Luna Noua in Gemeni: 2 iunie 2011

Luna Noua in Gemeni: 2 iunie 2011    Vezi harta 

Ora Rom 00:00
Analiza astrologica de Barbara Hand Clow
Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:
  •  Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective
si
  • Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei Moon: J
Luna Noua a sosit in Gemeni! Este momentul sa ne insufletim si sa impartasim lucrurile inedite si importante, pe care le-am semanat in timpul Echinoctiului de Primavara. In aceasta primavara, pe masura ce ne apropiem de acest moment de activare, planurile noastre de munca sunt atat de incarcate! Si asta, deoarece Ciclul Universal ne conduce cu rapiditate in Constiinta Unimii, de vreme ce Zilele si Noptile Ciclului Universal au o durata de numai optsprezece zile. Pozitiile planetelor din timpul acestei Luni Noi ne arata cum putem valorifica aceasta forta extraordinara. In timpul celor doua luni anterioare, ale Lunii Noi in Berbec si in Taur, cinci planete (de multe ori chiar sase) s-au aflat in Berbec – activatorul cel mai puternic dintre cele douasprezece zodii. Aceasta faza a transformat realitatea intr-o maniera grandioasa, chiar in ziua de Luna Noua, din 3 aprilie, cand Marte (guvernat de Berbec) i s-a alaturat lui Uranus - intrat recent in Berbec. Acum, aceasta Luna Noua in Gemeni este o eclipsa de Soare, astfel incat legaturile cu nivelurile cosmice sunt foarte puternice, facandu-i pe multi sa acceseze stari mai elevate de constiinta. Pana la eclipsa de Luna din 15 iunie - care este in aliniere stransa cu Centrul Galactic - se va amplifica legatura cu taramurile multidimensionale. In timpul acestor accelerari ale timpului foarte intense si extraordinare, asteptati-va la multe momente vesele si creative; pur si simplu, abandonati-va si curgeti.
Numarul mare de planete din Berbec a fost perfect pentru a semana si a germina programul de evolutie al Ciclului Universal, din timpul primelor doua Zile si Nopti. Uau! Acest lucru se petrece in mod inconstestabil. Acum, ne aflam in etapa de inmugurire din Ziua a Treia (20 mai – 6 iunie), care deja isi implineste promisiunea. In timpul Zilei si Noptii a Treia (7-24 iunie), au loc trei eclipse; ultima eclipsa de Soare are loc la 1 iulie, in timpul Zilei a Patra (25 iunie – 12 iulie). Aceste eclipse ne vor deschide mintea si sentimentele fata de cunoasterea cosmica. Acest proces de inmugurire, din Ziua a Treia, poate fi considerat ca o perioada in care fiecare persoana – incepand de la rege/presedinte si pana la simplul muncitor – isi organizeaza bine lucrurile. Cei mai multi dintre voi trec prin evenimente uimitoare si greu de inteles. In ceea ce priveste lumea, chiar si analistii de marca din mass-media spun frecvent ca nu pot crede cat de multe lucruri se petrec in momentul de fata. Lucrurile se desfasoara atat de rapid, incat stirile sunt destul de nefiltrate, dat fiind ca nici chiar elita mondiala nu mai poate tine pasul cu evenimentele. Majoritatea omenirii stie ce se petrece in lume, datorita mass-media internationala, care transmite instantaneu stirile; de exemplu, relatarile miscatoare despre inundatii, tornade si transformarile politice majore din Orientul Mijlociu. Sunt foarte recunoscatoare pentru aceasta panorama vizuala si audio, cu toate ca este extrem de greu sa urmaresti toate aceste evenimente.
Observarea, in mod inteligent, a evenimentelor din lume, in timp ce ele se desfasoara cu atata rapiditate, ii obliga pe multi oameni sa vada ca se apropie Punctul Omega – cele Noua Cicluri, care se incheie simultan, intr-un orgasm evolutiv. Voi incepe cu un scurt rezumat al celor trei teme majore, care au fost semanate incepand din 9 martie, cand a debutat Ziua Intaia a Ciclului Universal. Apoi le voi urmari, pe masura ce ele se desfasoara in timpul primelor doua Zile si Nopti, iar noi le putem vedea inmugurind, in mod spectaculos, in Ziua a Treia. In Ciclul Universal, conditiile climatice - cutremurele, valurile tsunami, tornadele, inundatiile si eruptiile vulcanice – au fost foarte provocatoare, pana in prezent, insa, daca le-as include si pe ele, ar fi prea multe detalii. Starea vremii exprima sentimentele tuturor lucrurilor vii - iar in ceea ce ii priveste pe oameni, ea face parte din barometrul nostru emotional; vremea poate fi extatica, deprimata sau rea (exact ca noi). Asadar, observati cum va simtiti in timpul evenimentelor locale sau globale, ce au de-a face cu starea vremii. Cat priveste evenimentele semanate in timpul Zilei Intaia, urmaresc: criza mondiala legata de puterea nucleara, care a inceput cu cutremurul/ tsunamiul din Japonia; lupta pentru libertate din Orientul Mijlociu - „Primavara araba”; declinul si falimentul financiar mondial, care distruge structurile Ciclurilor National, Planetar si Galactic, creand un spatiu nou, pentru moduri viabile de viata.
In timpul Zilei a Doua (14 aprilie – 1 mai, etapa de „germinare"), a fost data in vileag gravitatea daunei de la reactoarele de la Fukushima: inginerii japonezi s-au temut de un accident nuclear partial. In zona de radiatie ce se extindea, au crescut numarul de evacuari din cadrul comunitatilor distruse de cutremure si de tsunami. In aceste orase fantoma nucleare, trupurile lipsite de viata ale rudelor nu vor fi gasite niciodata. De asemenea, in timpul Zilei a Doua, Germania si multe alte tari au anuntat reducerea numarului de uzine nucleare. In timpul Noptii a Doua (2-19 mai, etapa de „reactie"), situatia din Japonia a continuat sa se agraveze, iar inginerii au reperat alte uzine ce se impunea a fi inchise. Sub presiunea intensa, venita din partea maselor de oameni ce luau atitudine impotriva energiei nucleare, Germania a anuntat ca, pana in 2023, va incheia treptat producerea de energie nucleara - un exemplu excelent de cale de mijloc, ce preia conducerea in cadrul transformarilor din Ciclul Universal. La sfarsitul Noptii a Doua, inginerii japonezi au spus ca Fukushima 2 se confrunta cu un accident nuclear radical, intrucat nivelul radiatiilor din mare depaseau limita admisibila, de 6500 de ori. Accidentul nuclear nu a fost prezentat in mod adecvat in mass-media din SUA (de exemplu, General Electric este proprietarul lui NBC), intrucat aceasta situatie cumplita il putea provoca pe publicul american sa puna intrebari despre siguranta energiei nucleare. In ultima zi din Noaptea a Doua, Union of Concerned Scientists a dat publicitatii un memoriu (scris cu ani in urma) al lui Anthony Sarrak - inginerul nuclear care a tras semnalul de alarma - adresat catre Nuclear Regulatory Commission (Comisia de Reglementare in domeniul Nuclear). In acel memoriu se spunea ca sistemele de aerisire ale acestor uzine de la GE (General Electric) sunt vulnerabile la „chiar accidentele – inclusiv cutremurele - pentru care erau construite sa le faca fata." Sistemul de ventilatie de la Fukushima, care a cedat, se intalneste in uzine similare, proiectate in SUA de General Electric (New York Times, 19 mai 2011).
Urmarirea Primaverii arabe este mult mai complexa, datorita faptului ca exista tari care distribuie jetoane de pocher, pe baza nevoilor economice ale societatii, a programelor religioase si a politicii lor. De exemplu, unele tari din Orientul Mijlociu sunt producatoare de petrol, cum ar fi Arabia Saudita, iar altele sunt consumatoare de petrol, cum ar fi Egiptul, astfel ca aceasta diferentiere este o problema mare. Neil MacFarquhar, de la New York Times, a relatat, pe 27 mai 2011: „Arabia Saudita isi etaleaza puterea financiara si diplomatica in Orientul Mijlociu printr-o oferta variata, pentru a limita curentul schimbarii, pentru a-i apara pe confratii monarhi de nemultumirea poporului si pentru a impiedica rasturnarea altor lideri, care se lupta sa stapaneasca republicile turbulente." Natura jocului din Orientul Mijlociu s-a schimbat in mod radical, in momentul in care a inceput Ziua a Saptea din Ciclul Galactic - la inceputul lui noiembrie 2010. Revolta a lovit mai intai Tunisia (aflata exact pe linia de mijloc), apoi s-a starnit in Egipt, dupa care SUA si NATO au intrat intr-un razboi tribal, in Libia. Pe 2 mai, cand a inceput Noaptea a Doua (etapa de reactie), trupa de comando de la American Navy Seals l-a ucis pe Osama Ben Laden in Pakistan, fara a avea permisiunea Pakistanului de a intra in tara.
In ultima zi din Noaptea a Doua (19 mai), in prim plan s-a aflat controlorul comutatoarelor de comanda din Orientul Mijlociu - Israelul. Pe 19 mai, Obama si-a tinut discursul despre Orientul Mijlociu, concentrandu-se pe schimbarile din Tunisia si Egipt si spunand, in incheierea discursului, ca Israelul trebuie sa negocieze cu palestinienii, pe baza frontierelor care existau inainte de razboiul din 1967. [Imboldul pentru partea israeliana, din discursul lui Obama a fost, de fapt, o tactica de a-i impiedica pe palestinieni sa aiba un vot pentru crearea propriului lor stat, la Natiunile Unite, in septembrie.] Apoi, pe 21 mai, Netanyahu l-a criticat public pe Obama, dupa o intalnire particulara de doua ore la Casa Alba, insa „criticile publice la adresa presedintelui american au provocat totodata o oarecare scindare in randul americanilor evrei." (Wall Street Journal, 21-22 mai 2011). De exemplu, pe 29 mai, autorul de editoriale de la New York Times, Tom Friedman, a spus in emisiunea de la CNN, „GPS cu Fareed Zakaria", ca Netanyahu ar fi trebuit sa faca exact contrariul. El ar fi trebuit sa spuna: „Da, vom face asta." Pe 25 mai, Netanyahu s-a referit la o intrunire comuna a Congresului american, spunand ca Israel va vorbi despre pace, doar daca presedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, il repudiaza pe Hamas si admite in mod explicit Israelul, ca stat evreu – ceea ce pentru Abbas constituie o incalcare a intelegerii. Intre timp, pe cand Netanyahu se referea la Congresul american, Obama a plecat rapid la Palatul Buckingham, pentru o cina cu familia regala si pentru a tine un discurs in fata Parlamentului Britanic, in ziua urmatoare! Pe 28 mai, la mijlocul Zilei a Treia, Egiptul a deschis granita spre Gaza, in scopuri umanitare, in pofida obiectiilor puternice ale Israelului si SUA. Daca aveti vreo indoiala despre accelerarea timpului, cascada aceasta de evenimente ar trebui sa va convinga ca ipoteza lui Calleman cu privire la Calendarul Mayas este revelatorie. Odata cu inceperea Zilei a Treia, tabla internationala de joc a devenit transparenta, iar in cursul Zilelor si Noptilor ramase pana in 28 octombrie 2011, vom vedea dezvoltarea acestor teme.
Netinand cont de avantul sau de intentiile stapanilor jocului, leul a iesit din cusca sa. La sfarsitul Noptii a Doua, era limpede ca, intr-un fel sau altul, primavara araba urma sa transforme total Orientul Mijlociu. Acesta e motivul pentru care urmaresc cu atentie conflictul arab/israelian, in timpul Zilei a Treia. Din 1948, cand in interiorul teritoriului palestinian, Israelul a fost creat ca stat evreu, aceste lupte au mentinut Orientul Mijlociu, intr-un temporizator. Conflictul original isi are sursa in religii ce descind de la Avraam si Patriarhi. Aceste religii, inventate de preotii si regii din Ciclul National – ciclu cu o durata de 5.125 de ani - sunt folosite de puterile existente, pentru a divide si a cuceri popoarele. Ele isi au obarsia in scripturile folosite ca fundament al istoriei iudeo-crestine-islamice. Intre timp, mai multi adepti se impotrivesc acestei dominari si separari inerente, pentru ca ei vor sa traiasca in Orientul Mijlociu, ca surori si frati respectuosi. In timpul acestei lupte tensionate si formidabile, feriti-va sa fiti incitati la violenta, din cauza vreunei dogme a religiilor patriarhale din Ciclul National. In loc de asta, cautati libertatea si dreptatea pentru toti oamenii.
In final, criza financiara continua sa se amplifice, in timp ce toti participantii incearca sa evite inevitabilul. Economiile internationale – creatiile Ciclurilor National, Planetar si Galactic – isi pierd importanta si intra in declin, pentru ca ele sunt ierarhice si ii asmut pe cei puternici impotriva celor slabi. Lupta cea mai vizibila poate fi observata in zona europeana, in Grecia, Portugalia, Spania si Irlanda, zona in care se incearca echilibrarea economiilor puternice, cu cele slabe - insa situatia este foarte incordata. In timp ce il urmaream pe Obama, zbenguindu-se cu familia regala din Anglia – tara in care moneda euro nu a fost adoptata – m-am intrebat daca ei planuiau (in spatele usilor inchise) sa salveze dolarul si lira, pe seama monedei euro. Intre timp, Statele Unite se afunda in datorii, mai mult decat orice tara din zona europeana, cu toate ca, pana in prezent, ele au reusit sa se sustraga de la o evaluare, din cauza marimii si puterii lor. La inceputul Zilei a Doua, Standard & Poor a avertizat ca isi va scadea cotatia bonurilor de tezaur ale SUA, daca SUA nu isi reglementeaza datoriile. In timpul Noptii a Treia, asteptati-va la o oarecare incordare si evaluare pentru SUA. Daca survine o devalorizare substantiala a dolarului, atunci, SUA ar putea sa nu-si indeplineasca obligatiile financiare, in timpul Noptii a Cincea (18 august – 4 septembrie, adica etapa de „distrugere"). In plan individual, faceti tot ce puteti ca sa iesiti din datorii. Achitati-va creditele, vindeti-va actiunile, ca sa va platiti imprumutul ipotecar, ramaneti cu o singura masina, daca este necesar. Remarcati care au fost persoanele care au avut de suferit in 2007/2008: oamenii care erau inglodati in datorii.
Intentia mea e sa urmaresc procesele de transformare profunda, ce au fost semanate in timpul Zilei Intai, pana la sfarsitul Ciclului Universal, din 28 octombrie 2011, cand vom constata ca traim intr-o lume foarte diferita. Scopul meu este sa descriu, in mod progresiv, aceasta tranzitie formidabila a campului - Punctul Omega – si apoi sa aplic astrologia, ca pe un instrument de a facilita acomodarea si de a fi mai productivi. Cat priveste Luna Noua din Gemeni, chiar daca eclipsele aduc pe Pamant un potential cosmic si deschid planuri multidimensionale, aceasta Luna Noua are o dinamica astrologica mai usoara. Asa cum am mentionat la inceput, numarul mare de planete aflate in Berbec a facut ca cele 2 luni precedente sa fie foarte stresante si accelerate, pentru ca Berbecul isi are propriul sau stil; Berbecul se straduie sa angreneze totul, dupa care accelereaza mai departe. Poate ca acesta era genul de energie de care aveam nevoie, la inceputul Ciclului Universal - insa recunosc faptul ca sunt gata pentru o pauza scurta de odihna!
Luna Noua, aflata la 11° Gemeni, ne incurajeaza sa ne inseninam si sa avem un pic de distractie - mai ales distractie creativa si intelectuala; Gemenii iubesc varietatea, sub toate formele ei. Aceasta Luna Noua in Gemeni face un trigon exact si armonic cu Saturn din Balanta - un aspect incantator pentru a incheia cateva sarcini grele si a intelege mai bine felul in care se naruie structurile Ciclului National si Planetar. Saturn revine la miscarea directa, pe 12 iunie, cand vor creste revendicarile pentru schimbare structurala si bineinteles ca aceasta va ajuta ca lucrurile sa continue sa avanseze in lume. Aceasta Luna Noua este o perioada excelenta pentru a identifica modul in care vi se schimba realitatea si de a stabili schimbarile pe care trebuie sa le faceti in acest sens. Acesta e motivul pentru care m-am straduit atat de mult sa fac rezumatul proceselor majore de schimbare, din planul colectiv. Va incurajez sa faceti acelasi lucru, cu orice transformari personale sau colective importante.
Cineva s-ar putea intreba ce legatura am eu cu energia nucleara sau cu luptele din Orientul Mijlociu, chiar daca toata lumea stie ca „banii conteaza”. Ei bine, criza energiei nucleare ii va obliga pe toti oamenii de pe planeta sa inteleaga ca trebuie sa devina echitabili – sa ii dea Pamantului la fel de mult, pe cat iau de la el. Razboiul constant este generat de basmele religioase pe care oamenii isi bazeaza viata, pentru ca ei au fost invatati ca aceste povesti constituie fundamentul culturii lor. Ei bine, acest tipar dispare, pentru ca evolutia si reinnoirea sunt fundamentele culturii umane. Este interesant ca Neptun/Chiron din Pesti fac cuadratura cu Luna Noua - aspect ce indica ca trebuie sa ne trezim din visul confuz ca putem avea tot ce dorim. Ecologistul/preotul, Thomas Berry, a numit acest vis, Tara Minunilor - o lume in care oamenii folosesc Pamantul, pentru a-si implini poftele. Cuadratura cu Neptun/Chiron ne avertizeaza ca iluzia nu poate continua la infinit si, in plus, Chiron se afla in apropierea lui Neptun, iar asta inseamna ca ne putem vindeca, daca ne trezim din acest vis infantil, tipic filmelor lui Disney.
Mercur, aflat la 28° in Taur, face cuadratura stransa cu Neptun/Chiron din Pesti, care ne poate da posibilitate sa ne trezim din visul din Tara Minunilor, insa numai daca intelegem ceata. De exemplu, cercetati adevarul real despre criza nucleara din Japonia, intrucat mass-media este absolut iresponsabila. Sau ganditi-va sa observati evenimentele din Orientul Mijlociu, fara a avea prejudecati religioase. De pilda, atunci cand il auziti pe Obama spunand ca noi suntem sustinatorii cei mai puternici ai Israelului, pentru ca „am impartit valori", inlocuiti aceste cuvinte cu: „noi adoram acelasi Dumnezeu." Mercur in Taur este incet si inainteaza greu, insa el e profund si foarte meticulos. Mercur in Taur ne ingaduie sa stapanim un volum mai mare si mai vast de informatii; vedem cum se potrivesc detaliile intre ele. De exemplu, referitor la religiile lui Avraam, tuturor le este caracteristic un legamant uman cu Dumnezeu, de a folosi Pamantul - legamant care a dus la pradarea planetei noastre.
La aceasta Luna Noua, Uranus din Berbec ii trezeste creativitatea lui Mercur, facand cu el un aspect de sextil. Mercur formeaza in Taur un mic grup, cu Venus si Marte, aspect care aduce consideratie intre barbati si femei. Venus si Marte, laolalta in Taur, indica fsptul ca, in aceasta primavara, multi oameni simt ca au vitalitate si ca sunt reinnoiti; suntem incantati de corpul si de mintea noastra. Venus, in apropierea lui Marte, in Taur, sarbatoreste primavara, iar aceste aspecte din Taur vor face ca Primavara araba sa progreseze. Cuvantul cheie pentru aceasta combinatie receptiva si impamantatoare este fermitatea!
Jupiter, aflat la 29° in Berbec, intra in Taur pe 4 iunie, imediat dupa aceasta eclipsa. Intrarea lui Jupiter in Taur va impamanta si va aprofunda realizarile aduse de Mercur, Venus si Marte in Taur. Sextilul dintre Jupiter si Neptun/Chiron este un aspect foarte favorabil imaginatiei si vindecarii. In timpul acestei intense accelerari a timpului, planetele din Taur stimuleaza stabilizarea, impamantarea si cresterea in cadrul noilor tipare, pe masura ce lumea veche se destrama. Avem nevoie cu totii de tot ajutorul pe care il putem obtine. Pentru mine, distrugerea cumplita, adusa de tornadele din Joplin, Missouri, a fost ca o a doua apocalipsa din Ciclul Universal, care mi-a evocat distrugerea naucitoare din Japonia. Este pur si simplu coplesitor sa vezi cum sunt distruse caminele oamenilor, vehiculele, drumurile, podurile si familiile. Mare parte din acest dezastru este o expresie a cuadraturii continue in T, din aceasta primavara: Uranus, la 4° in Berbec (haos intens), este intr-o opozitie larga cu Saturn, la 11° in Balanta (un nou echilibru structural), iar ei sunt atrasi intr-o legatura mai puternica, de cuadratura in T cu Pluton, aflat la 7° in Capricorn (transformarea totala a realitatii). La inceputul lui iulie, Uranus va intra in miscare retrograda, pe 12 iunie, Saturn va intra in miscare directa, iar Pluton a intrat in miscare retrograda, din 9 aprilie. Aceste schimbari de directie ale planetelor energizeaza aceasta cuadratura in T, care urmareste sa ne restructureze compet lumea. Asa cum am spus in analizele anterioare, in perioada 2012-2015, vor fi sapte cuadraturi intre Pluton si Uranus - un aspect puternic, care se repeta si care va structura noua lume ce vine. Influenta acestei cuadraturi in T dureaza in jur de o luna, astfel ca vom intelege mai multe elemente despre ceea ce trebuie sa apara.
In sfarsit, asteroidul Ceres, aflat la 23° in Pesti (nu apare pe astrograma), este chiar zeita agriculturii, ceea ce inseamna ca ea isi are originea mult in trecut, in vremurile neolitice, cand specia noastra a inceput sa are pamantul si sa-si cultive hrana. Acum incetam sa folosim resursele Pamantului, fara a-i oferi nimic in schimb, iar cuadratura lui Ceres cu nodurile lunare ne spune ca tema aceasta va apare in timpul acestei lunatii. Asadar, cum se dezvolta gradina voastra? Ne vom putea compara insemnarile, atunci cand va voi impartasi analiza pentru Solstitiul de Vara din iunie. Cuadratura in T a lui Ceres cu nodurile lunare, la 23° in Sagetator/Gemeni, este un aspect deosebit de fascinant.
De Barbara Hand Clow

Comentarii

Maria a spus…
bun articolul, bine scris compact...

Postări populare de pe acest blog

Solstitiul de Iarna 2009: 21 decembrie 2009

PORTALUL LEULUI SI DINCOLO DE EL CATRE NOUL PAMANT MULTIDIMENSIONAL Noile energii ale Pamantului – August 2012