Luna Noua in Gemeni: sambata, 12 iunie 2010

Luna Noua in Gemeni:  sambata, 12 iunie 2010
(ora 14:14 ora Romaniei)

View Chart
Analiza astrologica de Barbara Hand Clow
Autoarea cartii Intelepciunea codului mayas:
accelerarea timpului si trezirea constiintei colective, aparuta la Editura For you.

Este Luna Noua in Gemeni, vremea in care sa traim cea mai considerabila raspandire cu putinta a lucrurilor pe care le-am creat de la Echinoctiul de Primavara. Dupa cum am spus in analiza facuta pentru Echinoctiul de Primavara, 2010 se preconizeaza a fi un an deosebit de formator – iar acest lucru se dovedeste a fi perfect adevarat. Evenimentele impresionante, declansate de apogeul Ciclurilor calendarului mayas ingreuneaza gandirea clara in aceasta primavara, datorita accelerarii timpului. Cu aceasta Luna in Gemeni, trebuie sa ne limpezim mintea ca sa evaluam in mod clar si impamantat ceea ce cream. Altminteri, puteti fi prinsi in bucla obositoare a Gemenilor de a face o multime de lucruri deodata, fara a duce la bun sfarsit niciunul. In ce priveste faptul de a deveni prinsi in aceasta bucla, amintiti-va ca taramul colectiv este creat de ceea ce gandeste fiecare dintre noi despre acesta; in timpul acestui ciclu lunar, trebuie sa fiti suverani ai mintii voastre – sau sa suportati consecintele!

Luna Plina precedenta din 27 mai, in Sagetator, a pus in miscare unele procese ce influenteaza profund campul solar si planetar pe durata acestei Luni Noi: Uranus a intrat in Berbec pe durata Lunii Pline, pe 30 mai Saturn a intrat in miscare directa, iar in 31 mai Neptun a intrat in miscare retrograda. In momentul in care Uranus a intrat in Berbec, in timpul Lunii Pline din mai, o cutezanta nestavilita a pus stapanire pe mintea noastra colectiva, aducand impulsul de “fa-o pur si simplu"! Exact in timpul Lunii Pline, British Petroleum a incercat sa inabuse vulcanul petrolier cu nisip si deseuri, procedura "Top Kill", iar comandourile israeliene au atacat o flotila ce urma sa ajute Gaza ca sa transporte ajutoare umanitare si partizani ai pacii din multe tari. Pietele financiare au fost destabilizate de problemele din Uniunea Europeana, iar lumea s-a temut de o alta criza financiara. Pe 31 mai, in momentul in care Saturn a intrat in miscare directa, au existat demonstratii internationale impotriva agresiunii israeliene si a blocadei din Gaza, iar mai multi dintre prietenii Israelului, cum ar fi Turcia, si-au retras sprijinul diplomatic. Aceasta realiniere de forte din Orientul Mijlociu, chiar in momentul in care Uranus a intrat in Berbec, Saturn in miscare directa, iar Neptun in miscare retrograda, este un semn important de schimbare, menit sa faca din Ierusalim un vortex pentru pace, si nu pentru violenta continua. [Vezi "Intelepciunea codului mayas: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective", in care am prezis faptul ca acest vortex se va deschide in 2008, asa ca aceasta miscare este foarte intarziata.]

Pe 8 iunie, Jupiter a atins prima dintre cele trei conjunctii ale sale cu Uranus, fapt ce semnaleaza mari puncte de cotitura in structurile financiare si bunastarea generala. In acea zi, noi am aflat ca distinsa corespondenta a Casei Albe, Helen Thomas, a fost calomniata pentru ca a vorbit deschis si impetuos la adresa controlului evreiesc al Palestinei, o mare gafa in Washington, DC. Trebuie sa  analizam intrarea lui Uranus in Berbec, ce poate inspira fie actiuni marete si inovatoare, fie o conduita cu totul navalnica  si nechibzuita. Oricare ar fi calea, oamenii se vor exprima, asemenea lui Helen Thomas. Uranus plonjeaza in Berbec pentru doar cateva luni (27 mai – 14 august), devenind  retrograd pe 5 iulie si revenind in Pesti pe 15 august. Pe 13 martie 2011, Uranus va reveni in Berbec pentru sapte ani, iar martie 2011 inseamna inceputul celui de-al Noulea si ultimului Ciclu, Ciclul Universal. [Vezi www.Calleman.com cu privire la ratiunile pentru care Calleman a declarat in prezent ca debutul Ciclului Univiersal are loc la 8 martie, si nu la 11 februarie 2011.] Prin urmare, in acest an Uranus este in Berbec doar din 27 mai pana in 15 august. Totusi, determinand factorii din accelerarea curenta a timpului, pe durata acestor cateva saptamani scurte, putem identifica procese  transformative fundamentale, ce ne pot impulsiona sa evoluam mai presus de situatia grea din prezent.

Singura cale prin care putem atinge urmatoarea noastra etapa de evolutie este cea a stradaniei de grup, care nu lasa pe nimeni in urma. Prin urmare, Ierusalimul trebuie sa fie impartit in libertate cu cele trei religii importante. Nu exista Popor Ales, nici cei 144.000 care cred ca au fost alesi pentru "Inaltarea la Cer", intrucat toti suntem copii Divinitatii. In prezent, multi oameni inteleg ca sovinismul  religios trebuie sa inceteze, pur si simplu deoarece nu se merita sa distrugi o lume intreaga ca sa rezolvi problemele unui grup de pe planeta. In acelasi fel, pe 8 iunie, dezastrul creat de British Petroleum a fost subiectul zilei, si multi oameni inteleg ca puterea corporatista trebuie sa fie strunita, inainte de a fi prea tarziu.

Atunci cand Uranus este in Berbec, pe durata acestor cateva saptamani scurte, vor avea loc evenimente care vor revela natura transformarilor culturale si financiare ce ne vor defini viitorul. In prezent, urmeaza ceva nou, astfel ca identificarea acestuia face posibila alinerea cu noile cai. Uranus in Berbec este indraznet si impulsiv si, la fiecare 84 de ani, forteaza ca lucrurile care au fost intepenite timp indelungat sa se schimbe. Ar trebui ca in aceasta perioada sa cautam cu totii aceste indicii, pentru ca avem cu totii nevoie de ele ca sa ne orientam in teritorii necartate. La urma urmelor, tranzitele majore ale lui Saturn, Jupiter si Neptun fac si ele parte din aceasta drama nebuna ce pare sa iasa de sub control. Transformari cu totul noi urmeaza sa fie cai netezi ce conduc spre transformarea magica a Pamantului.

Pe 30-31 mai, acest minunat proces transformativ a fost stimulat de schimbarile de directie, aproape  simultane, ale lui Saturn si Neptun, iar prima conjunctie Uranus/Jupiter in primele grade din Berbec, de pe 8 iunie, a deschis noi realitati. Acum, hiper-activa si trepidanta Luna Noua din Gemeni stabileste un nou simt al directiei, iar voi la fel! Pe masura ce intretes aceste influente majore ce se petrec simultan, va rog sa mentineti un sentiment pentru Uranus in Berbec – fie ca fiind prins intr-o schimbare necontrolata si intelegand prea putin consecintele, fie ca pe un adevarat geniu care stie ce sa faca in continuare, fie ambele! Neptun retrograd aduce intuitie profunda, iar Saturn in miscare directa ne aduce increderea de a trata cu vigurosul Uranus in Berbec. Saturn se intoarce in Balanta pe 21 iulie 2010, moment in care va domni confuzia, intrucat multi oameni incep sa oscileze inainte si inapoi, intre optiuni. In acel moment, Saturn in Balanta in opozitie cu Uranus/Jupiter in Berbec in cuadratura cu Pluton in Capricorn va fi intepenit intr-o cuadratura cardinala in T, asa-numitul Test Cardinal.

Sub influenta semnelor cardinale, actiuni noi preiau conducerea, astfel ca Uranus in primele grade din Berbec face ca schimbarea sa fie de neoprit. Ar fi un lucru inteligent sa faceti fara intarziere schimbarile structurale necesare, pe durata acestei Luni Noi, deoarece la inceputul lui iulie totul va incepe sa  zboare nebuneste in jurul vostru; veti fi recunoscatori pentru orice cale ferma. Pana la sfarsitul lui 2012, Saturn in Balanta va inspira in cele din urma idei noi despre corectitudinde si echilibru, insa, in primele sale grade, lumea va parea a fi nehotarata si sovaielnica deoarece invatam cum sa gestionam problemele lucrand cu ceilalti, in loc de unii singuri. In mod normal, nu as acorda atat de multa atentie revenirii lui Saturn in Balanta, insa: 1) Testul Cardinal se intensifica, si 2) ne aflam in etapele finale si decisive din calendarul mayas.

Neptun a devenit retrograd pe 31 mai, la 29 de grade in Varsator si se deplaseaza inapoi la 26 de grade in Varsator. Apoi, aceasta planeta fugitiva ce guverneaza legatura noastra cu spiritul intra in miscare directa pe 6 noiembrie, zi ce marcheaza inceputul Zilei a Saptea din Ciclul Galactic! Neptun se deplaseaza in Pesti – domiciliul lui si, prin urmare, vibratia lui cea mai inalta – la inceputul lui aprilie 2011, chiar in timpul primelor etape din Ciclul Universal, moment  din care va oferi iluminare fiecarei persoane. Descifrez acest spectacol  fantastic ce se joaca in ceruri deoarece toate aceste planete manifesta miscari majore intre 27 mai, Luna Plina la 27 de grade in  Sagetator si Luna Noua din Gemeni; asadar, ele infatiseaza ceea ce seamana Luna Noua in Gemeni. In privinta lui Neptun, care-si incheie cel din urma tranzit in Varsator, perioada de acum si pana in 21 aprilie 2011 este perioada in care fiecare dintre noi ne vom dezvolta propriile metode  de accesare a taramurilor spirituale. Odata ce ati gasit ceva care functioneaza pentru voi, nu veti mai merge inapoi, pentru ca  veti avea efectiv experienta taramurilor spirituale ce creeaza realitatea impreuna cu voi. Viata este cu mult mai usoara in acest fel, deoarece va folositi creierul la intreaga lui capacitate.

Nu exista nici un motiv de a va indoi de rezultatul acestor transformari monumentale, de vreme de Jupiter in conjunctie cu Uranus, din 8 iunie, amplifica puterile lui Uranus in mod exponential. Cu ambele planete la 1 grad in Berbec, deplasandu-se spre cuadraturile cardinale cu Saturn si Pluton, oamenii nu vor da inapoi. Aceasta cuadratura cardinala in  T va da nastere la revolte, revolutii si prapad, sau creativitate care sa transforme lumea, intrucat nu putem continua la fel ca pana acum. Pentru fiecare persoana, acestea sunt timpuri in care sa fiti impamantati, sa va amintiti cu exactitate de ce va aflati aici si incotro mergeti si in care sa respirati constient. De asemenea, as sugera expunere foarte restransa la mijloacele de mass media chiar acum, pentru ca aceasta va discuta cel mai recent program al Elitei mondiale, destinat sa va descurajeze si sa va debiliteze – si sa va rapeasca sufletul. De exemplu, stirile despre eruptia de petrol merita sa fie urmarite doar daca jefuitorii de petrol sunt trimisi la inchisoase pentru neglijenta flagranta si incasari de profituri nesabuite!

Inainte de a aborda analiza Lunii Noi, mi s-a cerut din partea multor studenti sa-mi prezint perspectiva asupra deversarii de petrol. In analiza Lunii Noi din Taur, am spus ca in lunile mai si iunie ne vom maturiza procesand cataclismele Ciclului Regional, ce au atins apogeul in jurul perioadei 10.000 – 9.500 i.Ch. Vulcanul din Islanda a facut o treaba buna ca ne-a ajutat sa ne amintim de cataclismele din Ciclul Regional, totusi, cred ca eruptia de petrol urmeaza sa fie cataclismul adevarat din timpul Noptii a Sasea din Ciclul Galactic. Aceasta va schimba amestecul speciilor oceanice si, totodata, ii va obliga pe politicienii nostri sa abordeze chestiunea iresponsabilitatii si inselatoriei din corporatii. De exemplu, daca corporatiilor li se ingaduie sa continue sa violeze planeta in ritmul acesta, disparitiile speciilor ar putea fi la fel de considerabile ca disparitiile ce au creat spatiul pentru dezvoltarea a noi specii in Era cambriana, in urma cu 330 de milioane de ani. Acest pericol rezida in petele subacvatice de petrol, care "au un impact drastic asupra compozitiei chimice a oceanului, prin straturile de oxigen dezintegrat ce se afunda pe masura ce fiecare pata de petrol a fost purtata prin ocean." [
"Scientists Build a Case for Undersea Plumes"/Oamenii de stiinta intenteaza  proces pentru petele petroliere subacvatice", New York Times, 29 mai 2010.] Ca sa mai inveseleasca situatia, alti cativa studenti au comentat, "In orice caz, Papa a primit o pauza," care suna ca o gluma dragalasa, desi este adevarata, intrucat Papa s-ar putea sa fi fost cat pe ce sa fie pus pe liber.

In Capitolul al doilea din Alchimia celor noua dimensiuni [carte in curs de aparitie la Editura For You], vorbesc despre " Teoria titeiului abiotic " a lui Thomas Gold, care demonstreaza faptul ca petrolul este o resursa regenerabila deoarece este in continuu creata in adancurile Pamantului. Va trebui sa verificati cartea Alchimia sau pe Internet, pentru a avea o descriere completa a acestei teorii, care a fost in mod viclean ascunsa atentiei publice. Credinta ca petrolul este o resursa neregenerabila a facut posibil ca jefuitorii de petrol din corporatii sa manipuleze lumea pe durata ultimei parti din Ciclul Planetar. Cu alte cuvinte, publicul crede ca petrolul este insuficient si in curand va fi epuizat, astfel incat platesc preturi mari pentru aurul negru si sprijina metodele riscante, cum ar fi forajul marin. Teoria lui Gold s-a dovedit a fi larg cunoscuta in cercurile stiintifice din anii 1970, cand rusii au construit in jur de 300 de sonde de adancime ca sa capteze petrolul regenerabil. In acelasi timp, este cu mult mai usor, mai ieftin si mai riscant sa ajungi la sursele de petrol din adancuri, extinzand o conducta pana la fundul oceanului, unde sursele de petrol sunt mai aproape de scoarta terestra, decat sa forezi pe o adancime de kilometri de teren stancos. Insa, presiunile apei din ocean fac ca aceasta metoda sa fie foarte riscanta.

Cu alte cuvinte, recenta eruptie a sondei BP nu inseamna un sac de petrol ce in curand se va goli, ci ca BP a strapuns sistemul circulator al Mamei Pamant, iar aceasta sangereaza! Acesta este cataclismul cel mare al timpurilor noastre care, dupa toate probabilitatile, va duce la disparitia in masa a multor specii.

Si, se petrec inca si mai multe lucruri aici. Timp de multi ani, oamenii au asteptat cu nervozitate zilele de 19-20 aprilie, pentru ca s-au petrecut evenimente teribile, cu precadere in SUA, cum ar fi asasinatul lui David Koresh si a comunitatii sale din Waco, Texas; Masacrul de la Columbine, din Colorado; si bombardarea lui Murrah Federal Building din Oklahoma City. Aceste evenimente au fost provocate de om, exact la fel ca si eruptia de petrol, iar acesti jefuitori corporatisti in costume impecabile sunt teroristi. In analiza pentru Luna Noua anterioara, am spus ca, "Omenirea  nu a fost niciodata atat de constienta ca se afla in mare pericol din cauza propriei lacomii si nesabuinte." Mi se pare ca dezastrul petrolier reprezinta esenta lacomiei, iar o amenintare de o asemenea anvergura trebuie sa oblige publicul sa solicite ca aceste corporatii sa devina raspunzatoare – toate corporatiile, inclusiv Vaticanul. Asa ca, ei poftim! Haideti sa vedem modul in care campurile creative ale Lunii Noi in Gemeni ne vor ajuta sa supravietuim la nivel personal pe durata prabusirii patriarhatului, care a folosit accelerarea timpului din Ciclul Planetar pentru a crea corporatii ce  domina si violeaza planeta noastra.

Luna Noua in Gemeni pur si simplu va propaga intreaga activite de pe planeta, pe cat de rapid si de usor  este cu putinta. Recent, Lunile Noi au avut o planeta puternic aspectata, fapt ce a facut ca aceasta sa reprezinte factorul esential al intregii scene, iar in aceasta luna este vorba despre Mercur, planeta guvernanta a insusi Gemenilor. Acest Mercur hiper-activ dubleaza factorul de propagare. Mercur la 4 grade in Gemeni face sextil cu Jupiter/Uranus, cuadratura cu Chiron/Neptun, inconjunctie exacta cu Pluton, trigon cu Saturn si cuadratura cu Marte. Mercur reprezinta constienta – perceperea adevarului, simtirea realitatii si cunoasterea modului de a raspunde – asa ca pe durata acestei Luni Noi, masele de oameni se vor trezi si vor intelege faptul ca aceste corporatii ale Elitei mondiale sunt daunatoare, necinstite, fara inima si mute. Luna Noua in sine – avand Soarele si Luna aflate la 21 de grade in Gemeni – va fi canalul pentru aceasta trezire. Saturn, intrat recent in miscare directa in Fecioara, face cuadratura cu Luna Noua, un aspect ce va tempera si impamanta drepturile oamenilor. El va da nastere cu usurinta la forme noi care sa-i sprijine pe oameni, inclusiv la o cotitura brusca spre formele de energie regenerabila si alternativa. Chiron/Neptun in trigon cu Luna Noua sugereaza faptul ca o vindecare profunda va rezulta in urma trezirii colective, indeosebi pentru ca Neptun guverneaza mediul marin. De exemplu, corporatiile deja distrusesera oceanele, insa acest incident catastrofal de la BP ofera posibilitatea ca mai multi oameni sa vada adevarul.

Intrucat  Mercur guverneaza zodia Gemenilor, semnul zodiacal al acestei Luni Noi, voi descifra multiplele aspecte fata de Mercur. Lasati-va sa-l simtiti pe Mercur asemenea unui vortex ce se invarte in spirala, in campul ce evidentiaza puterile tuturor planetelor in aceste aspecte multiple. Superificialul Mercur in Gemeni, in sextil cu Jupiter/Uranus, abia trecut de conjunctia lor din Berbec, infatiseaza uimitoarele aptitudini transformative ale lui Mercur, pe care putem si pe care le vom folosi in aceasta luna. Focalizatul Mercur, in cuadratura cu Chiron/Neptun in ultimele grade din Varsator/primele din Pesti, accentueaza profunda vindecare si transformare de care ne-am bucurat cu totii din partea marii; multi vor avea mare nevoie de purificare din planurile spirituale inalte. Daca aveti nevoie de aceasta purificare, va trebui sa incepeti cu propria poluare launtrica. Pluton, guvernatorul petrolului, face inconjunctie exacta cu Mercur, acest lucru insemnand ca domnitorul neclintit al adancurilor impulsioneaza in prezent specia noastra sa devina inteligenta, pentru a face fata marelui pericol. Incisivul Mercur, in trigon cu Saturn din Fecioara, ii solicita neclintitului Tata al Timpului sa furnizeze metode si structuri noi si sa ia aminte la vocile oamenilor de stiinta liberi, care pot oferi solutii bune. Si, Mercur in cuadratura cu Marte din Fecioara solicita actiuni intelepte si impamantate in toiul dilemelor aparent imposibile. Cititi acest paragraf de cateva ori, deoarece harta acestei Luni Noi va solicita sa deveniti Mercur, sa aduceti constienta asupra oceanelor si sangelui Mamei noastre si sa-i adoptati intelepciunea insufletitoare. Mercur spune ca acum trebuia sa vina chemarea la trezire, ca ar trebui sa fim recunoscatori pentru adevar.

Jupiter/Uranus face trigon cu Venus in Rac, ceea ce indica ca puterea feminina vindeca si transforma lumea noastra, prin multitudinea de femei ce asteapta destramarea patriarhatului. Acum, trebuie sa avem incredere in planul mai maret, ce a constitui provocarea intregii perioade din Noaptea a Sasea din Ciclul Galactic, incepand din noiembrie anul trecut. Jupiter/Uranus se afla in opozitie fata de Saturn din Fecioara, iar Pluton din Capricorn formeaza capul unei cuadraturi in T fata de opozitie. Aceasta cudratura in T se va deplasa in interiorul si in afara formatiei pentru mult timp si va deveni si mai puternica in momentul in care Saturn revine in Balanta, deoarece atunci toate cele patru planete se vor afla in semne cardinale. Intrucat aceasta Luna Noua este o analiza pentru impactul eruptiei petroliere, este uluitor faptul ca Pluton, guvernatorul petrolului, se afla in Capricorn si face cuadratura cu Saturn in opozitie cu Uranus/Jupiter. Mai intai de toate, Jupiter/Uranus in primele grade din Berbec in opozitie cu Saturn in ultimele grade din Fecioara impune schimbare radicala in toate structurile Pamantului, iar apoi, cuadratura de la Pluton semnifica faptul ca temelia schimbarii radicale o constituie transformarea modului in care folosim petrolul in viitor. Poate ca a fost nevoie de aceasta deversare pentru a da pe fata tainuirea Teoriei petrolului abiotic? Un singur lucru stiu sigur, si anume acela ca Ciclul Planetar a reprezentat epoca industriei si petrolului, Ciclul Galactic reprezinta transformarea acestei epoci prin intermediul tehnologiei, asa ca poate noile tehnologii vor asigura cateva solutii.

Chiron si Neptun sunt in conjunctie, ceea ce inseamna ca tema de a patrunde in ranile cele mai adanci pentru a accesa spiritul continua. Chiron si Neptun fac opozitie cu Marte din Fecioara, aspect ce inseamna ca acest proces de vindecare profunda este foarte puternic pe durata acestei lunatii. Acest aspect guverneaza marea prin intermediul lui Neptun, asa ca, din nou, vad aici semne ale unui potential de mare schimbare. Sunt optimista ca intotdeauna, iar in acest caz pentru ca Saturn este in sextil exact cu Venus din Cancer, planeta noastra ne sustinte cresterea si ingrijirea in aceste timpuri, ceea ce este o minune. In general, aceasta lunatie este o alchimie prin propriile forte, datorita tuturor aspectelor apropiate fata de Mercur. Inteligenta Cosmica va inspira cu intensitate planeta noastra, iar analiza pentru Solstitiul de Vara va oferi cateva idei despre modul in care fiecare dintre noi trebuie sa fie alchimist, modul in care sa dam nastere trezirii cosmice in propria noastra viata, pe durata acestei lungi veri fierbinti si dificile.

Barbara Hand Clow



--
Ana Nicolai

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012