Echinoctiul de Toamna: joi, 23 septembrie 2010

Echinoctiul de Toamna: joi, 23 septembrie 2010 (ora 6:09) Vezi harta

De Barbara Hand Clow
Autoarea cartilor Intelepciunea codului Mayas si Alchimia celor noua dimensiuni, publicate de Editura For You.

A sosit Echinoctiul de Toamna, vremea in care sa va considerati activitatile drept aspecte ale mintii colective. Incepem prin trecerea in revista a intentiilor noastre din momentul Echinoctiului de Primavara 2010: Cum se dezvolta creatiile voastre? Evaluati-va progresul inregistrat, identificand cu claritate lucrurile pe care le-ati realizat si invatat in aceste sase luni, deoarece pe durata toamnei munca voastra devine parte din ansamblul mai vast. Daca v-ati realizat deja intentiile, atunci va aflati pe calea voastra! Felicitari pentru ca faceti progrese. Echinoctiul de Toamna constituie momentul in care devenim onesti in privinta lucrurilor pe care le facem, si vom proceda astfel intrucat aceasta toamna va fi furtunoasa la nivel emotional. Daca mai lucrati inca la unele dintre intentiile voastre, fiti constienti de lucrurile pe care le-ati infaptuit deja; s-ar putea sa simtiti apoi ca v-ati finalizat creatiile, pe masura ce ele se intrepatrund in mintea colectiva. Acest lucru e deosebit de probabil, deoarece campul colectiv se schimba atat de rapid. Daca chiar nu s-a intamplat vreun lucru pe care ati intentionat sa-l creati, atunci eliberati-va de el, intrucat probabil ca nu a contat cu adevarat pentru voi.

Tocmai am trecut printr-o vara extraordinara, de schimbare structurala profunda, ce incepe sa elibereze un maret potential individual creativ. Totusi, campul colectiv e foarte contradictoriu deoarece oamenii ce se indreapta spre directii noi se poticnesc de sistemele invechite si ravasite, ce continua sa se prabuseasca. Pe masura ce sistemele Ciclului National si Planetar – razboaiele, ierarhiile financiare, sistemele industriale si programele medicale – devin de neconceput, oamenii se cramponeaza de caile vechi, asemenea unor catelusi furiosi ce trag cu dintii de cracii pantalonilor. Blocati in mentalitati invechite, maniosi si insolenti, ei polueaza climatul politic si Natura. In tot acest timp, daca va puteti elibera de caile invechite si inutile, va puteti inalta prin dimensiunea fizica. Magii ce zboara prin jur, pe covoare fermecate din dimensiunea a sasea, misca in prezent energia, fapt ce va avea un efect covarsitor asupra lumii fizice in aceasta toamna. [Vezi Alchimia celor noua  dimensiuni, carte aparuta recent la Editura For You.]

Energia creatoare a fost inlaturata din sistemele ce se prabusesc, chiar de la temelia lor, de vreme ce multor oameni nu le pasa de salvarea lor. Oamenii se indeparteaza de comunitati ce au ajuns sa fie drumuri abandonate, poduri putrede si case acoperite cu scanduri. Multi oameni varstnici isi arunca pur si simplu retetele de medicamente si ies afara, ca sa se plimbe sub razele soarelui. Soldatii intorsi din  Irak isi cantaresc sansele de a fi inrolati in Afganistan. Ei se intreaba daca ar trebui ca pur si simplu sa demisioneze si sa renunte la indemnizatiile lor, la locuinta gratuita si la posibilitatea redusa de  asigurare medicala. Inchisorile se inchid pentru ca profiturile nu sunt suficient de consistente, iar oamenii ies din puscarie. Aceasta toamna constituie un moment pretios, in care va puteti asuma controlul la nivel local. Schimbarea se produce la nivel local, iar acest Echinoctiu de Toamna si Luna Plina din Balanta prevestesc dezvoltarea miscarilor grassroots *. E posibil ca intentiile voastre de la Echinoctiul de Primavara de anul acesta sa fie germeni ai noilor activitati ale miscarilor grassroots din regiunea voastra?

[* o miscare grass roots – e condusa de constituentii unei comunitati. Termenul indica ca fondarea miscarii si grupul care o sprijina constituie un act natural si spontan, subliniind diferentele dintre aceasta si o miscare condusa de structurile traditionale de putere. N.tr.]

In mod obisnuit, Soarele ce se deplaseaza in Balanta doreste pur si simplu sa se bucure de o petrecere frumoasa si sa traiasca armonia muzicala. Insa, nu si in acest an! Soarele echinoctiului se apropie de o cuadratura exacta cu Pluton din Capricorn si de o conjunctie cu Saturn. La cateva ore dupa echinoctiu, Luna intra in Berbec si face opozitie cu Soarele – o Luna Plina incordata si cardinala, care face cuadratura cu Pluton, intrat recent in miscare directa, in apropiere de Centrul Galactic. Mai simplu spus, aceasta toamna constituie o perioada de evaluare a sistemelor de organizare de pe Pamant, o perioada in care trebuie sa va evaluati locul pe care-l detineti in aceste sisteme. Atunci cand oamenii isi pierd credinta in sisteme, ele inceteaza sa mai functioneze. Astrograma Echinoctiului de Toamna  prezice schimbare majora, iar cel mai nepotrivit lucru pe care l-ati putea face e sa va impotriviti sau sa nu faceti nimic. Acest Soare din Balanta rosteste raspicat: „Luati decizii si actionati!"

Marte si Venus, foarte apropiate intre ele, in Scorpion, ne fac sa ne simtim foarte creativi si receptivi emotional, cata vreme nu ne intepenim. Daca va simtiti blocati intr-o situatie grea, faceti o plimbare lunga si vorbiti despre ea, pana nu mai aveti cuvinte. Oamenii nu vor crede ca ati luat-o razna, de vreme ce, in zilele noastre, toata lumea vorbeste cu voce tare pe strada. Harta echinoctiului indica ca lucrurile sunt atat de dificile, incat multi oameni vor incepe pur si simplu sa se miste. Doriti sa faceti parte din miscare, nu din rezistenta. Politicienii vor incerca sa mulga mai departe tezaurul public, cat de mult timp se poate, insa poporul solicita lucruri noi, care sa functioneze. Cum ar fi, de pilda, unde s-au dus toti banii? Pe 30 septembrie, Soarele ajunge langa Saturn, moment in care multi oameni vor face alegeri grele, in care vor persista. Oamenii vor parasi case ce nu le apartin, slujbe in care bat pasul pe loc si relatii sterile.

Soarele ce se apropie de Saturn este cel care impamanteaza acest echinoctiu; acest aspect e deosebit de necesar, pe masura ce Soarele se deplaseaza in Balanta si face opozitie cu Luna, Jupiter si Uranus, aflate laolalta, la 27-28 de grade in Pesti. Tripla conjunctie Neptuniana intensifica aspiratia din vara, pentru transformare plina de compasiune. Apoi, Luna se deplaseaza rapid peste Jupiter/Uranus, revendicand trecerea la actiune, in momentul in care intra in Berbec, la Luna Plina. Aceasta Luna Plina, imediat dupa echinoctiu, ne deschide inima si sentimentele fata de transformarile extraordinare, inspirate de conjunctiile dintre Jupiter si Uranus, din timpul verii. Prima  conjunctie a avut loc la inceputul lui iunie, iar a doua chiar inaintea acestui echinoctiu, pe 18 septembrie.

Cuadraturile cardinale in T ne-au constrans pe fiecare dintre noi sa ne extindem pe toata durata verii, in timp ce Jupiter/Uranus au deschis noi campuri creative. Acum, pe masura ce Soarele intra in Balanta, Jupiter in conjunctie exacta cu Uranus va insufla mai mult potential creativ. Cand Jupiter face conjunctie cu Uranus, isi fac aparitia proiecte noi. De exemplu, in timpul primei lor conjunctii de la inceputul lui iunie, am remarcat ca consiliul nostru local a solicitat brusc reforme  mari si neasteptate, pe care multi oameni au simtit ca nu le pot stavili. Dupa care, o insula linistita din apropiere, a hotarat dintr-odata ca dorea sa devina un Parc National! Aceste idei nebunesti mi-au vuit in cap toata vara, si poate ca ati sesizat si voi lucruri asemanatoare in orasul vostru? Toate acestea s-au petrecut in toiul incordarii personale si insuportabile adusa de cuadraturile cardinale care,
din fericire, se destrama acum, permitand ca ideile sa se lanseze.

Prima conjunctie exacta a lui Jupiter si Uranus a avut loc pe 8 iunie, in Berbec. Acum retrograde, ele au facut conjunctie in Pesti, pe 18 septembrie, pe cand marile stiri din presa erau „saracie mare in cea mai bogata tara din lume - SUA!" Cand planetele tranziteaza Pestii, ele finalizeaza programe incepute in momentul in care s-au aflat in Berbec – anul 1999 pentru Jupiter si 1928 pentru Uranus. Asadar, pana la revenirea lui Jupiter in Berbec, din 22 ianuarie 2011, ne vom finaliza si rafina creatiile personale din Ciclul Galactic, inceput in 1999. [Vezi Anexa C din Codul intelepciunii Mayase privind cateva lucrari foarte importante despre acest subiect] In 1928, Uranus in Berbec a avut mult de-a face cu prabusirea bursei de marfuri din 1929, care a constituit si o perioada de extindere a saraciei americane, in care putini oameni prosperi au devenit mai bogati. Societati instabile se prabusesc. Cat timp Uranus se afla in Pesti, pana pe 11 martie 2011, mai aveti timp sa faceti unele schimbari financiare, inainte de venirea crizei. Intrucat Jupiter i se alatura lui Uranus, pe durata ultimului tranzit in Pesti, exista o puternica tendinta de a legifera reforme financiare, cum ar fi proiectul de lege privind sistemul bancar si investitiile, proiect fost inaintat in iulie, in SUA. Reformele financiare au fost o chestiune importanta in lumea intreaga, in timpul acestei veri, iar aceasta presiune va continua pana in ianuarie 2011, cand are loc a treia si cea din urma conjunctie, in Pesti. Apoi, cand ambele planete revin in Berbec, aceste schimbari vor activa cai si sisteme noi.

Un lucru fascinant, legat de tripla conjunctie, il constituie implicarea Lunii. Cu Luna/Jupiter/Uranus aflate in conjunctie in Pesti, in opozitie exacta cu Soarele ce se deplaseaza in Balanta, cei mai multi oameni vor fi obligati in aceasta toamna sa se depaseasca pe ei insisi ca sa-i ajute pe altii si ca sa se concentreze asupra comunitatii din care fac parte. Daca va abtineti sa raspundeti plini de compasiune fata de cei aflati la necaz, opozitia Soare/Saturn din Balanta pur si simplu va va inghionti sa o faceti. Insa, care-i punctul central? Varful cuadraturii in T cu Pluton stabileste acest punct central: Pluton in Capricorn curata blocajele negative si pune in libertate potentialul pentru o revolutie profunda. Cu aceasta opozitie puternica, ce implica planetele Uranus (schimbare), Jupiter (bunastare), Luna (sentimente), Soarele (cunoastere de sine) si Saturn (crearea de forme), si cu Pluton intrat din 13 septembrie in miscare directa, nu va asteptati sa ramaneti in afara conflictului. Ne apropiem de momentul devenirii unei specii unite, in timpul anului 2011. Pe durata toamnei vom tria elementele vindecatoare de energia daunatoare, prin intermediul vindecarii noastre personale.

Chiron si Neptun, aflate la 27 de grade in Varsator, sunt la o distanta de mai putin de 30 de secunde, asa ca urgenta de a trece prin blocaje si de a le vindeca este incomensurabila, dupa cum am discutat pe larg in analiza Lunii Noi in Fecioara. Infruntati-va suferinta launtrica si indepartati blocajele; in toamna aceasta e nevoie de orice forma de terapie corporala. Luna din astrograma din 1776 a SUA este la 27 de grade in Varsator, asa ca SUA va constitui punctul central al suferintei planetare colective. Intrucat SUA a staruit cu aroganta sa continue programe pe care majoritatea propriilor ei cetateni nu le sustin, ar putea exista o repudiere masiva a programelor urmarite de SUA. La nivel global, oamenii sunt consternati atunci cand privesc cum o tara mare se lanseaza in razboare discutabile ce-i secatuiesc poporul.

Marte si Venus calatoresc in continuare impreuna in ceruri, in Scorpion, asa ca urgenta privind echilibrarea si armonizarea energiilor masculin/feminin e de natura Plutonica. In toamna aceasta, oamenii vor revendica lucrurile pe care le doresc si de care au nevoie, oricare ar fi consecintele. Nu va fi un lucru usor, insa aceasta echilibrare va stimula impartasirea si corectitudinea. Mercur aflat in Fecioara cea exigenta si lucida, in sextil cu Marte/Venus in Scorpion semnifica respectarea nevoilor si emotiilor oamenilor. Aceasta va fi o toamna emotionala, o perioada de profunda cautare sufleteasca, pentru indivizi si comunitati. Noi cai se vor deschide, daca capitulati si curgeti odata cu curentul. Mentineti-va cursul!

De Barbara Hand Clow



--

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012