Luna Noua in Berbec: 3 aprilie 2011

Luna Noua in Berbec: 3 aprilie 2011    Vezi harta
17:05 pm, Rom

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow
Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:
·       Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective
si
·       Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei
Luna Noua a intrat in Berbec! De vreme ce tocmai ne-am creat noile intentii in timpul echinoctiului, pentru a stabili o noua directie in acest an, e momentul sa ne activam creativitatea, cat de mult putem. Luna Noua din Berbec, din 2011, reprezinta activatorul major! Avand Luna si alte cinci planete in Berbec, in opozitie apropiata cu Saturn din Balanta, care formeaza o cuadratura larga in T cu Pluton din Capricorn, in aceasta primavara ne asteapta o calatorie frenetica. Adaugand la acestea si planetele premergatoare din Pesti, obtinem o harta clasica de tip galeata: Saturn tine de toarta, impreuna cu celelalte planete din galeata, in afara de Pluton, care este locul prin care lichidul se varsa in afara. Lucrurile se vor desfasura atat de rapid, incat inainte de a se incheia aceasta luna calendaristica, e posibil sa va puteti aminti cu greu ce ati facut in urma cu numai cateva clipe. In timpul acestei lunatii, nimeni nu va scapa de schimbarea radicala; cu cat o puteti anticipa mai mult, cu atat mai bine.
Incep sa fac imediat analiza astrologica a hartii Lunii Noi, pentru ca ea este o configurare planetara uimitoare pentru activarea speciei noastre. Voi folosi aceasta analiza pentru a pozitiona aceasta lunatie, in contextul in care se afla lumea. O astrograma ca aceasta de acum ne arata ca trebuie sa ne gandim foarte profund la lucrurile care au cea mai mare probabilitate de a se intampla in curand, in vietile noastre, pe baza a ceea ce se petrece chiar acum, deoarece intelegerea si folosirea potentialului acestei astrograme va poate ajuta sa fiti echilibrati si sa continuati sa inaintati in mijlocul haosului. Schiorii si surferii deosebit de priceputi plutesc pur si simplu pe deasupra zapezii si a valurilor, fara ezitari, deoarece ei au invatat cum sa curga cu valul. Noi plutim pe valurile destramarii civilizatiei industriale tehnologizate, la fel ca pe zapada sau pe valurile marii; totusi, toate aceste campuri de energie curgatoare functioneaza conform geometriei fractale. Oricare dintre noi poate calatori prin realitati, folosind geometria din dimensiunea a sasea, in loc sa fie o victima derutata din dimensiunea a treia; aceasta e o alegere clara.
Luna Noua la 14° in Berbec este in conjunctie cu Jupiter aflat la 16° in Berbec, facand o opozitie stransa cu Saturn la 14° in Balanta – toate aceste planete fiind aflate in gradele de mijloc, loc in care este exprimata „esenta". Asadar, vrem sa luam decizii, sa ne facem treaba si sa mergem mai departe, indiferent de persoana sau lucrul care ne sta in cale. Aceste idei sunt importante si grandioase, pentru ca Luna se indreapta spre Jupiter, la cateva ore dupa Luna Noua, iar Soarele face conjunctie cu Jupiter pe 5 aprilie. Acesta e un moment important de a va extinde si de a va crea visele, insa opozitia lui Saturn va va impiedica sa mergeti prea departe sau prea repede. Opozitia lui Saturn ar putea insemna faptul ca multi oameni vor ajunge sa se simta frustrati si vor avea tendinta de a se impotmoli, astfel incat ma gandesc ca e intelept ca, in aceasta perioada (3 –5 aprilie), sa ne focalizam asupra unui singur vis important, ca sa evitam irosirea acestui potential extraordinar. Sub influenta acestei forte echilibrate, oamenii se vor simti precum caii de curse la poarta de start, gata de galop in momentul in care se da semnalul de plecare. Odata ce tasneste pe poarta, jockeul ii urmareste cu privirea pe toti ceilalti cai, in timp ce-si conduce calul. Daca alergati pentru a va indeplini dorinta inimii, exista sanse ca si oamenii din jurul vostru se vor concentra pe ale lor; nu e deloc necesar sa va ciocniti intre voi. In prezent, realitatea noastra este un camp fractal holografic complet activat, iar atunci cand alegeti binele vostru cel mai inalt si il asezati in inima voastra, ceea ce faceti nu ii afecteaza pe ceilalti. Si ar fi foarte intelept sa stati departe de orice fel de conflicte ce se petrec in jurul vostru, in special de cele de care nu va pasa cu adevarat.
Acum, haideti sa adaugam aspectul lui Marte in conjunctie cu Uranus, in primele grade din Berbec, conjunctie care devine exacta la cateva ore dupa Luna Noua. Uranus a intrat in Berbec pe 11 martie, ziua in care a fost cutremurul si tsuanami din Japonia, urmate de accidentul nuclear. Uranus guverneaza transformarea, schimbarea radicala si revolutia, astfel ca acest Titan traieste la inaltimea reputatiei sale. Perioada de sedere a lui Marte in Berbec (in acest an intre 1 aprilie – 11 mai) este intotdeauna o perioada de activitate si transformare extraordinare. Iar Marte i se alatura lui Uranus, imediat dupa inceperea ciclului de 84 de ani al acestuia; acest parteneriat demareaza niveluri uimitoare ale haosului si transformarii. Dupa cum cei mai multi dintre voi stiu, ne aflam in primele etape ale Ciclului Universal, iar multi dintre noi, cei care suntem atenti la miscarea Calendarului Mayas al lui Carl Calleman, ne-am intrebat deseori cum am putea schimba lumea noastra, intr-atat de mult pe cat e necesar, in timpul anului 2011. [Vezi  Calendarul Mayas, de Calleman si  Codul intelepciunii mayase, de B.H.Clow.] Nu e vorba despre faptul ca totul se va intampla in timpul acestui an, pentru ca acest lucru este imposibil. Insa, se pare ca trebuie sa descoperim comutatoarele principale pentru creare, iar apoi sa le manevram, in timp ce ne jucam rolurile in crearea Constiintei Unimii. Avem dreptul sa lucram cu aceste comutatoare, pentru a crea in lumea noastra, deoarece noi suntem Pastratorii Pamantului. Ca o sugestie, multi oameni din miscarea noastra lucreaza in cadrul grupurilor de meditatii, ca sa atraga puternicile valuri ale Unimii ce sosesc la jumatatea Zilelor si Noptilor Ciclului Universal din 2011. Cu aceste valuri, ne activam inimile, astfel incat sa putem simti toate fiintele de pe planeta noastra. Din fericire, caracteristicile planetelor si unghiurile pe care le fac intre ele, in astrograma acestei luni, furnizeaza multe informatii despre aceste comutatoare principale. Iar mijlocul Noptii Intaia este in zilele de 4 – 5 aprilie, astfel incat el vine cu forta influenta a acestei lunatii si cu aspectele de conjunctii dintre Marte-Uranus si Soare-Jupiter.
Revenind la conjunctia Marte-Uranus: aceasta conjunctie exacta, ce are loc la cateva ore dupa Luna Noua, pune in vigoare revolutia adusa de Uranus in Berbec, intr-o singura zi, cand, in mod normal, un nou ciclul ca acesta al lui Uranus incepe usurel si in ritmuri treptate. Marte in conjunctie cu Uranus din Berbec constituie o forta de nestavilit pentru transformare radicala si, prin urmare, putem intelege mai multe despre ce anume ar putea insemna aceasta transformare, daca avem un subiect. De exemplu, Saturn a facut opozitie exacta cu Jupiter pe 28 martie, ziua in care Obama a tinut cuvantarea in care justifica interventia americana din Libia, asa ca luptele din Libia reprezinta unul dintre subiecte. Un alt subject este accidentul nuclear din Japonia, ce are loc chiar in momentul in care americanii se impotmolesc intr-un al treilea razboi, lansand mai multe avioane militare si bombe. [Acest lucru denota clar ca Obama este o marioneta a elitei, in special de cand a dat ordinul de invazie, in timpul Echinoctiului de Primavara, procedand la fel ca Bush, care a invadat Irakul in timpul Echinoctiului de Primavara din 2003.]
Razboiul din Libia si criza ecologica acuta din Japonia constituie esenta lui Saturn din Balanta, aflat in opozitie cu Jupiter din Berbec: lupte prelungite impotriva autoritatii pentru dreptate si echitate pentru oameni. Totodata, in timpul opozitiei Saturn-Jupiter, au fost in desfasurare negocieri frenetice cu privire la potentialul faliment al Portugaliei, asa ca am putea spune ca „Aliatii" distrag atentia de la instabilitatea financiara colosala, prin provocarea unui razboi in zona Mediteraneana. Ca de obicei, mogulii Ciclului Planetar – fabricantii de arme – sunt castigatorii planuiti. Apoi, Jupiter este ajuns din urma de Soare si Luna, chiar dupa ce Marte face conjunctie cu Uranus, astfel incat aceasta conjunctie Marte/Uranus este prevestitoarea celor sapte cuadraturi dintre Uranus din Berbec si Pluton din Capricorn, ce vor avea loc din 2012 pana in 2015, cu o cuadratura apropiata, ce va avea loc in iulie 2011.
Apropierea lui Uranus de cuadratura sa de sus cu Pluton este forta ce va transforma structurile civilizatiei care s-au dezvoltat in timpul Ciclurilor National, Planetar si Galactic, in decursul acestor 5.125 de ani. Imaginile coplesitoare ale distrugerii industriei din Japonia au demonstrat, in mod elocvent, aceasta transformare in actiune; aceste imagini ne avertizeaza ca multe lucruri nu vor rezista si ca ele vor fi inlaturate. Uranus guverneaza revolutia si transformarea radicala, iar Pluton guverneaza transformarea la cel mai profund nivel, a problemelor structurale, deseori legate de mediul marin. Pluton se avanta in obscuritate si in profunzime pentru a indeparta lucruri si a face loc pentru noi progrese. Pluton ne invata ca folosirea tehnologiei nucleare, ca resursa energetica, este de neconceput, deoarece problemele de evacuare a deseurilor nu au fost solutionate, iar cuadratura cu Uranus va transforma aceasta tehnologie. Un alt exemplu privind purificarea fatetei intunecate este ceea ce se petrece cu controlul religios iudeo-crestin-islamic, in domeniul politic si economic, in timpul Ciclului National, cu durata de 5.125 de ani. Orientul Mijlociu a fost scena de teatru a acestei drame, pentru atat de mult timp, incat se sfasie in bucati. Vedem cum dualitatea distructiva a acestor crezuri este neutralizata de valurile de Unime; oamenii se unesc ca sa-i dezarmeze pe cei care i-au divizat. Vor exista totodata multe tranzitii si transformari invizibile, pe masura ce comutatoarele principale sunt reajustate de catre cei care intentioneaza sa creeze o lume noua.
Pluton foloseste multe metode ca sa-si indeplineasca munca, iar mie imi place Pluton, deoarece el face intotdeauna schimbarile necesare. In astrograma Lunii Noi, Pluton este stationar in inaltul cerului, in timp ce planeaza in varful cuadraturii in T, cu opozitia Berbec/Balanta, iar din 8 aprilie pana in 17 septembrie el intra in miscare retrograda. Cat timp Pluton este retrograd, schimbarea se produce in celulele, emotiile si mintile noastre; suntem inzestrati cu puteri substantiale de a reflecta. In calitate de specie careia i se cere sa evolueze pe parcursul celui de-al Noualea Ciclu, in mai putin de un an, reflectiile noastre asupra propriei noastre integritati si a felului in care înrâurim lumea sunt de importanta enorma. Poate ca cel mai potrivit nume pentru Pluton este integritate, care inseamna corectitudine inerenta. Cu alte cuvinte, cu totii am fost coplesiti de incorectitudinea nemaipomenita din partea oamenilor meniti sa apere poporul, astfel incat Pluton ii va indeparta. Sa aveti in prezent claritate in mintea si in inima voastra, pentru ca aceasta emotie simpla va ajuta sa ramaneti in tărâmurile armoniei, in mijlocul campului fractalic ce se schimba cu rapiditate. M-am gandit profund la motivul din care Japonia a fost lovita de valul venit din Arborele Lumii, in momentul in care a inceput Ciclul Universal. In timpul acestei crize, oamenii din Japonia au dat dovada de un curaj, o rabdare si o grija unii fata de altii cu totul remarcabile. Poate ca aceasta s-a produs acolo, deoarece ei sunt oameni care sa ne demonstreze ce inseamna sa fii binevoitor si centrat in inima. Imaginati-va cum ar fi fost daca v-ati fi aflat in mijlocul unui eveniment ca acesta, in Detroit sau in Los Angeles!
Dupa parerea mea, nu putem realiza saltul decisiv, decat daca ne intelegem lunga calatorie de-a lungul timpului, iar acest lucru difera de la o persoana la alta. Unii oameni pur si simplu pot simti aceasta pulsatie a cresterii, ca si cand ar fi o planta care se straduie sa iasa din pamant, la lumina zilei. Altii au nevoie de modele complexe, cum ar fi Calendarul Mayas ca sa inteleaga acest proces ce se apropie de apogeu. Noi toti ne transformam in forme noi, indiferent de gradul in care intelegem si simt ca centrarea in inima, in mijlocul haosului in crestere, este calea de a co-crea cu Pluton – cel mai de ajutor dintre toate fortele astrologice.
Neptun si Chiron sunt inca apropiati intre ei, aflandu-se in primele stagii de a ne deschide catre accesul spiritual total. Pentru corpul si mintea noastra, aceasta va fi o provocare uriasa, mai ales pentru glandele noastre suprarenale. Chiron in Pesti deja si-a mutat atentia de la vindecarea persoanala, la maturitatea spirituala; suntem intregiti cu dramele emotionale si exercitiile mentale. Neptun intra in Pesti (semnul lui de domiciliu) la o zi dupa aceasta Luna Noua, unde ramane pana pe 4 august, cand retrogradeaza inapoi in Varsator. Apoi Neptun revine in Pesti, din februarie 2012 pana in 2026. Din 1846, anul in care Neptun a fost observat pentru prima oara, gigantul acvatic a intrat in Pesti din 1847 pana in 1861 - o perioada in care a existat o trezire spiritualista si oculta, care a constituit valul unimii din Ciclul Planetar. In timpul acestei prime calatorii, cunoscuta la nivel constient, a lui Neptun prin Pesti, masele de oameni au ajuns la un oarecare confort si chiar tihna, astfel incat aveau timp sa se trezeasca si sa descopere alte realitati si dimensiuni, iar Spiritualismul a patruns rapid in lumea occidentala. Pe durata Ciclului Universal, Neptun in Pesti constituie tranzitia planetara de frunte, deoarece atat Neptun cat si semnul Pestilor indeparteaza granitele dintre noi si ne deschid catre Unime, spre Constiinta Unitatii. Ne vom dizolva si ne vom contopi, fiind centrati in inimile noastre.
Mercur, aflat la 24° in Berbec, este neaspectat si in miscare retrograda, din 28 martie pana in 23 aprilie. Mercur retrograd reprezinta intotdeauna o forta subtila, care va modifica intensitatea existenta in aceasta astrograma. Mercur in Berbec s-a intalnit cu Jupiter, pe 15 martie, imediat dupa marele cutremur, iar datorita miscarii sale retrograde, el face conjunctie cu Jupiter, inca de doua ori in Berbec: pe 11 aprilie si pe 11 mai. E posibil ca semnalele acestei triple conjunctii a lui Mercur sa ne extinda cunoasterea privind marele dezastru din Japonia si ca ne vor dezvalui in special adevarul privind tehnologia nucleara. Venus la 9° in Pesti face sextil apropiat cu Pluton din Capricorn, astfel incat Venus va amortiza, cu blandete si armonios, marile transformari ce vin prin Pluton. Partea cea mai dificila a vietii in acest moment din timp este stradania de a avea vreo viziune despre cum va arata lumea noastra, atunci cand trecem prin aceasta transformare. Consider ca va fi de folos sa lucram cu comutatoarele principale, urmarind Zilele si Noptile Ciclului Universal, iar aceste date sunt postate pe www.Calleman.com. Am increderea ca realitatea se va transforma in mod foarte firesc, pe durata incheierii timpului din Calendar, daca ne mentinem realitatile personale in inimile noastre – oazele de armonie si liniste.
De Barbara Hand Clow http://www.handclow2012.com/astroflash.htm                                                                   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012