Luna Noua in Capricorn: 4 ianuarie 2011

Luna Noua in Capricorn: 4 ianuarie 2011
(ora 11:02 Rom)
 Vezi harta

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow

Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:
Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective
si
  • Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei

Aceasta Luna Noua in Capricorn e o eclipsa partiala de Soare, care este intensificata foarte puternic de cea din urma conjunctie Jupiter/Uranus, ce urmeaza la cateva ore. In fiecare iarna, Luna Noua in Capricorn ne incurajeaza sa ne impamantam si sa devenim realisti in privinta schimbarilor pe care le-am facut de la Echinoctiul din martie. Acest lucru este deosebit de important deoarece lunatia anterioara, din Sagetator, a fost haotica si plina de transformari, avandu-l pe Uranus intrat in miscare directa imediat dupa Luna Noua. La nivel  mondial, oamenii au facut schimbari curajoase in domeniul economic si politic, in timp ce natura a dezlantuit viscole puternice in  SUA si Europa, care i-au oprit pe oameni din calatoriile lor. Acum este timpul sa integram la nivel personal acest peisaj puternic schimbat. Aceasta nu va fi o sarcina usoara, pentru ca multi oameni par sa se simta ca fiind rataciti in 3D si invartindu-se prin alte dimensiuni. Ei se straduie sa inteleaga implicatiile energiilor extraordinare ce s-au revarsat pe durata eclipsei de Luna de pe Centrul Galactic, la Solstitiul din decembrie. S-ar putea sa va simtiti astfel.

Vad multe indicii ca oamenii sunt mai puternic afectati de catre fortele din celelalte dimensiuni. Totusi, cu totii trebuie sa incadram aceste transformari importante ale realitatii si sa le facem sa fie o parte din viata noastra cotidiana. Avand Jupiter in conjunctie cu Uranus, chiar la cateva ore dupa eclipsa de Soare, transformarea va usura munca atunci cand incercam sa ne impamantam. Aceasta conjunctie finala in Pesti face cuadratura stransa cu Centrul Galactic, prin urmare, aceste schimbari sunt  foarte spirituale, aducand schimbari pe tot cuprinsul Universului. O furtuna puternica s-a declansat pe Saturn, iar oamenii de stiinta sunt ingrijorati din cauza faptului ca o forta sau particula oarecum ciudata, ce provine din Soare, a modificat de curand constanta de dezintegrare radioactiva folosita pentru datarea cu carbon-14. (vezi Ian O'Neill, „Emite oare Soarele o particula misterioasa? /Is the Sun Emitting a Mystery Particle?", Discovery News.) [sau vezi http://www.lovendal.net/wp52/particula-misterioasa-a-soarelui-da-peste-cap-ratele-de-descompunere-a-elementelor-radioactive/] Terrance Aym de la Proiectul World Awareness declara in legatura cu aceasta descoperire: „Cateva dovezi despre dilatarea timpului au fost adunate in urma studierii atente a ratei de descompunere a elementelor radioactive." Este oare stiinta pe punctul de a descoperi o dovada masurabila privind accelerarea timpului?

Intre timp, evenimentele din politica si finante, inca de la debutul Zilei a Saptea din Ciclul Galactic confirma sincronizarea facuta de Carl Calleman cu privire la Calendarul Mayas. In timpul lunatiei anterioare din Sagetator, Uranus, intrat in miscare directa dupa Luna Noua, a declansat un noian de schimbari; iar acum,
pe durata acestei Luni Noi, Jupiter in conjunctie cu Uranus va avea un efect de domino asupra acestor procese. Inca de la incepulul lunii noiembrie, conditiile meteo extreme din aceasta iarna pun la incercare Europa, in timp ce europenii se confrunta cu greutati financiare multiple. Sistemul politic polarizat din SUA s-a destins brusc in timpul alegerilor de la inceputul lui noiembrie din SUA, apoi, in cea de-a doua jumatate a lunii decembrie, Congresul a adoptat o serie de proiecte de lege foarte importante. In timpul acestei perioade, WikiLeaks a subminat eforturile diplomatice mondiale. Fotografia cea mai uimitoare facuta cu ocazia eclipsei, a ilustrat Luna eclipsata in Sagetator atingand piramida din varful lui Washington Monument. (December 22, 2010, LA Times, A-18.) Aceasta fotografie sugereaza faptul ca SUA reprezinta in prezent focarul transformarii. Neptun in conjunctie cu Chiron s-a aflat pe harta SUA din 1776 timp de aproape doi ani, amintindu-ne ca schimbarile sunt vindecatoare, spirituale si deseori inspirate de idealurile Americii.

Evenimentele inspirate de eclipsa totala de Luna, inainte de Solstitiul din decembrie, au fost uimitoare la nivelul Congresului SUA. Mai intai, camera deputatilor a adoptat un proiect de lege controversat privind impozitarea, ce a extins reducerea ratei de impozitare stabilita de George Bush. Dupa care, la cateva zile, a fost anulata legea „Nu intreba, nu spune", astfel incat persoanele homosexuale pot sluji in mod public in fortele armate. Ca si cand ar fi fost hipnotizat de puterile evocatoare ale Lunii, cateva zile mai tarziu, Congresul a ratificat Tratatul START II, iar sovieticii i-au urmat exemplul chiar inainte de Craciun. Secretele diplomatice dezvaluite de WikiLeaks au facut ca fortele armate sa arate ridicol in momentul in care au incercat in mod lamentabil sa convinga publicul ca au castigat razboiul din Afganistan. Simultan, principalii aliati europeni ai SUA au anuntat reduceri masive privind apararea, bazate pe noi planuri de a-si imparti in comun resursele. Aceste state se afla chiar pe linia mediana a Arborelui Lumii, dupa cum e definit de Carl Calleman, ceea ce reprezinta un prim semnal privind instaurarea pacii in lume. (Vezi Henry Chu, „Reducerea cheltuielilor privind apararea ar putea diminua influenta Europei/ Defense Cuts May Downsize Europe's Clout",  5 decembrie 2010, LA Times, A-1.)

Pentru a face rezumatul acestor schimbari considerabile, in timp ce europenii au adoptat masuri de austeritate ce au produs revolte, SUA au adoptat masuri de cheltuire a fondurilor imprumutate, tiparind tot mai multi bani. Americanii bogati au mers sa faca cumparaturi in exces, in timp ce clasa mijlocie si cea saraca au ramas fara case si locuri de munca. Strazile din Europa erau pline de manifestanti furiosi, in timp ce strazile din SUA erau pline de familii obosite si flamande. Acest stadiu extraordinar al schimbarii a fost mobilizat de intrarea in miscare directa a lui Uranus si va ajunge la noi tendinte de miscare la nivel de societate atunci cand Uranus va intra in conjunctie cu Jupiter. Aceste schimbari vor deveni exponentiale odata cu intrarea lui Jupiter in Berbec, pe 22 ianuarie, iar a lui Uranus pe 13 martie – cele doua forte marcante ale Ciclului Universal.

Jupiter in conjunctie cu Uranus in Pesti si in cuadratura cu Centrul Galactic vesteste transformarea spirituala a intregii lumi. De exemplu, multi oameni sunt ingrijorati de faptul ca tiparele meteorologice din nordul Europei semnaleaza slabirea sau intreruperea curentului nord-Atlantic, ce ar putea declansa inceputul unei noi ere glaciare. Din punct de vedere financiar, Elita mondiala actioneaza de parca nu ar exista ziua de maine, asa ca, cine stie ce stie ea in realitate? Poate ca au existat comunicari diplomatice secrete cu privire la incetarea curentului oceanic, care trebuie sa devina publice. Orice s-ar intampla, oameni asemenea lui Julian Assange lupta cu indrazneala pentru adevar la nivel de guvern si de mass-media. Consider ca publicul merita sa cunoasca adevarul cu privire la problemele de clima, astfel incat sa poata lua masuri bazate pe informatii corecte.

Data fiind urgenta acestor probleme, analiza mea pentru Luna Noua in Capricorn pune accentul pe caracterul practic, care este esenta Capricornului. Indiferent de ce anume vom trai in acest an, o sa facem salturi evolutive importante. Trebuie sa ne indreptam atentia asupra a ceea ce functioneaza in prezent, iar asta se va intampla pana in 2024, cat timp Pluton se afla in Capricorn. Pun accentul pe SUA deoarece restul lumii trebuie sa inteleaga ca SUA si cultura americana nu vor solutiona problemele. La inceputul lui februarie, cand Neptun/Chiron se indeparteaza de Luna din harta SUA, SUA vor inceta sa fie considerate drept vindecatorul lumii si ghidul ei spiritual. Americanii s-au obisnuit sa considere ca stilul lor de viata opulent se cuvenea sa fie sustinut de popoarele din lumea a treia, iar acum se pare ca americanii se gandesc ca ar fi cazul ca europenii sa le sustina stilul de viata, care consuma multa energie! Insa acest lucru nu se intampla. O miscare constructiva in directia egalitatii mondiale o constituie acordul incheiat cu privire la Tratatul  START II, ceea ce inseamna ca sovieticii nu vor fi impinsi in bratele unei alte rase.

Luna Noua, aflata la 14 grade in Capricorn, face cuadratura cu Saturn aflat la 17 grade in Balanta, ceea ce inseamna ca lumea are dispozitia sufleteasca pentru munca asidua, disciplina si decizii ferme. Aceasta cuadratura ar putea declansa o evaluare financiara mondiala. Vom cunoaste mult mai multe lucruri despre conditiile financiare observand ce anume se intampla cu conjunctia dintre Jupiter si Uranus, la cateva ore dupa Luna Noua, care va crea in decursul acestei lunatii evenimente ce vor aduce transformari in domeniul financiar. Uranus, in miscare directa imediat dupa Luna Noua anterioara, a facut ca multe lucruri blocate sa inceapa sa inregistreze schimbari extraordinare. Aceste procese se vor accelera odata cu intrarea in Berbec a lui Uranus, imediat dupa ce incepe Ciclul  Universal, pe 9 martie. Sincronicitatile astrologice cu Zilele si Noptile din cele Noua Cicluri sugereaza faptul ca schimbarile prin care trecem sunt de fapt foarte constructive. [vezi Intelepciunea Calendarului Mayas: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective.]

In timp ce Jupiter face conjunctie cu Uranus in timpul Lunii Noi, Venus la 27 de grade in Scorpion se afla intr-un trigon apropiat, prin urmare, principiul feminin este profund implicat in transformarile spirituale. Dezastrul privind locuintele in SUA ii provoaca pe multi oameni sa se uneasca si sa se mute impreuna. Multi descopera ca faptul de a fi apropiati si de a lucra impreuna este ceva sigur si distractiv, un exemplu bun privind caile de natura feminina, ce erodeaza paradigma
masculina dominanta; aceste modalitati se vor dezvolta tot mai mult. Va incurajez sa faceti economii si sa grabiti crearea unei retele sociale si planificarea comunitara. Venus face sextil cu Marte din Capricorn, astfel ca atat barbatii cat si femeile vor face aceste schimbari cu entuziasm.

In 1638, a fost o eclipsa totala de Luna chiar inainte de Solstitiul din decembrie, iar pe 21 decembrie 2010, o eclipsa chiar inaintea solstitiului din acest an, a fost un al doilea eveniment similar in peste doua mii de ani! Abia am inceput Ziua a Saptea din Ciclul Galactic (3 noiembrie 2010 – 28 octombrie 2011), in timp ce in 1638 abia incepusem Ziua a Saptea din Ciclul National (1617 – 28 octombrie 2011). Asadar, in timpul ultimilor doua mii de ani, intalnim un eveniment de aceasta intensitate la inceputul a doua etape de fructificare: Zilele a Saptea din Ciclul National si respectiv Galactic. Asa cum puteti observa dupa astfel de evenimente, tocmai am cunoscut o lunatie in Sagetator cu totul extraordinara. Ei bine, cea de-a treia conjunctie Jupiter/Uranus vesteste totodata remarcabila noastra eclipsa de Soare, din Capricorn. Potentialul pentru schimbari si mai vaste m-au facut sa privesc mai departe, la Luna Plina din 19 ianuarie, la 29 de grade in Rac, care reprezinta fructificarea Lunii Noi curente. Orice planeta sau Luna aflate in cel de-al 29-lea grad al unui semn reprezinta stadiul cel mai matur din dezvoltarea ei; iar un lucru tipic astrologic in timpul etapei finale a Calendarului Mayas, este acela ca exista cinci Luni Pline consecutive aflate la 29 de grade, aceasta fiind cea de-a patra. Asadar, 29 de grade in Rac inseamna fructificarea Zeitatii Feminine, cea care inspira latura feminina in barbati si in femei deopotriva. Eclipsa de Luna la 29 de grade in  Gemeni din decembrie si Luna Plina la 29 de grade in Rac din ianuarie sunt amandoua aspectate de asteroidul Juno. In timpul Lunii Pline din 17 ianuarie, Juno se afla la 29 de grade in Fecioara, in opozitie exacta cu Jupiter aflat la 29 de grade in Pesti, care egalizeaza in mod profund dinamica dintre masculin si feminin; putem solutiona marile probleme cu care ne confruntam in prezent prin cooperare.

Atunci cand ne formam o imagine despre cum sa rezolvam problemele, privim la Mercur, recent intrat in miscare directa si aflat la 21 de grade in Sagetator, pregatindu-se sa se deplaseze inapoi peste Centrul Galactic si in Capricorn, pe 13 ianuarie. Mesagerul prompt al zeilor ne va ilumina si ne va oferi intelepciune practica, iar apoi, pe 14 ianuarie, cand face conjunctie cu Nodul Nord al Lunii, Mercur ne va trimite mesaje pentru suflet. Mercur face sextil cu Neptun/Chiron si cuadraturi cu Jupiter in conjunctie cu Uranus, care reprezinta un aspect foarte activ ce starneste multa energie si care ne incurajeaza sa privim ranile in fata si sa facem transformari.

Aceasta Luna Noua in Capricorn este deosebit de activata si foarte practica in acelasi timp. Schimbarile cu care avem de-a face sunt naucitoare, asa ca, sa intampinam cu bucurie realismul ferm al Capricornului! Am sugerat faptul ca SUA e pe punctul de a inceta sa mai fie imperiul mondial, ceea ce, la inceput, va fi un lucru greu pentru alte tari, indeosebi cele din Europa. Tarilor europene le este greu sa se detaseze de calitatea de lider mondial al SUA, pentru ca SUA au intrupat atat de bine Ciclul Planetar. Articolele Confederatiei ale SUA au fost elaborate in 1755 – Ziua Intai din Ciclul Planetar – iar independenta lor a venit in 1776 – Noaptea Intai din Ciclul Planetar – ele facand schimbari decisive, in timpul fiecarei Zile si Nopti, schimbari ce au influentat intreaga lume. Ciclul Planetar a constituit o etapa de industrializare care cauta confortul si tihna pe Pamant. In timp ce, 
vreme de douasutecincizeci de ani, SUA au urmarit confortul, consumerismul si idealismul, restul planetei a incercat sa le urmeze exemplul. Totusi, incepand din 1999, Ciclurile Galactic si Universal inspira omenirea sa caute sa creeze realitati mai spirituale.

De Barbara Hand Clow

Ana Nicolai Practician de Vindecare Reconectiva si Reconectare
Reconnection and Reconnective Healing Practitioner
www.TheReconnection.com Tel:  + 40 (0) 727 02 10 77; + 40 (0) 744 488 527;+40 (0) 368 /00 24 38

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012