumea din afara se zbuciuma in haosul si suferinta uluitoare provocate de cutremure, violenta dintre Orient si Occident si instabilitatea financiara mondiala. Luna Noua in conjunctie cu Chiron/Neptun dezvaluie cai catre lumea spiritului, deoarece atat de multi oameni stiu ca nu pot supravietui in realitati atat de traumatizante. Acest grup furtunos, aflat in Varsator, insista asupra faptului ca ceea ce faceti la nivel individual este lucrul care conteaza, si nu nebunia colectiva. Sunteti disponibili pentru cei varstnici din familia voastra, pentru copiii, prietenii si colegii vostri, sau sunteti aerieni, petrecandu-va timpul pe Face Book? Sa fiti impamantati este un lucru fundamental, indeosebi pentru americani, intrucat Luna Noua in conjunctie cu Chiron/Neptun se suprapune pe Luna la 27 de grade in Varsator din harta SUA si, de asemenea, exact pe Nodul lunar Sud al presedintelui american, Barack Obama. Un astrolog excelent, Art Gianfermo, mi-a semnalat ca Pluton este la 24 de grade in Varsator in harta de la fondarea Bursei Americane, din 1792. Acest lucru sugereaza cu tarie faptul ca bursele ar putea fi afectate negativ de aceasta Luna Noua. De asemenea, Saturn la 4 grade in Balanta tranziteaza Nodul lunar Nord din harta Bursei. Intrucat Saturn face cuadratura cu Pluton in timp ce tranziteaza Nodul Nord al Bursei, urmeaza sa vina schimbari fundamentale pentru investitori. De exemplu, cum o sa poata clasa mijlocie sa mai investeasca in viitor? Investitori, aveti grija - multe tranzite in planete cardinale se aduna pentru asa-zisul "Test Cardinal" din aceasta vara.

De asemenea, referitor la aspectul de 26 de grade in Varsator, Neptun a fost la 26 de grade in Varsator in momentul in care a fost descoperit, in 1846! Pe durata acestei Luni Noi si a conjunctiei din 16 februarie Chiron/Neptun, Neptun se bucura de reintoarcerea lui, fapt ce va incheia tendinta spirituala inceputa prin anii 1840. Daca ne intoarcem in timp, la momentul in care a fost observata planeta Neptun, dam de oameni care fac experiente cu mediumnitatea; atunci a fost descoperita hipnoza; si tot atunci a inceput miscarea teozofica. Toate aceste miscari au fost bazate pe premisa ca nu suntem separati de spirit si ca ne putem dezvolta aptitudinile pentru a fi in legatura cu spiritul. Pentru aceia dintre noi care acceseaza in prezent cele noua dimensiuni si alte studii multidimensionale, noi accesam constiinta galactica si universala. Obstacolele spre alte lumi sunt inlaturate, iar cheia pentru a realiza aceste brese este intotdeauna Uranus, care se afla in semnul guvernat de Neptun, Pestii.

Uranus, planeta transformarii, se afla la exact 30 de grade in spatele lui Chiron/Neptun in conjunctie cu Luna Noua. Acesta nu este un aspect puternic, insa Uranus guverneaza Varsatorul, astfel ca acest lucru amplifica rezonanta Neptuniana cu ansamblul Lunii Noi. Atunci cand se afla in  Pesti, Uranus accentueaza in mod subtil faptul ca transformarile cu adevarat semnificative sunt cele spirituale, si nu cele fizice. Uranus a intrat in Pesti din 2003, intra in Berbec in martie 2011 (dupa o scurta sedere in Berbec intre iunie - august 2010), asa ca ne aflam in etapele finale ale stapanirii potentialului lui spiritual. Uranus guverneaza dezvoltarea noastra creativa timp de peste 84 de ani si tranziteaza fiecare semn din Zodiac timp de 7 ani, faimoasa "mancarime de sapte ani." [‘seven-year itch’, in engleza, o tendinta catre infidelitate, despre care se spune, in mod traditional, ca incepe dupa primii sapte ani de casnicie. N.tr.]. La nivel de civilizatie, la  fiecare sapte ani, este dusa la bun sfarsit o noua tema creativa, iar ca indivizi, cu totii ne schimbam considerabil la varstele de 7, 14, 21, 28 de ani si asa mai departe. Multe culturi simt ca un copil devine adult la varsta de 21, care reprezinta prima cuadratura Uranus. La nivel colectiv, ciclul de 84 de ani incepe cu Berbecul si se incheie cu Pestii, astfel ca in prezent ne aflam in echilibru, la sfarsitul unui ciclu al lui Uranus si inaintea urmatorului, cand reintra in Berbec. Asadar, acest moment culminant din Pesti constituie maturizarea spirituala colectiva in urma etapelor de crestere prin multe nivele, incepute in 1927, anul in care Uranus a fost din nou in Berbec (chiar inainte de Marea Criza).

Daca va ganditi un pic, veti observa ca v-ati orientat cu mult mai mult spre spiritualite, incepand din anii 1960, an in care Uranus a intrat in ultimele semne ale acestui ciclu, iar acum traim ultimele etape ale acestei realizari spirituale. Aceasta Luna Noua exprima in mod spectaculos aceasta poveste, avand totodata Luna Noua/Chiron/ Neptun in rezonanta fericita cu Uranus aflat in Pesti. Tot in Pesti se afla acum si Jupiter, care trezeste compasiunea si spiritualitea si dezvolta etapele finale  ale perioadei de 184 de ani de la descoperirea planetei Neptun. Interconectarea Luna Noua/Chiron/ Neptun in ultimele grade ale Varsatorului, urmata indeaproape de Venus/Jupiter in primele grade din Pesti atrage cu siguranta atentia. Putem simti ca urmeaza ceva foarte important, si observ ca au fost multe zvonuri despre negocieri secrete cu talibanii din Afganistan si Pakistan in timpul celei de-a doua cuadraturi Saturn - Pluton. Hmmm . . .

Intre timp, vederea mea mai complexa este atrasa de doua "Yoduri" provocatoare din aceasta harta a Lunii Noi (un "Yod", in astrologia araba, reprezinta degetul lui Dumnezeu). Pluton in sextil cu Venus/Jupiter este intr-un Yod cu Marte retrograd, iar Saturn in sextil cu Marte este in Yod cu Venus/Jupiter. Acestea sunt Yoduri foarte stranse. Daca va amintiti, in harta din 2009 a Solstitiului de Iarna, au fost doua Yoduri influente care si-au demonstrat deja puterea, dupa cum am discutat in analiza Lunii Noi anterioare. Asadar, haideti sa vorbim despre Yoduri, intrucat putini oameni le inteleg, iar unii astrologi le acorda multa atentie. Yodurile sunt destul de rare in perioadele de Luna Noua si Luna Plina si in hartile sezoniere, astfel ca ele ar trebui examinate indeaproape, atunci cand au loc pe durata acestor transformari intense. De asemenea, ele guverneaza procesele psihice interioare si profunde, sursa capacitatii de a face schimbari reale in viata noastra. In activitatea mea de astrolog, am descoperit ca Yodurile transmit o influenta puternica pe scara cuadraturilor mari si a cuadraturilor in T. Nu stiu daca astrologii arabi ar fi de acord cu faptul ca Yodurile sunt intr-atat de semnificative. Insa, intrucat cea mai buna sursa cu privire la Yoduri este astrologia araba, banuiesc ca astrologii orientali le apreciaza la fel de mult ca mine. Bineinteles, Yodurile au doua inconjunctii in ele, iar astrologii occidentali nu acorda suficienta atentie inconjunctiilor, aspectele ce ne imping sa facem lucruri carora le opunem rezistenta.

Va puteti imagina Yodul ca pe degetul lui Dumnezeu indreptat asupra chestiunii semnificative, iar corpul lui Dumnezeu revarsandu-si puterea prin acest deget. Intrucat descrierile curente, cu tenta predominant masculina, la adresa lui Dumnezeu ne priveaza de atat de multa putere, imi place sa descriu Yodurile folosind ansa drept model. Ansele sunt instrumente metalice folosite pentru detectarea surselor de apa. "Radiestezistul" mentine cele doua tije, care tin o alta tija indoita, intr-o miscare de glisare ce le permite celor doua tije sa se miste liber. Tinand in mana ansa, in momentul in care celulele persoanei simt apa, semnalele electrice din mainile radiestezistului fac ca tijele ansei sa se uneasca  pentru a forma un dublu quincunx – Yodul – care directioneaza ansa spre sursa de apa. Ele chiar functioneaza! Imaginati-va ca, asemenea radiestezistului, mentineti energia celor doua planete (sau mai multe) intr-un sextil si ca lasati, apoi, ca acea energie sa curga din mana voastra spre punctul opus, capul Yodului. Desigur, puteti face acest lucru doar prin intelegerea si simtirea caracteristicilor fiecarei planete din sextil, in timp ce va imaginati ca le tineti in cele doua maini. Apoi, pe masura ce revarsati aceasta forta spre capul Yodului, puteti simti cum aceasta impulsioneaza, stimuleaza si activeaza planeta aflata in capul Yodului – admitand ca puteti simti caracteristicile planetei aflate in capul Yodului. Suna complicat, asa ca, haideti sa o facem. Apoi, putem lua in considerare modul in care aceste forte influenteaza Luna Noua/Chiron/ Neptun in Varsator, ce reprezinta tema Lunii Noi: activarea totala a potentialului vostru creativ, acum.

Venus/Jupiter, aflate in primele grade din Pesti, joaca un rol cheie, pentru ca reprezinta mana dreapta a Yodului cu Marte si este, de asemenea, capul Yodului ce vine de la Saturn/Marte in sextil. Asemenea unui caduceu, acest dublu rol intensifica puternic atat energia lui Venus, cat si pe cea a lui Jupiter, mai ales a lui Venus, care se afla la mai putin de un grad de aspectele ei cu Marte si Saturn; intr-adevar, aspecte foarte apropiate! Aruncand o privire la ce anume s-a intamplat recent cu Venus, Venus a fost in conjunctie cu Soarele, in timpul eclipsei de luna in Rac din 31 decembrie; in conjunctie apropiata (arsa) cu Soarele, in timpul eclipsei solare din 15 ianuarie; in conjunctie cu Soarele, pe durata Lunii Pline din 29/30 ianuarie. Acestea au fost eclipsele si Luna Plina care ne-au facilitat dezvoltarea in noaptea noastra intunecata si colectiva a sufletului, care a fost initial stabilita de campul Solstitiului de Iarna. Prin urmare, rolul pe care-l joaca Venus trebuie urmarit cu atentie, indeosebi in actiunile acestor doua Yoduri.

Imaginati-va ca stati drepti, cu picioarele ancorate in Pamant. In mana dreapta tineti energiile lui Venus/Jupiter la 3-6 grade in Pesti, iar in mana stanga pe Pluton, la 5 grade in Capricorn. Pluton in Capricorn ne stimuleaza pe toti sa transformam complet structurile din lumea noastra, in timp ce Venus/Jupiter, in conjunctie in Pesti, ne inspira sa ne contopim intr-o scufundare spirituala deplina. Tineti in mainile voastre o forta ce a rasturnat religiile mari ale lumii, prin initierea reconectarii spirituale cu Pamantul, zeita centrala. Pe masura ce tineti aceste forte in mainile voastre si le simtiti in corpul vostru, revarsati aceasta energie considerabila spre Marte retrograd in Leu. Asemenea reluarii unui film urat, Marte retrograd in Leu taraste rasa umana inapoi, prin toate ramasitele lui recente ale razboiului, haosului, dominarii si lacomiei. Aceasta este o parte din noi care se adapa din propriile noastre reziduuri emotionale si mentale, pana in momentul in care nu o mai putem suporta – asa ca iesiti din groapa! Oamenii din Haiti, care se lupta ca sa iasa din infernul in care au trait atat de mult timp, si care sunt scosi de sub daramaturi, iar occidentul recalcitrant care lupta impotriva orientului stupefiat si barbarizat, exprima in mod desavarsit aceasta energie. Egoul din voi care refuza sa se elibereze de trecut, astfel incat sa puteti fi revigorati pentru a descoperi o lume noua, exprima aceasta forta. Simtiti cum forta neinduplecata a lui Pluton in Capricorn naruie zidurile si scoate la lumina coruptia din sistemul financiar si militar, pe masura ce Pamantul se dezvolta cu puterile pline de maiestrie ale lui Jupiter. Intr-adevar, Degetul lui Dumnezeu e indreptat spre, si dizolva, problema reala: se iroseste prea multa energie razboinica pentru a ucide si distruge, in loc sa fie folosita pentru resurse privind construirea si ocrotirea noilor realitati.

Si acum, sa trecem la cel de-al doilea Yod. Imaginati-va, din nou, ca stati drepti, cu picioarele ferm ancorate pe pamant. Tineti energia lui Marte in Leu in mana stanga, iar a lui Saturn si a Balantei in mana dreapta. Marte retrograd in Leu ne taraste inapoi prin experiente de folosire a energiei in mod nebenefic si de fiintare prea indelungata in lumea egoului; iar Saturn retrograd, in primele grade ale Balantei, ne stimuleaza sa amplificam echilibrul si armonia pe care le-am dobandit din noiembrie 2009 pana la mijlocul lui ianuarie 2010. Pe durata acestei scurte perioade, economia mondiala parea sa-si revina, iar vechea ordine restabilta. Acum, ca schimbarile considerabile vin in forta, din nou, ni se cere sa gasim noi cai. Detineti o forta energica in mainile voastre, care va poate arata cum sa echilibrati puterea si agresivitatea din viata voastra, astfel incat sa va puteti redobandi  capacitatea de a va folosi total puterile ocrotitoare. Saturn va cere sa va amintiti de puterea reala a lui Marte, care a creat civilizatii, familii si viata in sine. Pe masura ce mentineti in mainile voastre energiile influente ale lui Marte si Saturn, aflate in sextil, revarsati aceasta forta spre Venus/Jupiter in Pesti, care sunt doi jucatori uniti pentru a renaste zeita si a spori frumusetea din realitatea noastra. Venus/Jupiter au rolul de a ne indica sa alegem mai intai Pamantul, ca sa ne auto-dezvoltam in frumusete, fiind in acelasi timp si puterea din mana dreapta, care il zoreste pe Marte sa iasa din inchistarea patriarhala. Ca sa ne amuzam, haideti sa numim acest aspect “Yodul Avatar".

Pe cat va este posibil, simtiti aceste forte in mainile voastre si simtiti puterile pe care le puteti realmente dirija in realitatea voastra. Pe durata Lunii Noi, mentineti-va sentimentul fata de aceste forte foarte reale. Observati faptul ca exista inca o planeta care aspecteaza Yodurile cu care tocmai ne-am jucat: Mercur in Varsator, care opereaza ca un factor fundamental de activare a Yodurilor. Mercur, aflat la 5 grade in Varsator, face opozitie apropiata cu Marte retrograd la 4 grade in Leu, in timp ce e in trigon cu Saturn retrograd, la 4 grade in Balanta. Mercur il incurajeaza pe Marte, care este extrem de provocat, sa foloseasca mai intai inteligenta pentru a face o schimbare, in timp ce Saturn in Balanta este inspirat cu viziuni noi si creative cu privire la noi cai de a crea structuri in lume.

Ca sa rezumam analiza acestei Luni Noi foarte influente si complexe: lumea colectiva se va simti foarte haotica si dezorientata, in timp ce indivizii vor trezi puteri launtrice creative incredibile, in special cei care au planete in gradele 3-6 din oricare semn. Daca aveti astfel de planete, s-ar putea sa va simtiti de parca ati fi in centrul unei masinarii de jocuri mecanice, din care izbucnesc lumini si sunete, in timp ce altcineva o zgaltaie si o inclina ca sa o dea afara. Grecii antici spuneau mereu, "Cunoaste-te pe tine insuti." Ei bine, poate ca aveau dreptate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012