Luna Noua in Rac: 11 iulie 2010

Luna Noua in Rac: 11 iulie 2010 View Chart

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow (ii multumim Anei Nicolai)
http://www.handclow 2012.com/ astroflash. htm

E vremea Lunii Noi in Rac, moment in care ne maturizam, dorind sa cultivam, sa protejam si sa ne bucuram de viata si de planeta noastra. Aceasta Luna Noua aduce o samanta noua, implinirea potentialului creator aparut atunci cand Soarele a intrat in Rac, in timpul Solstitiului de Vara.

In analiza Solstitiului de Vara, am vazut ca aceasta vara reprezinta momentul in care, in lumea noastra, apare un nou camp transcendent. Multi dintre voi aveti experienta unui nivel nou si intens al puterii vointei, ce poate deveni accesibil, odată cu Marea Cuadratura a Solstitiului, aducand-va un sentiment real ca voi puteti cauza producerea lucrurilor. O forta sporita a vointei e un semn ca lumea spirituala ne sprijina realmente în prezent, chiar daca nu puteti detecta prezenta ei. Aceasta Luna Noua ne aduce indrumari privind modul in care putem folosi forta acestei creativitati.

In timpul Solstitiului de Vara, Uranus in Berbec a facut cuadratura exacta cu Soarele Solstitiului,  indicand faptul ca vor aparea surprize mari imediat dupa Solstitiu. Incep cu descrierea acestor schimbari uimitoare, deoarece ele arata lucrurile ce se intampla in afara scenei, care sa creeze spatiul necesar noilor forme si potentialuri. Dorim sa intelegem cu adevarat cum functioneaza elementul schimbare, deoarece pe 5 iulie Uranus a intrat in miscare retrograda, iar el va reveni in Pesti in luna august. In consecinta, pana la inceputul lui decembrie, cand Uranus intra in miscare directa, la 27 de grade in Pesti, procesul de schimbare este mai mult orientat spre planul sufletului. Cuadraturile importante cu Uranus declanseaza intotdeauna evenimente, astfel ca, pe 22 iunie (la cateva ore dupa ce Soarele a facut cuadratura exacta cu Uranus), Presedintele Obama a avut o mare surpriza. Acesta a aflat de articolul din revista Rolling Stone despre comandantul fortelor militare din Afganistan, Stanley McChrystal, si despre opiniile generalului cu privire la razboi.

In ziua urmatoare (in care Soarele a facut cuadratura cu Jupiter din Berbec), McChrystal a fost destituit din functie, fiind inlocuit cu David Petraeus. Acest eveniment s-a produs imediat dupa destituirea comandantului canadian al Ofensivei Sudice din Afganistan, generalul de brigada Daniel Menard, pentru ca a avut o relatie cu unul dintre soldatii sai. Menard este expert principal in politica tribala afgana, iar multi cred ca fara acesta campania Kandahar va esua. Prin urmare, tinand cont de destituirea lui McChrystal, chiar dupa Solstitiul de Vara, putem vedea ca in prezent razboiul din Afganistan isi pierde din forta. Bineinteles, inlaturarea lui McChrystal a fost probabil pusa la cale ca sa fie adus Petraeus, de vreme ce misiunea lui de a face curatenie in Irak s-a incheiat. Petraeus pare sa fie omul chemat sub arme la sfarsitul razboiului.

Intre timp, Papa a fost cel mai mare beneficiar al cenzurii provocate de eruptia neintrerupta de petrol din Golful Mexic. Marea Cuadratura a Solstitiului de Vara a indreptat curand atentia asupra Romei. Pe 24 iunie, politia din Belgia a facut o razie la institutiile catolice, ca sa puna mana pe dosarele cu cazurile de abuz sexual. Politia a rascolit chiar si prin mormantul unui cardinal, ca sa caute dosare ascunse! Aceasta razie ar putea da in vileag natura sistematica a scandalurilor sexuale ce conduce chiar spre postul central de comanda, Vaticanul. Intr-un articol din 29 iunie 2010, al ziarului New York Times, Doreen Carvajal scrie ca procurorii belgieni si-ar putea extinde sfera de actiune ca sa-i "includa si pe cei care stiau de pericolul in care se aflau copiii, insa nu au reusit sa-i protejeze." In acelasi timp, Vaticanul a emis un scurt memorandum despre afacerile lui interne, care constituie o "dovada a luptei purtate in interiorul zidurilor Vaticanului, ce oglindeste furia dezlantuita cu privire la abuzul sexual". (Rachel Donadio, NYT, 29 iunie 2010) Timp de o mie cinci sute de ani, Vaticanul si-a mentinut puterea, folosind o discretie coplesitoare; acest zid important se fisureaza si e gata sa se surpe. Putem adauga pe lista noastra si clatinarea Vaticanului, alaturi de esecul razboiului din Afganistan.

Mari schimbari politice si economice au fost foarte evidente in timpul acestui Solstitiu. Multe natiuni din lume, care după al doilea razboi mondial au asteptat ca SUA sa ofere calauzire, inteleg in prezent ca imperiul american se destrama. In reportajul sau din 29 iunie 2010, aparut in New York Times si intitulat "Suferinta caii gresite" Bob Herbert a rezumat, in mod elocvent, starea natiunii. El a subliniat faptul ca deversarile de petrol din Golf, razboiul din Afganistan si cresterea ratei somajului fac ca natiunea sa fie foarte nefericita. El noteaza ca Obama si Democratii au avut o oportunitate unica de a-si concentra atentia asupra locurilor de munca si de a solutiona cateva probleme foarte serioase; in loc de asta, ei pur si simplu nu si-au jucat cartile, iar la ora actuala americanii platesc un "pret inspaimantator. " Starea de ingrijorare a poporului creste, "pe masura ce oamenii vad cum profesori, pompieri si ofiteri de politie intra in somaj, intrucat guvernele locale si statale se lupta cu groaznice deficite bugetare." In tot acest timp, ce face administratia Obama? "Merge in pas fortat in razboiul din Afganistan, incercand cumva sa ridice o natiune, in haosul unei zone de lupta", pe masura ce afacerile interne din SUA se duc de rapa.

Cu aceasta succinta descriere a catorva chestiuni importante la nivel mondial, ne intoarcem la astrograma Lunii Noi in Rac, ca sa primim indrumare. Cum putem noi facilita aceste mari transformari? Cautam tendinte si influente ce ne pot conferi putere ca indivizi, deoarece in timpul perioadelor de transfomari importante, creativitatea individuala se amplifica in mod radical. Dupa cum veti vedea, atunci cand vom include accelerarea timpului in analiza Lunii Noi, a sosit timpul sa evaluam valorile noastre religioase. La aceasta Luna Noua are loc si o eclipsa de Soare, ceea ce inseamna ca gandurile noastre au un potential puternic de a amprenta mintea colectiva. Pentru a determina influenta probabila a unei eclipse solare, observam mai intai traiectoria ei. Eclipsa din 11 iulie este totala, incepand din sudul Oceanului Pacific pana in partea de sus a Americii de Sud – un ocean vast de specii, presarat cu cateva insule - un imens pantec oceanic. Acest parcurs al eclipsei poate semnala regenerarea speciilor oceanice, sau faptul ca omenirea s-ar putea confrunta, intr-un tarziu, cu potentialul atotprezent de disparitii de proportii ale speciilor. Eclipsele solare marcheaza schimbari ale marilor paradigme, asa ca, poate ca e timpul ca toata lumea sa inteleaga ca paguba provocata de o corporatie lacoma ce opereaza in SUA poate duce la disparitia multe forme de viata de pe Pamant. Ne asteptam ca analiza astrologica sa ne ajute sa intelegem cum s-ar putea petrece toate acestea.

Marte aflat la 19 grade in Fecioara face sextil exact cu Luna Noua, aflata la 19 grade in Rac, un aspect de foarte bun augur. Soarele/Luna in Rac ne invita sa ne maturizam si sa protejam lumea noastra, in timp ce Marte in Fecioara aduce energie masculina constructiva si planificare ordonata; vom putea cere ca lucrurile se fie finalizate, atunci cand metodele inutile si vechi dispar. Fiecare dintre Lunile Noi din aceasta vara va acorda cu finete maretul potentialul creativ al Marii Cuadraturi a Solstitiului, iar aceasta Luna Noua in Rac nu face exceptie. Saturn in Fecioara (intra in Balanta pe 21 iulie) face opozitie cu Uranus/Jupiter in primele grade din Berbec. Trecem printr-o stare de incordare structurala maxima, de a ne schimba continuu, deoarece Marea Cuadratura a devenit acum o cudratura in T - Saturn in opozitie cu Jupiter/Uranus in cuadratura T cu Pluton din Capricorn – ce initiaza revolutia de structurare exploziva. Deversarea de petrol exprima in chip perfect aceasta configuratie de forte titanice, astfel incat se intensifica starea de urgenta pentru a transforma aceste procese distrugatoare. Intrucat exista o eclipsa de Soare, ar putea aparea revelatii socante cu privire la forarea petrolului in general si/sau un eveniment absolut catastrofal. (mergeti pe site-ul lui Richard Hoagland, ca sa aflati despre cateva scenarii posibile.)

Neptun si Chiron se apropie din nou, fiind la mai putin de un grad distanta intre ele, din septembrie 2010 pana in martie 2011. Aceasta conjunctie genereaza spiritualizarea complexului "vindecatorului ranit". Timp de cativa ani, cu totii am sapat adanc in miezul ranilor noastre, iar multi am cunoscut o eliberare spirituala, pe langa durerea personala. Unii ati invatat sa pretuiti acest proces anevoios de vindecare, iar pentru cativa, rana sangeranda a Gaiei din Golful Mexic e perceputa ca fiind o moarte si transfigurare colectiva. In timpul acestei Luni Noi, Venus si Neptun/Chiron se afla in opozitie apropiata, astfel ca zeita are functie de conducere. Pe durata unei eclipse solare, Luna impiedica pentru cateva ore radierea razelor de soare, iar in timpul acestei eclipse forta feminina adusa de Venus domina campul, asemenea unei Regine Celeste. Aceasta forta feminina a lunii deschide inima Gaiei, iar voi puteti curge cu ea, daca renuntati la control. Oamenii isi vor intipari in minte acest stravechi mesaj vindecator, pentru ca Mercur in Leu face trigon cu Uranus/Jupiter din Berbec. Mercur striga: "Incetati sa mai fiti nerozi, oameni buni, o dati in bara la nivelul cel mai fundamental: protejarea formelor de viata." Insa, ce poate face cu adevarat fiecare dintre noi?

A venit momentul sa intelegem ca dinamica emotionala si nociva a celor mai importante religii ale lumii ne distruge lumea si viitorul. Pot sesiza acest lucru incluzand factorul de accelerare a timpului. [Vezi Intelepciunea Codului Mayas: accelerarea timpului si trezirea constiintei omenirii, carte aparuta la Editura For You.] Am ajuns intr-un moment de criza cu privire la religiile din Ciclul National, pentru ca, in acest moment din Noaptea a Sasea a Ciclului Galactic, rezonam cu anii 1460-1520 d.Hr., cand exploratori din Spania si Portugalia au invadat emisfera vestica si au savarsit marele genocid impotriva popoarelor indigene, in numele lui Dumnezeu. Totodata,  rezonam cu anul cca  8300 i.Hr. din Ciclul Regional de 100.000 de ani, cand a trebuit sa invatam sa supravietuim. Ca sa supravietuim in Ciclul nostru actual, trebuie sa ne dam seama ca religia ne pune in pericol habitatul.

Mentalitatea iudeo-crestina- islamica e intemeiata pe dominare, un legamant pe care, dupa cum se presupune, Moise L-ar fi facut cu Dumnezeu, ca Pamantul sa fie exploatat in vederea implinirii dorintelor oamenilor. Tocmai am terminat de citit o carte remarcabila, scrisa de John Lamb Lash, intitulata Nu dupa chipul Sau: viziunea gnostica, ecologia sacra si viitorul credintei  (Not in His Image: Gnostic Vision, Sacred Ecology, and the Future of Belief), ce reprezinta o analiza radicala asupra dominarii si gnosticismului. In ce priveste gnosticismul, pana in anul 1977, cand au fost publicate manuscrisele de la Nag Hammadi, a fost foarte greu sa stabilim ce anume practicau gnosticii. Inainte de 1977, singurele informatii despre gnostici se aflau in sursele crestinismului, care urmarea distrugerea culturii acestora. Manuscrisele de la Nag Hammadi sunt pline de taine si sunt greu de patruns, insa Lash le-a descifrat in cele din urma, analizand toate celelalte surse gnostice. El arata ca gnosticii reprezentau un sistem spiritual independent, alcatuit din invatatori si biblioteci, sistem raspandit in intreaga lume antica, din anul 600 i.Hr.,  pana la distrugerea lui de catre crestinismul roman, in anul 400 d.Hr. Gnosticii au acumulat si transmis o intelepciune si spiritualitate veche de mii de ani, ce-si are obarsia in era paleolitica. Ei au intemeiat Biblioteca din Alexandria si alte biblioteci antice si importante; Druizii si ultimele dinastii din Egipt au fost si ele gnostice. Trebuie sa cititi aceasta carte a lui Lash! Astrograma  acestei Luni Noi in Rac arata ca reinterpretarea facuta de Lash cu privire la crestinismul timpuriu v-ar putea ajuta foarte mult sa intelegeti cum e posibil ca religia sa genereze violenta.

Multi dintre voi simtiti ca religia se afla in spatele violentei si urii dezgustatoare din lumea actuala, insa va este dificil sa descoperiti geneza acestei situatii nefericite. In cuvinte simple, iudeo-crestinismul a nimicit intelepciunea vasta existenta in lumea antica, dupa care au eliminat toate filoanele ramase, in anul 400 d.Hr. Odata separate de filosofia pagana, fundamentata  pe principii ecologice, religiile au devenit un sistem nociv, misogin si intemeiat pe frica, fiind focalizate pe stapanirea omului asupra Pamantului. Aceasta a constituit un mare prejudiciu la inceputul Erei Pestilor, intrucat gnosticii triau dupa principii ecologice. Mitologia lor ii inspira sa adore Pamantul si sa se centreze in inima lor, astfel incat sa fie pasnici si spirituali. Gnosticismul a incorporat miturile Gaiei si Sofiei (intelepciune) – misterele pagane ale Maretei Zeite, ce i-au ajutat pe oameni sa fie in echilibru cu planeta vreme de mii de ani. Odata ce crestinismul roman si-a consolidat puterea, in anul 400 d.Hr., acesta a savarsit actul de o brutalitate respingatoare al guvernarii bazate pe credinta religioasa.

Acum, la sfarsitul Erei Pestilor si a Calendarului Mayas, Neptun (care guverneaza spiritualitatea) si Chiron (ce guverneaza ranile profunde) calatoresc impreuna prin cer, ca sa ne inspire sa ne redobandim perspectiva spirituala orientata ecologic. Deversarea de petrol care contamineaza pasarile, animalele si apa e asemenea corabiilor pline de conchistadori, porniti sa macelareasca oameni, in numele lui Dumnezeu. Pe durata acestei Luni ,noi procesam acest genocid. Ascunsi in corporatiile ce polueaza planeta, se afla fanatici religiosi si bogati, care doresc sa bea pana la ultima picatura din sangele planetei, asemenea monarhilor europeni care i-au platit pe conchistadori ca sa gaseasca aur. Toti acesti cuceritori asteapta Inaltarea la Cer, in timp ce broastele testoase, pestii, pasarile si oamenii de rand se lupta ca sa supravietuiasca. E timpul ca fiecare persoana care iubeste Pamantul sa-si retraga sprijinul acordat religiilor intemeiate pe credinta dominarii, in numele lui Dumnezeu.

Nu e o intamplare faptul ca demascarea Vaticanului a avut loc in acelasi timp cu demascarea corporatiilor, intrucat amandoua sunt sisteme stravechi din Ciclul National, ce urmeaza sa se destrame. Trebuie sa studiem credintele religioase ce au condus la aceasta distrugere, in primul rand ca sa putem indeparta din constiinta noastra, aceste convingeri nocive. Trebuie sa ne aliniem cu spiritualitatea Pamantului – religia naturii, care ne inspira prin minunatele ei zone sacre, prin ritmul anotimpurilor, prin fazele Lunii si prin cele noua dimensiuni ale constiintei. In timp ce traim in dimensiunea a treia (spatiul si timpul liniar), in mijlocul acestei suferinte si distrugeri, fortele reale ale spiritului planetar umplu de frumusete lumea noastra. Trebuie sa indepartam convingerile, complexele de vinovatie si lipsa de speranta inoculate de religiile lumii, astfel incat sa putem simti, trai si rezona cu mareata trezire spirituala ce se extinde pe planeta noastra. Aceste convingeri sunt la fel de nocive ca si petrolul, metanul si substantele chimice de dispersare, lasate sa curga in ocean. Trebuie sa va redobanditi locul vostru, fiind in unime cu Pamantul! Vibrati impreuna cu el, pe masura ce acesta deschide dimensiunile, astfel incat toate elementele sa poate reveni in locatiile lor de drept; trebuie sa fim cu totii Pastratorii spirituali ai Pamantului.

Aceasta Luna Noua in Rac spune ca e timpul sa va indreptati ochiul spiritual asupra dimensiunii a opta (Mintea Divina) si in afara dimensiunii a patra (corpul emotional) si a sistemului ei de control - religia. Nu a fost niciodata mai important ca acum, ca voi sa va stapaniti mintea si sa va gasiti locul in toate cele noua dimensiuni, intrucat ele sunt reformulate prin intelepciunea Pamantului; nu facem parte cu adevarat din 3D, decat daca suntem Pastratorii acestui taram. Trebuie sa incetam sa mai sustinem sisteme de credinta si corporatii care incearca sa guverneze planeta prin dominare si sa revenim la procesul de co-creare cu Mareata Zeita, Stapana Animalelor.

Prima mea predictie a accelerarii timpului: dupa cum cei mai multi dintre voi stiti, studiez realitatea pe baza Accelerarii Timpului, factor ce mi-a adus o intelegere cu mult mai ampla asupra evenimentelor curente. De pilda, la sfarsitul lunii aprilie, noi am rezonat cu anul 9500 i.Hr. din Ciclul Regional si astfel am putut intelege ca eruptia sondei petroliere constituie o catastrofa la nivel global, din momentul in care s-a produs. Acum voi veni cu cateva idei legate de ce anume s-ar putea sa vedem, in curand. In timpul Craciunului din 1522, insula Rhodos a intrat sub ocupatia sultanului turc Suleiman; acest fapt a reprezentat inceputul dominatiei islamice asupra intregii zone a Marii Mediterane, pana in Ziua a Saptea, din anul 1617 d.Hr. Exact in momentul caderii Rhodos-ului, in timpul Slujbei de Impartasanie din ziua de Craciun, oficiata la catedrala Sf. Petru, o piatra imensa din coronament a cazut si s-a spart chiar la picioarele Papei. Dreptcredinciosii au simtit ca s-a prabusit o piatra unghiulara din zidul de aparare al crestinismului. La sfarsitul lunii august si inceputul lui septembrie 2010, in timpul Noptii a Sasea din Ciclul Galactic – in care ne aflam in prezent - noi rezonam cu anul 1522 d.Hr. Va invit sa urmarim cu atentie daca cumva se petrec evenimente care sa indice o slabire a puterii Occidentului si/sau Papalitatii, ce ar putea face posibila instaurarea pacii reale intre Occident si Orient.

De Barbara Hand Clow


Ana Nicolai

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012