Luna Noua in Fecioara: 8 septembrie 2010

Luna Noua in Fecioara: 8 septembrie 2010
Vezi harta

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow

Luna Noua a intrat în Fecioara! E timpul sa va identificati rolul pe care-l aveti in trezirea evolutiva de pe durata incheierii Calendarului Mayas. Care este Calea voastra? V-ati recreat pe voi insiva inca din 1999, cand a debutat Ciclul Galactic, iar acum sunteti gata de deveniti o fiinta cosmica de pe Pamant. Starea de depresie cauzata de criza culturala din timpul Noptii a Sasea a Ciclului Galactic, din noiembrie 2009 (vezi Intelepciunea Codului Mayas: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective - carte aparuta la Editura For You) incepe, in sfarsit, sa se disipeze. Si, presiunea extrema in vederea transformarii profunde, aparuta in timpul cuadraturilor cardinale in T, in iulie si august, se pregateste sa se risipeasca, cu Saturn care iese din zona densa. Asadar, pe durata acestei Luni Noi si inaintea Echinoctiului de Toamna, e timpul sa va evaluati contributia pe care v-ati adus-o la procesul evolutiv.

Ne aflam pe punctul de a cunoaste implinirea erei tehnologice a Ciclului Galactic – ce se produce in momentul in care intram in Ziua a Saptea, la inceputul lunii noiembrie. Acum, dupa zece ani de studiu asiduu al Calendarului, cea mai mare parte a oamenilor inteleg ca nimic nu va pune stavila valurilor de transformare ce par sa scoata de sub control, viata obisnuita. In aceasta vara, cu inundatiile de cosmar din Pakistan, India si China, se pare ca vremea a exprimat haosul nostru emotional. Musamalizarea efectuata de corporatii si politicieni, a eruptiei de petrol din Golful Mexic, nu a ascuns faptul ca asistam la disparitii majore ale speciilor marine, din cauza daunelor aduse habitatului lor critic. In acest rastimp, unde va situati in cadrul acestui proces de oglindire dintre microcosmos si microcosmos? Cum va modifica aceste tragedii intristatoare, identitatea voastra centrala? Veti fi gata sa va intindeti aripile in timpul Echinoctiului de Toamna, cu increderea ca exista ratiuni pentru aceste lucruri?

Ca sa intelegem mesajele aduse de samanta acestei Luni Noi, trebuie sa clarificam natura adevarata a Fecioarei – a guvernatorului ei, Chiron – deoarece Chiron este corpul ceresc ce guverneaza vindecarea globala. Dupa multi ani de verificare si analizare a informatiilor din cartea mea despre Chiron, intitulata Chiron: Punte de curcubeu intre planetele interioare si cele exterioare, (1987), sunt convinsa ca Fecioara e guvernata de Chiron, in timp ce Mercur e guvernatorul exclusiv al Gemenilor. An de an, aceasta ipoteza castiga noi sustinatori, asa ca haideti sa facem o scurta recapitulare: Chiron e un mic corp ceresc, ce orbiteaza intre Saturn si Uranus (aflandu-se totodata, timp de cativa ani, in interiorul orbitei lui Saturn). Chiron conecteaza planetele interioare cu cele exterioare, de unde si subtitlul cartii mele - „Punte de curcubeu". Chiron orchestreaza un dans subtil intre Saturn si Uranus, legand fortele planetare interne ale lui Saturn, de activarea creativa a lui Uranus asupra planetelor exterioare. Chiron face legatura dintre tiparele psihologice personale – stimulate de tranzitul planetelor Mercur, Venus, Luna, Marte si Jupiter – si potentialul cosmic al planetelor Uranus, Neptun si Pluton. Planetele si casele noastre natale din Fecioara ne incurajeaza sa cautam ordinea desavarsita (Saturn), astfel incat sa ne putem schimba si transforma continuu (Uranus). De pilda, gospodinele din zodia Fecioara par a fi fanatice, insa ele aranjeaza, de fapt, lucrurile in perfecta ordine, astfel incat sa existe lumina si spatiul necesare, pentru ca spiritul sa patrunda materia primara a caminului. Drept urmare, caminele noastre evolueaza si se dezvolta odata cu noi.

Actiunea lui Chiron, de conectare intre Saturn si Uranus, creeaza spatiu in constiinta noastra, iar nemarginirea se deplaseaza in acest spatiu. Chiron, vindecatorul ranit, ne frange rezistenta. El ne ademeneste ca sa exploram cele mai adanci straturi de suferinta, care ne indeamna sa solutionam complexele psihologice si blocajele personale. Atunci cand vindecam suferinta launtrica, construim constant noi identitati (Saturn), in timp ce ne debarasam de elementele vechi si inutile din noi insine; iar dupa aceasta ne transformam (Uranus) povestile personale. In acest rastimp, „in afara noastra", lumea continua sa se miste pe o o spirala ascendenta de dezvoltare si trezire, care e sustinuta de accelerarea timpului. Aceasta spirala accelerata a timpului accelereaza frecventa fundamentala a suferintei. De exemplu, soldatii combatanti devin foarte sensibilizati la suferinta lor si a celorlalti; pe masura ce devin mai sensibili fata de viata, ei nu vor mai lua parte la razboi.

Ne pregatim si pentru etapa finala din Calendarul Mayas - Ciclul Universal – care incepe pe 9 martie 2011. Pe durata acestei Luni Noi, Chiron si Neptun incep sa ne activeze corpurile de energie, la frecventele accelerate ale Ciclului Universal. Pana in februarie 2011, Chiron (ranirea launtrica) si Neptun (accesul la spirit) sunt la o distanta de mai putin de un grad. Din 2008 ele au fost foarte aproape una de cealalta, insa in aceasta toamna se va manifesta partea cea mai intensa a lucrarii pe care ele o fac cu noi. Retineti ca aceasta conjunctie continua sa fie unul dintre factorii cei mai gresit intelesi, factor ce ne conduce spre iluminare, la incheierea Calendarului. Ca sa evolueze spre nivelul urmator, specia noastra trebuie sa atinga iluminarea - adica, sa puna capat separarii noastre de Natura. Nu e firesc sa fii separat de Zeita. Am pierdut aceasta Unime, in momentul in care am devenit o specie multi-traumatizata, in timpul cataclismelor deosebite, din perioada 12.000-9500 i. Ch., in Noaptea a Sasea a Ciclului Regional.

De la acele cataclisme, separarea de Univers reprezinta sursa ranii noastre launtrice, la care s-au adaugat ulterior alte straturi de suferinta. Suntem precum o ceapa care si-a pierdut legatura cu miezul central ce a initiat dezvoltarea noastra. Pentru urmatoarele patru luni, Chiron ne va atrage constant in rana launtrica, in timp ce Neptun retrezeste in mod ecstatic fuziunea cu frecventele amplificate de lumina ale Naturii. Banuind ca mi-ati luat-o inainte in descifrarea acestui aspect, atunci ati inteles ideea – intelegerea celei mai profunde rani launtrice va forma nucleul complexului produs de cataclisme - vindecarea primara a omenirii din timpul Ciclului Universal. Chiron si Neptun ne pregatesc totodata sa primim implinirea tehnologica a Ciclului Galactic din timpul Zilei a Saptea. Chiron dizolva frica de ceilalti, in timp ce Neptun dizolva rezistenta egoului de a fi canal al spectrului de frecvente mai inalte - scopul tehnologiei in sine.

Acest lucru nu e usor! Divizati si lipsiti de atingerea ranii launtrice si vii, ne prabusim, extenuati, in bratele spiritului. Aceasta Luna Noua in Fecioara semnaleaza inceputul etapei finale din manifestarea noastra in cadrul Universului, ce culmineaza foarte curand cu Echinoctiul de Toamna si Luna Plina. Aceasta Luna Noua se afla la mijlocul Fecioarei, in timp ce Chiron si Neptun sunt in conjunctie exacta in Varsator. Asadar, aceasta lunatie constituie samanta ce ne fondeaza ca si canale de lumina Divina – alchimia cosmica. Samanta alchimica da nastere la fructe crude in timpul Lunii Pline in Berbec de pe 23 septembrie, la cateva ore dupa Echinoctiul de Toamna, moment in care Luna Plina va fi in conjunctie cu Jupiter si Uranus din Berbec si in opozitie cu Soarele si Saturn din Balanta, in timp ce face cuadratura in T cu Pluton din Capricorn! Altfel spus, Luna Plina detoneaza cuadratura in T. Aceste aspecte vor produce germinarea speciei noastre in cadrul cosmosului. Asemenea foilor de ceapa dispuse in jurul semintei centrale, se vor scurge multi ani pana sa intelegem ca noi suntem samanta cosmica. Pluton are intotdeauna o cale proprie si putem fi siguri de acest lucru, in aceasta situatie; divinitatea Ciclului intra in miscare directa pe 13 septembrie, imediat dupa ce Mercur intra in miscare directa in Fecioara.

Ca si cand ar accentua legatura lui Neptun cu spiritul, ce este trezita de deschiderea ranii launtrice, Jupiter retrograd revine in Pesti, la cateva ore dupa aceasta Luna Noua. Jupiter/Uranus in Pesti activeaza compasiunea, care vor atinge apogeul in momentul in care Luna Plina trece pe deasupra lor, imediat dupa echinoctiu. Poporul Na'vi din Avatar ne ofera imagini noi despre faptul de a nutri compasiune. Imaginati-va cum trebuie sa atinga acest film inimile soldatilor imobilizati in scaune cu rotile, dupa ce au fost raniti in lupta! Acest din urma tranzit al lui Jupiter in Pesti dureaza pana pe 22 ianuarie 2011, cand aceasta planeta revine in Berbec. Chiar acum, avem nevoie de o pauza de „prea multa energie a Berbecului", care-i face pe multi dintre noi sa zoreasca inainte si sa ignore nevoile celorlalti. Jupiter in Pesti, impreuna cu Uranus, in timp ce Chiron si Neptun sunt atat de apropiati pe bolta cereasca, inspira sentimentul de compasiune. Atunci cand ne pasa de ceilalti, scapam de suferinta noastra proprie si, intrucat in aceasta toamna va exista atat de multa suferinta, acest fapt constituie o binecuvantare. Chiron se va afla in Pesti din 2011 pana in 2018, cand vom regenera acest nectar dulce, iar acest proces incepe in prezent. Mercur a devenit retrograd pe 20 august, la 19 grade in Fecioara, asa ca Mercur se afla in Fecioara pentru aproape doua luni. Acest aspect ne ajuta sa triem ce e cu adevarat important in viata noastra si ne permite sa eliminam lucrurile care ofera doar satisfactie de scurta durata.

Ca si Luna Noua din Leu, de luna trecuta, Luna Noua din Fecioara nu e aspectata, lucru ce este, din nou, neobisnuit. Lunile Noi neaspectate sunt cu adevarat influente, pentru ca celelalte corpuri ceresti nu le indeparteaza de programul lor central. Asa ca, folositi potentialul de focalizare al acestei Luni Noi neaspectate, ca  sa va clarificati intentiile, si bucurati-va de forta ei, caci se afla in puternicele grade mijlocii din casa ei guvernanta, Fecioara.

Aceasta Luna Noua este, totodata, a doua dintre cele trei Super Luni – moment in care Luna este in pozitia cea mai apropiata fata de Pamant - facand conjunctie cu Soarele. Super Lunile activeaza dimensiunea a doua, lumea tectonica, care ne activeaza sentimentele cele mai profunde. Cuadraturile cardinale in T din aceasta vara au schimbat in mod considerabil sisteme vaste si indivizi, iar aceste schimbari dau nastere la miscari noi in cadrul societatii. Intrucat lumea tectonica oglindeste de multe ori emotiile umane, s-ar putea produce cutremure de pamant, eruptii vulcanice, chiar mai multe inundatii, ce ar putea fi provocate de uragane. Pamantul se extinde si se schimba, pe masura ce noi ne schimbam; inclusiv intregul sistem solar se schimba.

Celelalte planete ne arata in acest moment cum sa ne focalizam, asa ca haideti sa revenim la intrebarea centrala: Care este Calea voastra in prezent? Planetele interioare reprezinta locul in care sa gasim tehnici eficiente de focalizare, mai ales atunci cand ele au legaturi puternice cu planetele exterioare. Marte si Venus se afla in conjunctie in Balanta si fac trigon apropiat cu Neptun/Chiron. Marte si Venus au fost in conjunctie exacta la 13 grade in Balanta (din nou, grade de mijloc), pe 20 august, cand Iran a inaugurat prima ei uzina de energie nucleara. Marte in conjunctie cu Venus in Balanta constituie forta fundamentala de echilibrare dintre masculin si feminin, asa ca e posibil ca influenta de ameliorare a lui Venus a permis ca Iranul sa deschida aceasta uzina, in mijlocul rezistentei la lumina din partea Occidentului. De asemenea, Marte si Venus fac inconjunctie cu Jupiter retrograd si cu Uranus, iar asta inseamna ca echilibrul dintre masculin si feminin este ceea ce creeaza, cu adevarat, compasiune.

Mercur a intrat in miscare retrograda pe 20 august, la 19 grade in Fecioara, asa ca aceasta calatorie a noastra de a ne regasi s-a indreptat spre planul launtric. Mercur retrograd in Fecioara ne ajuta sa gasim forta din interior, in timp ce lumea din afara se invarte, scapata de sub control. Pe durata acestei Luni Noi, Mercur din Fecioara a retrogradat inapoi, la 7 grade in Fecioara, unde face trigon cu Pluton si Nodul lunar Nord din Capricorn, asa ca Mercur cauta mangaiere in adancul pamantesc. Acest trigon ar putea activa o oarecare intelegere profunda privind institutiile patriarhale ce se destrama, aparute in Ciclurile Planetar si National. Mercur intra in miscare directa pe 12 septembrie, fapt ce ne va permite sa descifram cunoasterea pe care am dobandit-o pe calea introspectiei. Vom avea multe idei noi si stralucitoare pentru Echinoctiul de Toamna. Intrucat Luna Plina in Berbec se produce imediat dupa echinoctiu, ideile noi, inspirate de intelepciunea vindecatoare a acestei Luni Noi, vor fi foarte influente.

Marea cuadratura cardinala in T - Saturn la 5 grade in Balanta, in opozitie cu Jupiter la 0 grade in Berbec, in conjunctie cu Uranus la 29 grade in Pesti, in cuadratura cu Pluton la 3 grade in Capricorn – se diminueaza in prezent si s-ar putea sa va simtiti ca si cand ati iesi din jocul mecanic despre care spuneam. Banuiesc ca multi dintre voi v-ati simtit cu adevarat tulburati in timpul lunatiei din Leu, din august, cand Luna, Marte si Venus au produs in mod constant cuadratura cardinala in T, zi de zi. Evenimentele au pus paie pe foc. Chiar inainte de Luna Noua din Leu, de luna trecuta, comisia pentru monumente istorice din New York City i-a dat avizul Imamului Rauf sa construiasca o moschee in apropiere de zona World Trade Center. In momentul aparitiei acelui anunt, cuadratura cardinala in T a fost extrem de apropiata, iar Marte in Balanta era in conjunctie cu Saturn in opozitie cu Jupiter/Uranus. Decizia de a construi o moschee in acea locatie e o reflectie a tensiunii din cuadraturile in T, care-i  polarizeaza pe fundamentalistii crestini si islamici. Aceasta cuadratura tensionata in T accelereaza temporizatorul SUA, creat de evenimentele de la 11 septembrie. Moscheea exacerbeaza incordarea dintre Orient si Occident, chiar daca Imamul este un pacifist. Avand in vedere conjunctia dintre Chiron si Neptun pe o durata de cinci pana la sase ani, poate ca aceasta moschee ii va obliga pe oameni sa puna sub semnul intrebarii povestea oficiala despre cine a distrus Turnurile Gemene.

Saturn in Balanta se indeparteaza in prezent de opozitia apropiata cu Jupiter si Uranus, iar Jupiter si Uranus ies din cuadraturile stranse cu Pluton. Jupiter va mai face cuadratura cu Pluton in februarie 2011, cand vom atinge expansiunea maxima a profundului factor de schimbare. Uranus se va apropia de cuadratura cu Pluton in iulie 2011, dupa care Uranus si Pluton vor mai face cuadraturi de sapte ori, in intervalul anilor 2012-2015, cand va prinde forma un Pamant cu totul Nou. Temele ce apar in timpul testului cardinal, cum ar fi moscheea din apropiere de Trade Center, dobandirea puterii nucleare de catre Iran, inundatiile deosebite, instabilitatea financiara extrema si disparitiile de specii din Golf, vor constitui cateva dintre temele ce se vor desfasura in timpul cuadraturilor dintre Uranus si Pluton.

Daca va simtiti recunoscatori pentru eliberarea de cuadratura cardinala in T, sa stiti ca si eu ma simt la fel! Insa, amintiti-va ca in timpul Lunii Pline in Berbec, imediat dupa Echinoctiul de Toamna, Soarele e in opozitie cu Luna la 0 grade in Balanta, iar Berbecul va detona cuadratura in T, pentru o ultima oara. Fiti pregatiti pentru aceasta, astfel incat sa nu va pierdeti armonia echinoctiului, pe care o puteti explora in analiza mea pentru Echinoctiul de Toamna. Valorificati ceea ce ati observat in timpul cudraturilor majore si sesizati lucrurile ce v-au atras atentia in timpul lunilor iulie si august. A existat o chemare in masa pentru incheierea razboiului, pentru integritate fiscala si pentru ca politicienii sa auda vointa poporului. A existat de asemenea o perioada in care criza de mediu a devenit o chestiune reala pentru multi oameni. Cuadraturile dintre Uranus si Pluton din perioada 2012-2015 vor eroda neobosit rezistenta opusa infaptuirii acestor sarcini dificile, iar lucrurile se vor schimba, in cele din urma.

Priviti astrograma Lunii Noi in Fecioara si observati ca majoritatea planetelor sunt dispuse in perechi, alaturi de Soare si Luna. Atunci cand doua planete fac pereche, ele sunt precum doi prieteni sau iubiti ce se unesc in dans. Asa ca, aceasta lunatie este o perioada de unire si impartasire. Marte si Venus cauta armonia dintre masculin si feminin, Neptun si Chiron ne calauzesc prin suferinta catre iluminare, Uranus si Jupiter ne amplifica compasiunea, iar Luna se alatura Soarelui in Fecioara – incurajandu-ne sa lucram la vindecarea noastra launtrica. Aceasta Luna Noua este intensa, dar metodica; revolutionara, dar ingaduitoare; armonica, dar percutanta. Asadar, fiti atenti la analiza Echinoctiului de Toamna, de saptamana viitoare, si bucurati-va de fiecare ultima raza de soare din aceasta vara!

De Barbara Hand Clow


Ana Nicolai

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012