Mandala Pamantului


Acest simbol, Caban – Pamant -
poartă energia Estică a introspecţiei şi nu întâmplător a fost tradus prin cuvântul Pământ. Cercetătorii înţelepciunii mayaşe ­ cei care au pătruns tainele acestor simboluri sacre, şamani autentici, dar şi toţi cei ce se ocupă de tehnici, metode sau învăţături ale timpului pe care-l parcurgem ­ vorbesc în mod special despre conectarea cu Mama Pământ. Subiectul este extrem de amplu, dar poate fi sintetizat în câteva idei principale. Spre uimirea noastră, deşi  extrem de actual, importanţa lui a fost cunoscută din cele mai vechi timpuri. Mayaşii îi atribuiau acestui semn puterea de ne ajuta să trăim în Acum, locul-timp de unde putem observa sincronicităţile. Acest simbol este cel care ne spune că tot ceea ce avem de făcut este să ne menţinem intenţia clară de a trăi şi a ne mişca în Acum. Conectarea profundă, sincronică şi directă cu ciclurile naturale şi energiile Pământului îi conferă acestui semn al zilei o mare forţă creatoare şi cunoaşterea înţelepciunii ancestrale. Caban este sălaşul Lumii de jos, acolo unde părţile noastre de suflet se adăpostesc, până vine vremea integrării, acolo unde se află spaţiul contractelor, al Graţiei Divine şi al comorilor, acolo de unde ne tragem întreaga sevă a vieţii. Potrivit tradiţiilor vechi, Caban este cel care însoţeşte Soarele când acesta urca şi coboară, este ocrotitorul grădinii Raiului de pe Pământ. Acest arhetip înaripează spiritul oamenilor şi, prin această calitate, devine Învăţătorul care îi transmite omenirii Înţelepciunea Mamei Pământ. Caban, exprimă calitatea cristalelor şi a puterii lor vindecătoare, exprimă capacitatea de a aduce împreună, de a interconecta, tot ceea ce se află pe Pământ. De la acest simbol putem învăţa totul despre frumuseţea vieţii.
Contrar modului în care unii ar putea interpreta acest semn, persoanele Caban nu prea sunt cu picioarele pe Pământ, în întregul înţeles al acestei metafore. Meticuloase, inteligente şi profund introspective, ele pun accent, în primul rând, pe valoarea proceselor gândirii; sunt nativ inteligenţi, înclinaţi spre cercetare şi studiu. Ei ştiu că numai intuiţia este calea de comunicare cu energiile Mamei Pământ, de unde pot aduce un flux natural în toate aspectele vieţii. Precum forţele dinamice ale naturii, cu care ei sunt conectaţi, persoanele Pământ manifestă instinctiv aceeaşi permanentă mişcare ca şi ele, sunt veşnic în mişcare şi, ca să-şi găsească echilibrul, au o mare nevoie de prietenie, prin intermediul căreia îşi pot exprima gândurile şi ideile. Intuiţia lor excelentă sesizează ideile, intenţiile şi obiceiurile negative ale altora şi contribuie la îndepărtarea lor. De aceea, aceste persoane sunt foarte buni sfătuitori şi consilieri. Persoanele Caban sunt buni vindecători, pentru că au abilitatea de se conecta şi de a lucra atât cu energiile cristalelor, cât şi cu ale plantelor şi elementelor naturii. În mod firesc, ele se implică în acţiuni legate de mediu şi în cauze de vindecare şi de salvare a Pământului. Ei ştiu adevărul despre toate astea şi nu pot fi înlăturaţi din acţiunile sau cauzele legate de acest subiect. Uneori, sensibilitatea delicată a nativilor Caban poate fi zdruncinată, fapt care generează răbufniri emoţionale sau temperamente vulcanice, incendiare. Nu degeaba, acest semn mai este numit şi Cutremur. Când se adună prea multe, se scutură zgomotos. Provocarea din viaţa lor este să nu-i permită minţii să se abată de la a trăi în Acum. 
  
Ca sa puteti trai minuni ,semne si sincronicitati meditati cu ochii deschisi privind-o ,priviti-o cand va treziti ,cand va culcati si in general ar fii bine saa o impartasiti cu cat mai multi oameni . 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012